Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

O u ciebie tez niezle. Moze i racja jak sie siada na siodlo to d*pa sie wszystko sie rowna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam!

@vandit P.s. co to za błotnik masz na tyle? Wart polecenia?

Ten etap treningu w każdą pogodę jeszcze przede mna :)

A tymczasem dzisiaj umyłem rower i dokonałem regulacji. Teraz po obiedzie porter na poprawę nastroju :)

chyba się robie stary bo parę godzin na deszczu i zmarzłem jak nie wiem co, ostatnie kilometry pokonałem...w pociągu :D : ogólnie 52 km w deszczu

był i na koniec dopalacz na rozgrzanie ;)

[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki,

Blotnik to Zefal rm60 plus, bardzo fajny, szybko się go montuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że u mnie wywalenie sztycy zaczyna się nad lampką czyli 17cm. Reszta to nadal rama a że górną rura nisko opada to jak trollu pisze taka konstrukcja endurówki - żeby rower poręczny był, szczególnie na zakrętach w bandach. Miałem już przebłyski, żeby spróbować go sprzedać na coś nowszego, ale prawda jest taka, że ja tego roweru uczę się z dnia na dzień i odkrywamy go z dnia na dzień a jeszcze nie złamałem jego możliwości i tego na czym można sobie z nim pozwolić. Pewnie z 3 lata / sezony będą potrzebne. I z tego co rozmawiam dużo ludzi tak podchodzi do tego typu rowerów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo, że nie każdy jest prosem ale na rowerze pokroju capry w Polszy objedziesz wszystko, rower nie wytycza granic tylko instynkt samozachowawczy i chęć przeżycia  :P

Whyte pokazało nowego enduraka, nie wnikałem w tabelki ale podobno nie jest już tak "nowoczesny" i progresywny jak poprzednik, czyli peleton pewnie nieco wyhamuje i na razie nie będą robić dłuższych autobusów (zwiększać reach)

a dzisiaj tak

40083586_526312604475495_617256475542159

od jutra temperatura ma podskoczyć ale po tygodniach 30+ dzisiaj +13 to trochę jak zima :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo mu z łańcucha ktoś nóż zrobił :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem sprawdzić oświetlenie i pojeździć po nocy. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, i pusto na ścieżkach więc można pośmigać :)

Niestety pierwszy nocny wypad i wpadłem na dziki! nie w lesie tylko na ostatniej prostej przed domem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym roku to jakaś plaga z tymi dzikami, ja już się co prawda przyzwyczaiłem ale coraz mniej mi się uśmiecha uciekać przed nimi albo zawracać bo sobie taki wielmozny Pan stoi na ścieżce i nie ma zamiaru zejść... A najgorsze jest to że coraz dalej się wypuszczają poza las, już nie raz widziałem je w mieście i na peryferiach, tylko czekać aż otworzę garaż a jakiś będzie pod nim na mnie czekał ;)

Co za oświetlenie sprawdzałes?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem CATEYE 400 lm, świadomy wybór głównie ze względu na baterie która poświeci parę godzin w trybie 100 (taka sama bateria jest w mocniejszej 500lm), a na maksymalnej mocy też jedną szybką wyprawę da się zrobić (2,5 godziny). Myśląc o jeździe po mieście czy ścieżkach utwardzonych sądze, że da radę i jest wystarczająca. Natomiast do lasu jest za ciemno, w najmocniejszym trybie coś tam świeci ale jadąc lasem którego nie znasz jednak może być to mało bezpieczne. Wydaje mi się, że na prawdziwe ciemności to trzeba by kupować lampy prox z dodatkowym zasilaniem :D 

Z tyłu świeci cateye rapid mini i tutaj moge spokojnie polecić bo jest bardzo fajna i jasna, także żadnych zastrzeżeń nie mam. 

W tym roku to jakaś plaga z tymi dzikami, ja już się co prawda przyzwyczaiłem ale coraz mniej mi się uśmiecha uciekać przed nimi albo zawracać bo sobie taki wielmozny Pan stoi na ścieżce i nie ma zamiaru zejść... A najgorsze jest to że coraz dalej się wypuszczają poza las, już nie raz widziałem je w mieście i na peryferiach, tylko czekać aż otworzę garaż a jakiś będzie pod nim na mnie czekał ;)

Co za oświetlenie sprawdzałes?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje roweru dla kobiety w wieku 65 lat. Rower miejski, który będzie służył do jazdy z koszykiem na zakupu. Musi być wygodny. W tej chwili myślę nad rowerem firmy Kettler, ale może jest coś nie gorszej jakości, w niższej cenie ? (Poniżej 2 500 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@egzo18, rozpocząłem projekt Budowa

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje roweru dla kobiety w wieku 65 lat. Rower miejski, który będzie służył do jazdy z koszykiem na zakupu. Musi być wygodny. W tej chwili myślę nad rowerem firmy Kettler, ale może jest coś nie gorszej jakości, w niższej cenie ? (Poniżej 2 500 zł)

wydaje mi się, że czego by nie wybrać to będzie ok. Rama w takim rowerze nie jest jakoś specjalnie obciążona a osprzęt - raczej wszędzie będzie to samo. Brać coś nowego z gwarancją, można się pokusić o opony z wkładką antyprzebiciową dla spokoju i to tyle. Co do wygody - odpowiedni dobór siodełka i chwytów które będą tłumić nierówności.

Do mnie przyjechała paczka z Bitula więc będzie można brać się za wymianę suportu.

Widziałem fragment ostatniego pucharu świata w MTB - walka Jolandy Neff i Emily Batty - ciekawe jak Emily ma mocno skręcone SPD ale obydwa się jej wypięły  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajsza przejażdżka rozpoznawcza po nowych terenach :)

7b0154643d9dc86d07181130049052b4.jpg

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezła srednia prędkość! A czym jeździsz?

Do mnie dotarły z kolei fanty dające szansę przedłużyć sezon rowerowy. Mianowicie spodnie długie z Decathlonu seria 100, swoją drogą to moje pierwsze takie spodnie i dziwnie się w nich czuje ale grzeją niemiłosiernie!

Mam też bluzę z długim rękawem i koszulkę termoaktywna. Jeszcze chyba trzeba dokupić jakaś czapke pod kask i rękawice by się przydały:) chętnie posłucham porad bardziej doświadczonych kolegów co konkretnie warto kupić

Wczorajsza przejażdżka rozpoznawcza po nowych terenach :)

Edytowane przez cowall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezła srednia prędkość! A czym jeździsz?

Do mnie dotarły z kolei fanty dające szansę przedłużyć sezon rowerowy. Mianowicie spodnie długie z Decathlonu seria 100, swoją drogą to moje pierwsze takie spodnie i dziwnie się w nich czuje ale grzeją niemiłosiernie!

Mam też bluzę z długim rękawem i koszulkę termoaktywna. Jeszcze chyba trzeba dokupić jakaś czapke pod kask i rękawice by się przydały:) chętnie posłucham porad bardziej doświadczonych kolegów co konkretnie warto kupić

Canondale Synapse szosa. Na Shimano 105. Taki prosty ale wygodny rower.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem dzisiaj tą węglową szosę w Decathlonie i powiem Wam, że wstydu nie ma. Jak jeszcze załapać się na promo, to już w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyszedł mój Analog, skręciłem go i cieszyłem się jak dziecko :D to był naj lepszy wybór. Zobaczymy jak się sprawdzi na treningach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi