Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

artme

Mitsubishi ASX - co sadzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedz mi Kolego ile kosztuje pojazd w takiej konfiguracji?

Ja wiem, Ja wiem, Ja wiem ;):);) za tak mało samochodu za duuuuużo ;)

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 75tys Yeti 1,8tsi 4x4 w jakieś niższej wersji będzie bezkonkurencyjne pod względem stosunku ceny do jakości i do pojemności wnętrza... W dieslu za te kase bedzie ciężko ale może jakiś 2012r z motorem 110KM i bez 4x4? Jestem tu stronniczy, ale przynajmniej nie zachwalam czegoś czego nie znam... Nasz moderator Bartek zjeździł wszystkie samochody świata i o co by tu kto nie zapytał to on fachowo pomoże :D

Aaaa a może Chevrolet Orlando? Tylko nie pamiętam czy chciałeś 4x4 bo w nim nie ma ale pakowny jest jak mało które auto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok - Koledzy - chcialem tylko przypomniec, ze pytalem na poczatku przede wszystkim o opinie/doswiadczenia zwiazane z ASXem, a nie o to, co kupic innego ;) Rynek znam i wiem co moglbym zanabyc :D ale mi chodzilo glownie o Wasze doswiadczenia, opinie i wiedze o tym modelu a nie o konkurencje ponad wszystko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D :D :D :D

Lawnowerman bez urazy ale moim skromnym zadanie to tak jakby ktoś zapytał o dobry zegarek na poziomie Omegi a Ty byś mu zaproponował np Biseta w kwarcu....

Porównanie bez sensu.

Bardziej bym powiedział, że Ceritine i Adriatice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tu stronniczy, ale przynajmniej nie zachwalam czegoś czego nie znam... Nasz moderator Bartek zjeździł wszystkie samochody świata i o co by tu kto nie zapytał to on fachowo pomoże :D

Mikołaj, ale to moja wina? :D

Po prostu znam większość światka motoryzacyjnego w 3-city i jak się ma wyrobioną opinie na mieście to i Evo dadzą się pokulać i Vettą :D

Jak pisałem ASX znam na tyle ile napisałem.

Ciotka ma 1.6 benzynę a mój znajomy 1.8 diesla.

W obu przypadkach są to samotne małżeństwa.

Auto jest małe i ciasne jak na SUV [?] ma malutki bagażnik a z tyłu mają 187 praktycznie nie wsiadłem.

Co mam Ci więcej napisać?

IMO porażka.

Moja opinie jest subiektywna i nie należy się nią kierować.

Mając w rodzinie z kolei kilka Fabii to porównując Fabie II to jest w niej podobna [? - nie mierzyłem] ilość miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok - Koledzy - chcialem tylko przypomniec, ze pytalem na poczatku przede wszystkim o opinie/doswiadczenia zwiazane z ASXem, a nie o to, co kupic innego ;) Rynek znam i wiem co moglbym zanabyc :D ale mi chodzilo glownie o Wasze doswiadczenia, opinie i wiedze o tym modelu a nie o konkurencje ponad wszystko ;)

Bo ASX to słabe auto - co tu więcej pisać? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżdżę Mitsubishi (wprawdzie Lancerem) ale o marce jak i o serwisie mogę coś powiedzieć. Samochody nie są złe ale też nie ma się czym specjalnie zachwycać. Lancer ma 2 lata i jak na razie bez problemów. Serwis jest drogi a części oryginalne horendalnie drogie. Z zamiennikami jest róznie. Co do jakości, na pewno nie są to tak dobre samochody jak kiedyś, więc porównania w stylu "miałem Galanta i nic się nie psuło" niestety, do aktualnej sytuacji niewiele wnoszą. Regularnie śledzę wątek o ASX na mitsumaniakach (jako członek klubu) i opinie są naprawdę rózne. Niektórzy sa zadowoleni ale są też tacy którzy wieszają psy na markę a zwłąszcza na podejście MMC do polskiego klienta. Jeden z członków klubu opisywał np sytuację że w kilkumiesięcznym ASX awarii uległo sprzęgło (dokładnie nie pamiętam co się stało czy spalił czy coś innego) w każdym bądź razie serwis nie chciał mu uwzględnić gwarancji (co przy spaleniu jest raczej normalne) ale koszt wymiany to uwaga !!!!! 20 000 zł. (ASX z napędem na 4 koła, 1.8 diesel 150 koni). Zamienników na razie brak (nowe auto na rynku). Do wyboru jest jeszcze silnik 1.6 benzyna,(tylko 2 silniki w ofercie) wbrew pozorom nie jest zły (jest to rozwinięcie bardzo udanego silnika 1.5 stosowanego do 2010 roku w Lancerach). Oczywiście wielkich osiągów nie ma co się spodziewać ale moim zdaniem do jazdy miejskiej wystarczy. Na początku użytkownicy zgłaszali jakieś problemy (metaliczne stuki w silniku) podobno problem rozwiązała zmiana oprogramowania i na razie o tym cisza, nikt nie narzeka. Ludzie jeszcze narzekaja na delikatne lakiery i to chyba wszystko.

Teraz osobiste wrażenia. Ja dostałem do testowania ASX na weekend w wersji 1.8 diesel napęd na jedną oś. Silnik mi się b. podobał jest dynamiczny, ciągnie od dołu i pali naprawdę mało, komputer pokazał że w trasie spalił 4.5 litra. Siedzenia z przodu są dość wygodne (choć w Lancerze moim zdaniem jest lepiej ze względu na dłuższe siedziska). Natomiast siedzenia z tyłu to porażka, chodzi głownie o kąt nachylenia siedziska a do tego jest po prostu ciasno. Bagażnik dość spory (jak na gabaryty auta) ok 400 l. dość ustawny (wózki dziecięce się mieszczą :)). Wyciszenie słabe, plastiki i , jakość wykończenia wnętrza przeciętne. Mi to osobiście nie przeszkadza. W mieście b. praktyczny w parkowaniu (zwłaszcza żonie b. się to podobało gdyż narzeka że w Lancerze nic nie widać. (tzn przodu ani tyłu, kobiety tak mają :)). .

To chyba tyle moich wrażeń. Wersja którą jeździłem kosztowała 90 tyś. Ja bym takiej kasy za ten samochód nie dał. Z naprawdę fajnych aut tej klasy wybrałbym raczej Subaru XV. Polecam szczerze wejść na stronę Mitsumaniaków i prześledzić zarówno wątek o ASX jak i o wrażeniach z kontaktów z Mitsubishi Motor Company.

Miłej lektury :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi Kolego ile kosztuje pojazd w takiej konfiguracji?

129 999,99 zł :D

a na poważnie , za 90 tyś masz dobrze wyposażonego SUVa , dużo większego od ASX , z silnikiem benzynowym 150 KM ale 4X2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Porównanie bez sensu.

Bardziej bym powiedział, że Ceritine i Adriatice

no to szeroko idziesz.... Tego Biseta to i tak dałem na wyrost. Jeździłeś tym?

Widziałeś to na oczy... Z daleka ładne i tu się fajność tego auta kończy. A stawiać to rumuńskie coś obok / w zamian za ASX-a, czy nawet skodę Yeti to chyba jakaś prowokacja musi być, albo sam nie wiem co :rolleyes:

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...a na poważnie , za 90 tyś masz dobrze wyposażonego SUVa , dużo większego od ASX...

Kurcze - wg mnie ASX to nie SUV, tylko mini SUV. SUV u Mitsubishi, to Outlander a jak do niego konkurencje porownac, to wielkoscia, cena i wyposazeniem ciezko bedzie przegrac ;) , dlatego nie porownujcie mini SUVa do SUVa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Honda CRV - niestety większa cena i gabaryty

Suzuki SX4 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś asx jako zastępcze na jakieś dwa dni i oddałem z ulgą. Dla mnie zwyczajnie kiepsko jeżdżące auto bez polotu. Szukałbym alternatywy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od jakiegoś czasu też chcę zmienić samochód, ale mam trochę większy budżet - tak do 150-160k brutto. I jeśli myślicie, że łatwiej wybrać, jak budżet jest większy, do grubo się mylicie :-) Moje "must have": 4x4, diesel, prześwit min. 160mil, pełne wyposażenie (skóra, klima, nawigacja, podgrzewane siedzenia, itp. No i niestety chcę automat. Gdyby nie wymaganie automatu, to na 100% kupiłbym subaru outback, ale nie ma w automacie dieselka. I tak chyba kupię VW Passat Alltrack, ale nadal się miotam... Jeżeli ktoś ma fajną propozycje, to będę bardzo wdzięczny :-) Żeby ni był całkiem OT - moim zdaniem ASX jest słaby - zdecydowanie lepszym zakupem jest chociażby Skoda Yeti. pzdr,tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoda Yeti jest super autkiem (jakosciowo-uzytkowym), ale dla mnie... okropna (jak Multipla :P ) i w zadnym wypadku do kobitki nie pasuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki mały update - subaru diesel jest w automacie - pierwsze sztuki będą w kwietniu/maju :-D pozdrawiam, tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki mały update - subaru diesel jest w automacie - pierwsze sztuki będą w kwietniu/maju :-D pozdrawiam, tomek

Wielu klientów na to pewnie czekało :) pamiętać tylko trzeba ,że jest to Ltronic czyli skrzynka bezstopniowa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździłem ASX - em i Kią sportage w obu autach 1,6 benzyna, ośka - zdecydowanie Kia jest wygodniejsza moim zdaniem lepiej wykończona i wyposażona w podstawowej wersji (bez wnikania w gwarancję 7-lat) polecam jazdę próbną

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dozbieraj 25 tysi lub weź kredyt i kup Mazdę CX5, ASX i cała reszt mini SUVów nie ma do niej startu, no może poza BMW X1 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezdzilem wiekszym bratem asx'a czyli outlanderem. Uwazam, ze swietne auto ale....jako, ze bylo sluzbowe nie interesowaly mnie koszty serwisu, ktore w przypadku mitsu sa podobno tragiczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dozbieraj 25 tysi lub weź kredyt i kup Mazdę CX5, ASX i cała reszt mini SUVów nie ma do niej startu, no może poza BMW X1 B)

Potwierdzam CX5 - świetne auto. IMHO lepsze niż BMW..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żebyś miał większy dylemat to wchodzi nowy rywal ASX-a , ceny ok 15 keuro

Renault-Captur-17-277648-616x410.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie matka wymyśliła, że chce coś w czym się siedzi wyżej.

Chyba będzie Juke 1.6

chris_vomiting_colour_by_dman25666-d30q7d0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.