fibo 416 #926 Napisano 7 Marca 2014 Nie był, bo się spóźniał... Na nikogo już w tych czasach nie można liczyć! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #927 Napisano 8 Marca 2014 Kiedyś za opowiadanie starych dowcipów była inna kara 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #928 Napisano 8 Marca 2014 Ojciec dzwoni do syna w wojsku-Twoja żona urodziła dziecko...-Hura!,syn,córka?-brat..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #929 Napisano 8 Marca 2014 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #930 Napisano 8 Marca 2014 A o dniu kobiet to już nikt nie pamiętał.... I gdzie te chłopy?? No się pytam ja! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docent 1 #931 Napisano 8 Marca 2014 A o dniu kobiet to już nikt nie pamiętał.... I gdzie te chłopy?? No się pytam ja!Wszystkiego naj dla wszystkich kobitek na forum.Spóźnione ale szczere . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #932 Napisano 9 Marca 2014 A o dniu kobiet to już nikt nie pamiętał.... I gdzie te chłopy?? No się pytam ja!Już raz Ci kwiaty dałem [jest osobny temat na forum-bo jesteście wyjątkowe] Wszystkiego naj dla pań Marek 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #933 Napisano 9 Marca 2014 (edytowane) Rano wstałem i natychmiast pognałem do kalendarza rączo, żeby sprawdzić, czy przypadkiem to nie Dzień Kobiet się zaczyna! Robię tak od stycznia, żeby nie przegapić, przysięgam. Niestety, w nocy wyrób psopodobny pożarł kilkanaście ostatnich kartek- nijak się nie mogłem więc zorientować. Zadzwoniłem do kolegi- biedak był przekonany, że zaczął pić wczoraj, a wczoraj to był przecież trzeci i to wiemy na pewno, bo żona rano wyjechała do sanatorium. Ustaliliśmy zgodnie: jest 4 marzec. Kolega zadał kłopotliwe pytanie: "dlaczego dzwonisz do mnie, skoro się widzimy?". Wpadłem w stupor. Czemu on śpi w mojej wannie?Potem poszliśmy na piwo i było fajnie. Raczej wszystko wokół wyglądało na czwarty, najpóźniej piąty dzień marca. W domu, na stole mieliśmy kilka 0.5, co nas upewniło w obliczeniach, a 0.7 uznaliśmy raczej za nastawiony budzik (żeby nie zapomnieć o Dniu Kobiet!). Naprawdę się staraliśmy. Chcąc się przygotować do zbliżających się obchodów, śpiewaliśmy ucieszne piosenki i ćwiczyliśmy składanie życzeń przy okazji toastów. Potem pies wyrzygał na kanapę zeżarte kartki. Na wierzchu leżała oskarżycielsko ta z ósemką (to taki mały bałwanek). Któryś z nas (bo przyszli jeszcze inni koledzy) zdołał otworzyć klapę laptopa i ... To naprawdę nie nasza wina, że nie sprzedają płynów w pojemności 0.8 z alarmem!Ja zawsze, ja co rano, kalendarz, ale pies.. I tego się będę trzymał! Ekspiacja:Kasiu, wszystkiego najcudowniejszego, budzika wielkości słonia, całego ze złota, wybacz, zegary jeszcze jakoś ogarniam, z kalendarzem już licho... Życzenia nieustające! Wszystkim Paniom oczywiście! Jak ja zapamiętam, że piętnastego Jejmość wraca???Uff, od czego są koledzy- przynieśli 1.5, żeby nie latać po zimnie! Stoją dwie, ta druga dla przypomnienia. Edytowane 9 Marca 2014 przez fibo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #934 Napisano 9 Marca 2014 Rano wstałem i natychmiast pognałem do kalendarza rączo, żeby sprawdzić, czy przypadkiem to nie Dzień Kobiet się zaczyna! Robię tak od stycznia, żeby nie przegapić, przysięgam. Niestety, w nocy wyrób psopodobny pożarł kilkanaście ostatnich kartek- nijak się nie mogłem więc zorientować. Zadzwoniłem do kolegi- biedak był przekonany, że zaczął pić wczoraj, a wczoraj to był przecież trzeci i to wiemy na pewno, bo żona rano wyjechała do sanatorium. Ustaliliśmy zgodnie: jest 4 marzec. Kolega zadał kłopotliwe pytanie: "dlaczego dzwonisz do mnie, skoro się widzimy?". Wpadłem w stupor. Czemu on śpi w mojej wannie?Potem poszliśmy na piwo i było fajnie. Raczej wszystko wokół wyglądało na czwarty, najpóźniej piąty dzień marca. W domu, na stole mieliśmy kilka 0.5, co nas upewniło w obliczeniach, a 0.7 uznaliśmy raczej za nastawiony budzik (żeby nie zapomnieć o Dniu Kobiet!). Naprawdę się staraliśmy. Chcąc się przygotować do zbliżających się obchodów, śpiewaliśmy ucieszne piosenki i ćwiczyliśmy składanie życzeń przy okazji toastów. Potem pies wyrzygał na kanapę zeżarte kartki. Na wierzchu leżała oskarżycielsko ta z ósemką (to taki mały bałwanek). Któryś z nas (bo przyszli jeszcze inni koledzy) zdołał otworzyć klapę laptopa i ... To naprawdę nie nasza wina, że nie sprzedają płynów w pojemności 0.8 z alarmem!Ja zawsze, ja co rano, kalendarz, ale pies.. I tego się będę trzymał! Ekspiacja:Kasiu, wszystkiego najcudowniejszego, budzika wielkości słonia, całego ze złota, wybacz, zegary jeszcze jakoś ogarniam, z kalendarzem już licho... Życzenia nieustające! Wszystkim Paniom oczywiście! Jak ja zapamiętam, że piętnastego Jejmość wraca???Uff, od czego są koledzy- przynieśli 1.5, żeby nie latać po zimnie! Stoją dwie, ta druga dla przypomnienia. No to ładnie się bawicie panie "Borowiecki" w tej Łodzi 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #935 Napisano 9 Marca 2014 Dajemy jakoś radę, ale nadmieniam stanowczo, iż bardzo tęsknię za Żoną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #936 Napisano 9 Marca 2014 Dla wszystkich Pań z naszego forum wszystkiego naj,naj,najlepszego z okazji Waszego Święta.Dużo ciekawych budzików oraz roczniaków . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #937 Napisano 9 Marca 2014 Kochani bardzo dziękuję w imieniu wszystkich (nielicznych tu co prawda kobiet) za życzenia. Fibo Ty powinieneś się wziąć za pisanie książek, bo masz niezwykłą zdolność do rozśmieszania. Twoje teksty bawią i wzruszają. Pomyśl o tym chłopaku, na poważnie Ci powiadam. O kwiatach oczywiście pamiętam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #938 Napisano 14 Marca 2014 A te zmilitaryzowane konusy objęły posterunek na 4 lata przed wybuchem I WW.Mój wujek nie mógł wówczas nawet pomyśleć, że za lat 35 wygłosi tam inauguracyjny wykład po polsku... 1.jpg Czy Twoim wujkiem był Kazimierz Idaszewski? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #939 Napisano 16 Marca 2014 Z ciekawostek.Jak wygląda przekonywujące zwolnienie z lekcji. To wręczono w roku 1919 Michałowi, który był ojcem Kazimierza 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #940 Napisano 17 Marca 2014 Z ciekawostek.Jak wygląda przekonywujące zwolnienie z lekcji. To wręczono w roku 1919 Michałowi, który był ojcem Kazimierza skanowanie0005.jpgNa moje wyczucie hmm to zwolnienie jest lewe i jest dowodem, że uczniowie się nie zmieniają... głowa i brzuch... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #941 Napisano 17 Marca 2014 Wystarczy spojrzeć na składnię i ortografię by stwierdzić że to "lewizna" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #942 Napisano 17 Marca 2014 Ktoś pamięta? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #943 Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Na moje wyczucie hmm to zwolnienie jest lewe i jest dowodem, że uczniowie się nie zmieniają... głowa i brzuch... A ja myślę, że to zaświadczenie dowodzi całkiem wysokiego poziomu władania językiem polskim w piśmie. Toż to usprawiedliwienie napisane przez mieszkankę wsi, z terenów ledwie co wyzwolonych spod zaboru pruskiego. Zresztą... popatrzcie na poziom ortografii na naszym forum. Kaligrafii na szczęście nie widać Edytowane 17 Marca 2014 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #944 Napisano 17 Marca 2014 A ja myślę, że to zaświadczenie dowodzi całkiem wysokiego poziomu władania językiem polskim w piśmie. Toż to usprawiedliwienie napisane przez mieszkankę wsi, z terenów ledwie co wyzwolonych spod zaboru pruskiego. Zresztą... popatrzcie na poziom ortografii na naszym forum. Kaligrafii na szczęście nie widać Mieszkanka wsi,i piśmienna w "tamtych" latach? Gratulacje,choć zwolnienie wygląda mi dalej jak podrobione przez ucznia szkoły elementarnej..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #945 Napisano 20 Marca 2014 Nastrojony nową szatą graficzną forum, przypomniałem sobie pewną starą balladę: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #946 Napisano 22 Marca 2014 Nastrojony nową szatą graficzną forum, przypomniałem sobie pewną starą balladę: Tak troche po naszemu, humor narodowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #947 Napisano 22 Marca 2014 Jak zapewne wielu z was zbieram rozne klamoty, czy to moze byc rok produkcji?. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #948 Napisano 22 Marca 2014 Może. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #949 Napisano 22 Marca 2014 Ale nie można też wykluczyć, że to artefakt z przyszłości 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #950 Napisano 22 Marca 2014 Albo nie może . Po kroju numeratora nie bardzo się wywnioskuje, czy on był specjalny, do wybijania daty. Tym bardziej, że ktoś sobie poużywał innymi, wybijając różności. A co to za przedmiot? Jakieś wnioski z samej konstrukcji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach