Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Niby człowiek wie że ma podobny  rower a i tak się skusił;)

20230821_140038.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa oferta z tą zamiana.

Co do MTB i carbonu - polecam.

Od kilku lat z żoną na retro Trekach się toczymy i nie wrócę do metalowych ram. 

IMG_20230821_170336.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny i carbon, ale koło 26 cali nie wróciłbym do tego rozmiaru. 

6 minut temu, eye_lip napisał(-a):

20230821_140038.jpg

Jeździłbym, super jest.

Edytowane przez satanic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Stierlitz napisał(-a):

Ja się boję jechać w takiej grupie na szybkiej trasie, jak już muszę to w samym ogonie z dużym odstępem. W zeszłym roku chłopak prowadzący grupę wywalił się na zjeździe, ktoś sobie utwardzał wjazd na działkę po drugiej stronie ulicy i zgubił trochę tłucznia na jezdni... 9 osób zaliczyło glebę, na Podkarpaciu helikoptera nie było, kolega 27 kilometrów jechał na izbę na rowerze jak się potem okazało ze złamaną ręką emoji28.png

choc i tak 90% trasy przebiegalo drogami dla rowerow, to podzielilismy sie na 3 grupy, zeby nie powodowac ewentualnych korkow

mamy zasade ze na zjazdach i plaskim, nie scigamy sie i zachowujemy bezpieczny odstep od siebie. sciganie dozwolone jest jedynie na podjazdach 😉

kto sie nie stosuje do zasad, wylatuje...

natomiast nawet stosujac wszelkie srodki ostroznosci wypadki sie zdarzaja.

3 godziny temu, tommly napisał(-a):

Co koledzy sądzą o takim Superiorze? Nigdy nie miałem do czynienia z tą marką.

Dostałem propozycję zamiany z dopłatą za jeden z zegarków wystawionych do sprzedaży i się zastanawiam, czy nie wymienić mojego Scott'a. Kusi mnie carbon, wysoka grupa osprzętu, no i tylko tylna przerzutka.

SUP.png

HT to przezytek, bedziesz zalowac, ze nie ma zawiasu ;)

15 minut temu, eye_lip napisał(-a):

20230821_140038.jpg

gdyby to bylo ostre to bym gratulowal 😜

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, strasznie podoba mi się kolorystyka (oberżyna plus wyrazisty niebieski) plus klasyczna rama. Wywalam tylko te pedały, już kupiłem  pdm520 i nowe siodełko w brązie. 

@SzefSzefow no ostre ostre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak poprzedni właściciel sobie zostawił, jak kupię jakieś lekkie koła i inne tuningi to pewnie wywalę i będzie ważył 6.5 kilo;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No tak poprzedni właściciel sobie zostawił, jak kupię jakieś lekkie koła i inne tuningi to pewnie wywalę i będzie ważył 6.5 kilo;)

Warto zostawić, jakby się wydarzyło coś nieprzyjemnego, to bez chociaż jednego działającego hamulca masz nikłe szanse na odszkodowania. Wizualnie imo nie psuje całości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie rowerowo, a pieszo zrobiłem sobie test czy dam radę przejść jeden odcinek od swojej miejscowości do miejsca urodzenia, raptem 19 km ale jak sie ma endo biodra to to robi różnicę.  

Tak więc dałem radę ale padam na ryj, buty będą mi się śniły po nocach, poniżej kilka fot z trasy, głównie wzdłuż głownej drogi.

Pozdrawiam :-)

20230823_075629.jpg

20230823_083220.jpg

20230823_094310.jpg

20230823_112307.jpg

20230823_102607.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Wamo napisał(-a):

Może nie rowerowo, a pieszo zrobiłem sobie test czy dam radę przejść jeden odcinek od swojej miejscowości do miejsca urodzenia, raptem 19 km ale jak sie ma endo biodra to to robi różnicę.  

Tak więc dałem radę ale padam na ryj, buty będą mi się śniły po nocach, poniżej kilka fot z trasy, głównie wzdłuż głownej drogi.

Pozdrawiam 🙂

Slyszales kiedy o progresywnym treningu? Malymi kroczkami? 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To była próba poza jazdą na rowerze, który przechodzi generalny remont. Spodziewałem się na dzisiaj jakichś efektów ubocznych ale nic takiego nie zarejestrowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Wamo napisał(-a):

To była próba poza jazdą na rowerze, który przechodzi generalny remont. Spodziewałem się na dzisiaj jakichś efektów ubocznych ale nic takiego nie zarejestrowałem.

A ja w tym roku jedynie nogą się odpycham 🤗

Dzieciakiem będąc nie posiadałem, a zresztą wtedy to drewniane klamoty były 😜

Na krótkie dystanse nawet „daje radę” tym sprzętem 🤭

IMG-3922.jpg

no i miny przechodniów - bezcenne 😂🥴🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie opinie na temat kół No Limited? Warto się tym zainteresować, czy szukać czegoś innego no. Evanlite?

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Wszystkie te polskie karbony to jeden ch.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, tessio napisał(-a):

Wszystkie te polskie karbony to jeden ch.. ;)

W sensie podobnej jakości, czy śmieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, sanik napisał(-a):

Idź na całość Dandyhorse😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
9 godzin temu, sanik napisał(-a):

Podobnej jakości, ja mam Vinci, kolega ma Vinci, kolejny kolega ma Evanlite, wszyscy zadowoleni. Wcześniej miałem CSC z Aliexpress i bylem tak samo zadowolony za 1/3 ceny "polskich".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, tessio napisał(-a):

Podobnej jakości, ja mam Vinci, kolega ma Vinci, kolejny kolega ma Evanlite, wszyscy zadowoleni. Wcześniej miałem CSC z Aliexpress i bylem tak samo zadowolony za 1/3 ceny "polskich".

Super, dzięki za opinię 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.08.2023 o 10:55, Wamo napisał(-a):

19km proba... odwazny jestes 😅

3 godziny temu, sanik napisał(-a):

Super, dzięki za opinię 👍

Jedynie co moge dodac to bierz cos z markowymi piastami - DT Swiss, Tune, itp. Wszystko niemarkowe bedzie hmmm... takie sobie i moze stawrzac problemy w przyszlosci. 

Co do obreczy to i tak wszedzie to China czy w najlepszym wypadku Tajwan. Szprychy tez dobrze jest wybrac Sapim czy DT, bo moze sie okazac w przyszlosci, ze karbonowe nie sa juz produkowane.

Czy wybierzesz krajowego producenta czy zamowisz bezposrednio z Chin to jeden ciul. W chinach (Farsport, Lun, Yoeleo, Elitewheels, ect) bedzie troche taniej, ale w razie czego moze byc klopot gwarancyjny (zazwyczaj SAV jest na wysokim poziomie, ale u mnie zalatwianie problemu trwalo 6 miesiecy), w PL drozej, ale moze szybciej.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu spd dojechały i odpowiednie siodełko i jazda testowa zrobiona;)

20230825_140203.jpg

20230825_140232.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

19km proba... odwazny jestes 😅

Jedynie co moge dodac to bierz cos z markowymi piastami - DT Swiss, Tune, itp. Wszystko niemarkowe bedzie hmmm... takie sobie i moze stawrzac problemy w przyszlosci. 

Co do obreczy to i tak wszedzie to China czy w najlepszym wypadku Tajwan. Szprychy tez dobrze jest wybrac Sapim czy DT, bo moze sie okazac w przyszlosci, ze karbonowe nie sa juz produkowane.

Czy wybierzesz krajowego producenta czy zamowisz bezposrednio z Chin to jeden ciul. W chinach (Farsport, Lun, Yoeleo, Elitewheels, ect) bedzie troche taniej, ale w razie czego moze byc klopot gwarancyjny (zazwyczaj SAV jest na wysokim poziomie, ale u mnie zalatwianie problemu trwalo 6 miesiecy), w PL drozej, ale moze szybciej.

Dzięki za opinię.

Co do piast to raczej stawiam na wybór między DT 350 a 240, tu temat mam jakoś wyklarowany, także pod kątem brzmienia 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, sanik napisał(-a):

Dzięki za opinię.

Co do piast to raczej stawiam na wybór między DT 350 a 240, tu temat mam jakoś wyklarowany, także pod kątem brzmienia 😜

mam obie... kola zimowe zlozone na 350, letnie na 240 tkach. Zdecydowanie lepsze sa 240, od kazdym wzgledem. Ale dla mnie najwazniejszy to byl rachet, w 350 mam 36T w 240 54T.

w 350 czasem mam wrazenie, ze zanim sie zazebi cokolwiek w piescie to mijaja wieki i robie 1/6 obrotu korby. Denerwujace, gdy jedzie sie z wysoka kadencja. I owszem, wiem, ze Ratchet mozna upgreadowac, ale to cos na co zwrocilem uwage 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi