Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie był, bo się spóźniał...  :P

Na nikogo już w tych czasach nie można liczyć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś za opowiadanie starych dowcipów była inna kara ;)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojciec dzwoni do syna w wojsku

-Twoja żona urodziła dziecko...

-Hura!,syn,córka?

-brat..... :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o dniu kobiet to już nikt nie pamiętał.... I gdzie te chłopy?? :huh:  No się pytam ja!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o dniu kobiet to już nikt nie pamiętał.... I gdzie te chłopy?? :huh: No się pytam ja!

Wszystkiego naj dla wszystkich kobitek na forum.

Spóźnione ale szczere .

post-45525-0-62691800-1394322236_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o dniu kobiet to już nikt nie pamiętał.... I gdzie te chłopy?? :huh:  No się pytam ja!

Już raz Ci kwiaty dałem :) [jest osobny temat na forum-bo jesteście wyjątkowe] :)

Wszystkiego naj dla pań

Marek

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Rano wstałem i natychmiast pognałem do kalendarza rączo, żeby sprawdzić, czy przypadkiem to nie Dzień Kobiet się zaczyna! Robię tak od stycznia, żeby nie przegapić, przysięgam. Niestety, w nocy wyrób psopodobny pożarł kilkanaście ostatnich kartek- nijak się nie mogłem więc zorientować. Zadzwoniłem do kolegi- biedak był przekonany, że zaczął pić wczoraj, a wczoraj to był przecież trzeci i to wiemy na pewno, bo żona rano wyjechała do sanatorium. Ustaliliśmy zgodnie: jest 4 marzec. 

Kolega zadał kłopotliwe pytanie: "dlaczego dzwonisz do mnie, skoro się widzimy?". Wpadłem w stupor. Czemu on śpi w mojej wannie?

Potem poszliśmy na piwo i było fajnie. Raczej wszystko wokół wyglądało na czwarty, najpóźniej piąty dzień marca. W domu, na stole mieliśmy kilka 0.5, co nas upewniło w obliczeniach, a 0.7 uznaliśmy raczej za nastawiony budzik (żeby nie zapomnieć o Dniu Kobiet!). Naprawdę się staraliśmy. 

Chcąc się przygotować do zbliżających się obchodów, śpiewaliśmy ucieszne piosenki i ćwiczyliśmy składanie życzeń przy okazji toastów. Potem pies wyrzygał na kanapę zeżarte kartki. Na wierzchu leżała oskarżycielsko ta z ósemką (to taki mały bałwanek). 

Któryś z nas (bo przyszli jeszcze inni koledzy) zdołał otworzyć klapę laptopa i ... 

To naprawdę nie nasza wina, że nie sprzedają płynów w pojemności 0.8 z alarmem!

Ja zawsze, ja co rano, kalendarz, ale pies.. I tego się będę trzymał! 

Ekspiacja:

Kasiu, wszystkiego najcudowniejszego, budzika wielkości słonia, całego ze złota, wybacz, zegary jeszcze jakoś ogarniam, z kalendarzem już licho... Życzenia nieustające! Wszystkim Paniom oczywiście! 

Jak ja zapamiętam, że piętnastego Jejmość wraca???

Uff, od czego są koledzy- przynieśli 1.5, żeby nie latać po zimnie! Stoją dwie, ta druga dla przypomnienia. 

Edytowane przez fibo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rano wstałem i natychmiast pognałem do kalendarza rączo, żeby sprawdzić, czy przypadkiem to nie Dzień Kobiet się zaczyna! Robię tak od stycznia, żeby nie przegapić, przysięgam. Niestety, w nocy wyrób psopodobny pożarł kilkanaście ostatnich kartek- nijak się nie mogłem więc zorientować. Zadzwoniłem do kolegi- biedak był przekonany, że zaczął pić wczoraj, a wczoraj to był przecież trzeci i to wiemy na pewno, bo żona rano wyjechała do sanatorium. Ustaliliśmy zgodnie: jest 4 marzec. 

Kolega zadał kłopotliwe pytanie: "dlaczego dzwonisz do mnie, skoro się widzimy?". Wpadłem w stupor. Czemu on śpi w mojej wannie?

Potem poszliśmy na piwo i było fajnie. Raczej wszystko wokół wyglądało na czwarty, najpóźniej piąty dzień marca. W domu, na stole mieliśmy kilka 0.5, co nas upewniło w obliczeniach, a 0.7 uznaliśmy raczej za nastawiony budzik (żeby nie zapomnieć o Dniu Kobiet!). Naprawdę się staraliśmy. 

Chcąc się przygotować do zbliżających się obchodów, śpiewaliśmy ucieszne piosenki i ćwiczyliśmy składanie życzeń przy okazji toastów. Potem pies wyrzygał na kanapę zeżarte kartki. Na wierzchu leżała oskarżycielsko ta z ósemką (to taki mały bałwanek). 

Któryś z nas (bo przyszli jeszcze inni koledzy) zdołał otworzyć klapę laptopa i ... 

To naprawdę nie nasza wina, że nie sprzedają płynów w pojemności 0.8 z alarmem!

Ja zawsze, ja co rano, kalendarz, ale pies.. I tego się będę trzymał! 

Ekspiacja:

Kasiu, wszystkiego najcudowniejszego, budzika wielkości słonia, całego ze złota, wybacz, zegary jeszcze jakoś ogarniam, z kalendarzem już licho... Życzenia nieustające! Wszystkim Paniom oczywiście! 

Jak ja zapamiętam, że piętnastego Jejmość wraca???

Uff, od czego są koledzy- przynieśli 1.5, żeby nie latać po zimnie! Stoją dwie, ta druga dla przypomnienia. 

No to ładnie się bawicie panie "Borowiecki" w tej Łodzi :);):D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajemy jakoś radę, ale nadmieniam stanowczo, iż bardzo tęsknię za Żoną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich Pań z naszego forum wszystkiego naj,naj,najlepszego z okazji Waszego Święta.Dużo ciekawych budzików oraz roczniaków .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani bardzo dziękuję w imieniu wszystkich (nielicznych tu co prawda kobiet) za życzenia. Fibo Ty powinieneś  się wziąć za pisanie książek, bo masz niezwykłą zdolność do rozśmieszania.  Twoje teksty bawią i wzruszają. Pomyśl o tym chłopaku, na poważnie Ci powiadam.  O kwiatach oczywiście pamiętam :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te zmilitaryzowane konusy objęły posterunek na 4 lata przed wybuchem I WW.

Mój wujek nie mógł wówczas nawet pomyśleć, że za lat 35 wygłosi tam inauguracyjny wykład po polsku...

attachicon.gif1.jpg

Czy Twoim wujkiem był Kazimierz Idaszewski? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawostek.Jak wygląda przekonywujące zwolnienie z lekcji. To wręczono w roku 1919 Michałowi, który był ojcem Kazimierza :)

post-6402-0-39055100-1394975071_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawostek.Jak wygląda przekonywujące zwolnienie z lekcji. To wręczono w roku 1919 Michałowi, który był ojcem Kazimierza :)

attachicon.gifskanowanie0005.jpg

Na moje wyczucie hmm to zwolnienie jest lewe i jest dowodem, że uczniowie się nie zmieniają... głowa i brzuch... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy spojrzeć na składnię i ortografię by stwierdzić że to "lewizna" :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje wyczucie hmm to zwolnienie jest lewe i jest dowodem, że uczniowie się nie zmieniają... głowa i brzuch... ;)

A ja myślę, że to zaświadczenie dowodzi całkiem wysokiego poziomu władania językiem polskim w piśmie. Toż to usprawiedliwienie napisane przez mieszkankę wsi, z terenów ledwie co wyzwolonych spod zaboru pruskiego. Zresztą... popatrzcie na poziom ortografii na naszym forum. Kaligrafii na szczęście nie widać :P

Edytowane przez tarant

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę, że to zaświadczenie dowodzi całkiem wysokiego poziomu władania językiem polskim w piśmie. Toż to usprawiedliwienie napisane przez mieszkankę wsi, z terenów ledwie co wyzwolonych spod zaboru pruskiego. Zresztą... popatrzcie na poziom ortografii na naszym forum. Kaligrafii na szczęście nie widać :P

Mieszkanka wsi,i piśmienna w "tamtych" latach? Gratulacje,choć zwolnienie wygląda mi dalej jak podrobione przez ucznia szkoły elementarnej..... ;):D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastrojony nową szatą graficzną forum, przypomniałem sobie pewną starą balladę:

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastrojony nową szatą graficzną forum, przypomniałem sobie pewną starą balladę:

:) Tak troche po naszemu, humor narodowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zapewne wielu z was zbieram rozne klamoty, czy to moze byc rok produkcji?.

post-38332-0-34212400-1395484398_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie można też wykluczyć, że to artefakt z przyszłości :D

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo nie może  :). Po kroju numeratora nie bardzo się wywnioskuje, czy on był specjalny, do wybijania daty. Tym bardziej, że ktoś sobie poużywał innymi, wybijając różności. 

A co to za przedmiot? Jakieś wnioski z samej konstrukcji? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi