Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Na singletracki 120 mm jest wystarczające, a 140 idealne. Dopiero na zjazdy (np w Srebrnej Górze) trzeba więcej skoku.

A swoją drogą, to gdzie Ty Tomek w ten weekend znalazłeś tyle błota? Wczoraj pod Smrekiem było sucho jak rzadko kiedy...

Mój wyglądał tak po ok. 50 km:

post-37089-0-59706000-1569264889_thumb.jpg

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

but się nie rozkleja, tam po prostu jest tak grubo gumy na czubku. Pancerne są te buty. Skoku 130/130. Na flow jak dzisiaj (i 99% tego jeżdżę w górach) w zupełności wystarczające. Chociaż dzisiaj raz dobiłem przód albo raczej docisnąłem - zawias był już schowany na dołku miedzy zjazdem a najazdem a ja jeszcze docisnąłem  :P tak jak pisałem już kiedyś - Fuel mi wystarcza w zupełności ale gdybym miał zmieniać - szedłbym w coś z 1-2 stopnie mniej na główce ramy i skok 150mm. Ale to tylko dlatego, że człowiek chce więcej no chyba, że przerzuciłbym się na naturalne trasy - zawias mam nabity na wagę 80kg+ (sag +/- się zgadza więc na mniejszych ciśnieniach deklarowanych przez foxa byłby za duży) gdzie ja mam nieco ponad 70 w tym momencie - na dropy czy cięższą rąbankę jakoś tego nie widzę. Trzeba by chyba pójść w tokeny

A swoją drogą, to gdzie Ty Tomek w ten weekend znalazłeś tyle błota?

nie wiem czy to do mnie ale jeśli tak - to Szczyrk. Wczoraj sprawdzam prognozy - 18-20*C, Szansa opadów - 0%. Takie same prognozy w Częstochowie. Dzisiaj rano wstaję - chłodno ale słońce, nawet jednej chmurki nie ma - git. Na trasie słońce, gdzieś przed Pszczyną jakieś chmury zaczynają wychodzić, w Bielsku nie widać szczytów gór ani słońca, lekko kropi - "git". Ogólnie 3 zjazdy na sucho, później 3-4 w deszczu, ostatni zjazd - słońce zaczęło wychodzić ale na trasie i tak mokro, ja już się zbierałem do domu a poluzowana przerzutka była kropką nad "i" żeby kończyć ten dzień. Przed południem było kilkanaście osób, jak się rozpadało poza mną została może z piątka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

but się nie rozkleja, tam po prostu jest tak grubo gumy na czubku. Pancerne są te buty. Skoku 130/130. Na flow jak dzisiaj (i 99% tego jeżdżę w górach) w zupełności wystarczające. Chociaż dzisiaj raz dobiłem przód albo raczej docisnąłem - zawias był już schowany na dołku miedzy zjazdem a najazdem a ja jeszcze docisnąłem  :P tak jak pisałem już kiedyś - Fuel mi wystarcza w zupełności ale gdybym miał zmieniać - szedłbym w coś z 1-2 stopnie mniej na główce ramy i skok 150mm. Ale to tylko dlatego, że człowiek chce więcej no chyba, że przerzuciłbym się na naturalne trasy - zawias mam nabity na wagę 80kg+ (sag +/- się zgadza więc na mniejszych ciśnieniach deklarowanych przez foxa byłby za duży) gdzie ja mam nieco ponad 70 w tym momencie - na dropy czy cięższą rąbankę jakoś tego nie widzę. Trzeba by chyba pójść w tokeny

nie wiem czy to do mnie ale jeśli tak - to Szczyrk. Wczoraj sprawdzam prognozy - 18-20*C, Szansa opadów - 0%. Takie same prognozy w Częstochowie. Dzisiaj rano wstaję - chłodno ale słońce, nawet jednej chmurki nie ma - git. Na trasie słońce, gdzieś przed Pszczyną jakieś chmury zaczynają wychodzić, w Bielsku nie widać szczytów gór ani słońca, lekko kropi - "git". Ogólnie 3 zjazdy na sucho, później 3-4 w deszczu, ostatni zjazd - słońce zaczęło wychodzić ale na trasie i tak mokro, ja już się zbierałem do domu a poluzowana przerzutka była kropką nad "i" żeby kończyć ten dzień. Przed południem było kilkanaście osób, jak się rozpadało poza mną została może z piątka 

A przepraszam, jakoś tak wizualnie skleiły mi się Wasze posty oglądane na telefonie i myślałem, że wszystkie zdjęcia są Tomka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha tak myślałem ale na jego fotach sucho  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trollu, tokeny przydatne. Też będę raczej montował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piątek kilka kałuż było na singlach ale od soboty już prawie całkiem sucho 

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odkryłem nowego singla w Świeradowie. Na parkingu w lewo a nie w prawo jak do Czech. Od dawna jest? Wygląda na świeży, no i końcówka gruntówką, więc pewnie jeszcze niedokończony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tydzień wcześniej były Rychleby :)

IMG-3994.jpg

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie po co. Szczerze - ważysz tyle co nic i co Ci dadzą tokeny? Wichu w foxie kumpla z treka remedy dołożył chyba 2 tokeny bo kumpel (jak jeździł) to skakał dużo - w efekcie 3 razy ratowane tylne koło ( w końcu wleciało DT), zanim przesiadł się na spd to gubił platformy w locie - w ciągu roku 2-3 razy reverb na serwisie bo lądując na d*pie coś tam urywał jak reverb wbijał się w ramę a przód systematycznie dobijał. Tylko on ważył między 80-90 na redukcji. Przy wadze 50kg tokenami spaprzesz tylko pracę amortyzatora - będziesz miał połowę skoku a dalej zrobi się beton 

a w Szczyrku robią kolejną trasę. Pewnie w górze w lesie już ścieżka przygotowana, teraz formują bandy na polance przed bramkami na Otika i Hiphopę 

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nowy chyba od niedawna, jeszcze nie jechałem. To ten na stok izerski co gondola jedzie?

Ponoć krótka pętla i taki nijaki.

Edytowane przez TeJot

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, bardziej pod górę. Na początek jest mocno flow, nawet kamyczki jeszcze nie ubite, natomiast na krótkim odcinku zjazdu jest najbardziej stromy i najtrudniejszy odcinek ze wszystkich singli pod Smrekiem. Jeśli go dalej pociągną w tym stylu to będzie super. Na razie jest ok. 4,5km, brakuje ok. 2,5-3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie po co. Szczerze - ważysz tyle co nic i co Ci dadzą tokeny? Wichu w foxie kumpla z treka remedy dołożył chyba 2 tokeny bo kumpel (jak jeździł) to skakał dużo - w efekcie 3 razy ratowane tylne koło ( w końcu wleciało DT), zanim przesiadł się na spd to gubił platformy w locie - w ciągu roku 2-3 razy reverb na serwisie bo lądując na d*pie coś tam urywał jak reverb wbijał się w ramę a przód systematycznie dobijał. Tylko on ważył między 80-90 na redukcji. Przy wadze 50kg tokenami spaprzesz tylko pracę amortyzatora - będziesz miał połowę skoku a dalej zrobi się beton

a w Szczyrku robią kolejną trasę. Pewnie w górze w lesie już ścieżka przygotowana, teraz formują bandy na polance przed bramkami na Otika i Hiphopę

No zobaczymy.

Foxa w GT dobić potrafię. Ale to jest 100mm i 70 cm dropy to na nim trochę dużo.. :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam były ujeby, które później dochodziły do starego dosyć stromego toru saneczkowego. Właśnie pod kolejką. Takie coś do trenowania enduro. W koło tego wił się pieszy szlak na szczyt... To to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, bardziej pod górę. Na początek jest mocno flow, nawet kamyczki jeszcze nie ubite, natomiast na krótkim odcinku zjazdu jest najbardziej stromy i najtrudniejszy odcinek ze wszystkich singli pod Smrekiem. Jeśli go dalej pociągną w tym stylu to będzie super. Na razie jest ok. 4,5km, brakuje ok. 2,5-3.

Dobrze wiedzieć, dzięki. Trzeba będzie sprawdzić na wiosnę. 

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trollu, tokeny przydatne. Też będę raczej montował.

Trollu Ci tłumaczy a Ty swoje. Kupisz mało skoku to i tokeny nie pomogą, chyba że tak utwardzisz, że amory ugną się max 3cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmumiem dokładnie co trollu pisze. Na moją wagę jeszcze, by to był zabieg bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to nie idzie 

Tam były ujeby, które później dochodziły do starego dosyć stromego toru saneczkowego. Właśnie pod kolejką. Takie coś do trenowania enduro. W koło tego wił się pieszy szlak na szczyt... To to?

Nie, to nie idzie pod kolejką, przejeżdża tylko przez tą przecinkę.

Tutaj link do trailforks:

https://www.trailforks.com/trails/nowy-singiel-p-tla-od-parkingu/

A tak to wygląda na mapie:

post-37089-0-71216800-1569268862_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem jechać w tym roku do Świeradowa.. Zawsze mi czasu brakuje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zobaczymy.

Foxa w GT dobić potrafię. Ale to jest 100mm i 70 cm dropy to na nim trochę dużo.. :)

A dobrze "to nadmuchałeś"? Bo przy 50kg i 70cm nie powinieneś go raczej dobijać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sag 20 procent. Nawet 15 raczej..

Dobrze. Na normalną jazdę to już twardawo było

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zrobić spotkanie grupowe  w przyszłym roku  :D

Ale jak chcesz skakać z dropów 70 cm to bez 140 mm nie będziesz zadowolony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle to to fulu xc da radę bez problemu ma ht 100mm też. Z lepszą techniką lądowania..

Nie potrzeba mi więcej jak 130-140

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

140 to chyba taki złoty środek. Nie przeszkadza w XC, a i w Srebrnej Górze wstydu nie będzie, chociaż nadgarstki swoje oberwą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zrobić spotkanie grupowe  w przyszłym roku  :D

jestem za  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też.

Kolega fote robił.

Ino, że kalkulatorem :Pd9de859e18cb6585288bcb7e511940fd.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi