Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

PROJEKT BUDŻETOWEGO ZEGARKA FORUMOWEGO CHRONO ZA 432 ZŁ

Czy podoba Ci się pomysł projekt taniego kwarca ?  

460 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Acha grafitowe tarcze będą kanapkowe. Totalizatory będę zagłębione jeszcze bardziej. Kanapka podyktowana jest przyczynami technologicznymi tak naprawdę a nie designem. Ale chyba nam to nawet pasuje nie ? :-)

Kanapkowe??? Grafitowe??? Ja też chcę kanapkę tyle że niebieską... :P

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heniek zainwestował w aparat :) zdjęcia wreszcie jakoś wyglądają.

A sample niebieskiej i grafitowej też będą? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtf?! jak grafit ma mieć kanapkę to niebieski tak samo, to dyskryminacja  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Kanapkowa tarcza?! No nieźle! :) Czekam na więcej informacji/wizualizacji, ale kusi!.. oj kusi!... :D

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, mój synek coś przebąkuje, że kiedyś mu obiecałem zielone chrono, dobrze, że będzie jeszcze grafitowe :) bo żółtego nie liczę, bo nie ma zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli bez kanapki ale tarcze i tak zapowiadają się super, chociaż na wizualizacjach wyglądały jakby były pokryte szronem, byłoby niemal jak w GS :P

zdjęcia rzeczywiście liche, jaśniejsza czyt. lewa lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV ja mam takie głupie pytanie.....nie dałoby rady zrobić na nich szarego .....metallic, np jakiś RAL 9006 czy coś w tym stylu. Myślę, że do szlifu słonecznego super pasowałbym szary z domieszką aluminium który daje taki efekt metaliczny. Z tego co pamiętam oni nie mogli łączyć szlifu słonecznego, ale malować pewnie dałoby radę...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV ja mam takie głupie pytanie.....nie dałoby rady zrobić na nich szarego .....metallic, np jakiś RAL 9006 czy coś w tym stylu. Myślę, że do szlifu słonecznego super pasowałbym szary z domieszką aluminium który daje taki efekt metaliczny. Z tego co pamiętam oni nie mogli łączyć szlifu słonecznego, ale malować pewnie dałoby radę...?

Ale oni nie operują na palecie RAL tylko Pantone. NIEDASIE. Da się tylko przy kanapkowych tarczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wizualizacjach/renderach wygląda znacznie ciekawiej niż na tych fotkach  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda słabo bo zdjęcia są beznadziejne. Potencjał tego niebieskiego widzę, w całości będzie dobrze chociaż trochę mnie ta szarość będzie wkurzać...a może ją rozjaśnić jakoś, bo taki szary szary jest :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc załatwiliście sobie, że zdjęć nie będzie :P . Nie chce mi się tłumaczyć za każdym razem, że są psu na.... i żadnych wniosków po ich obejrzeniu nie można wyciągać. Kolory są zmasakrowane. Zdjęcia robione komórką w pochmurny dzień z podbitym iso i saturacją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc załatwiliście sobie, że zdjęć nie będzie :P . Nie chce mi się tłumaczyć za każdym razem, że są psu na.... i żadnych wniosków po ich obejrzeniu nie można wyciągać. Kolory są zmasakrowane. Zdjęcia robione komórką w pochmurny dzień z podbitym iso i saturacją.

hahaha oj tam nie obrażaj się...wrzuć jeszcze raz rendery ;)

A poważnie czekam na zdjęcia złożonego już zegarka. W "komplecie" będzie inny odbiór, a jestem bardzo ciekaw finału tego projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej QV no nie badz taki :) Marudzenie to nasz przywilej ;)

Na powaznie to poczekajmy na lepsze fotki, bo te faktycznie byly liche.

Do kiedy trzeba zaliczkowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy kto miał słoneczny szlif niebieski i brązowy ten wie, że robiąc zdjęcia można uchwycić kilka albo i kilkanaście odcieni koloru. Nowy niebieski VC na renderach jest taki bardziej zimny, morski i to mnie przyciągnęło do zapisania się. Bo jest rzadziej spotykany niż ten z Seiko SARB035 i Omegi AT. Skoro QV tez chce taki odcień to ufam że Heniek będzie tyle razy poprawiał tarcze aż go zrobi. :)

Dokładnie. Po to robimy sample. W dodatku w dziennym świetle może się okazać że kolor jest właśnie taki jak na renderze. Nie ma co oglądać zdjęć robionych komórką przy lampce ze świetlówka ze współczynnikiem Ra 50. Przyjadą tarcze to będę wiedział w którą stronę palety Pantone iść aby uzyskać zadowalający efekt. Kolory które wybrałem ze wzornika na powlekanym papierze w dziennym świetle wyglądały jak na renderze, a po naniesieniu na metaliczną tarczę kolory niestety mogą się zachowywać inaczej dlatego potrzebne są korekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co oglądać zdjęć robionych komórką przy lampce ze świetlówka ze współczynnikiem Ra 50.

Dokładnie tak - nie ma co bazować na zdjęciach. Pewnie sporo osób obecnych w temacie kupiło zegarek na podstawie zdjęć a potem jak zegarek dotarł to się okazało że "kupa", albo "ŁAŁ" bo realia zdecydowanie odbiegały od fotografii... ;)

Tak ze niema co się "jarać", ani "psów wieszać" - się zobaczy jak będzie... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądziłem, że będę rozważał zakup kolejnej bateryjki, ale może jeśli nie dla żony to może dla córki? A co gdyby wiśnię zrobić z grubym szlifem, tarcza jeśli bez aplikowanych indeksów to może kanapka, tarczki obniżone i w innym kolorze (szary lub beż), bezel matowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No dobra QV - pisz jakie plany dalej :)
50 białych będzie na 100% ?
Ku przypomnieniu  ;)

Screen%20Shot%202015-04-29%20at%2022.04.

Ehhh, dobra niech będzie ten biały, Zrobimy po 50sztuk białego i 50 brązowego.

Rendery w przyszłym tygodniu.

Ale ale wyczuwam jakiś podstęp. 500 - 2*150=200 zostaje
piszesz 50+50=100 ... Czyli 100 zostaje na co?  :)

na co idzie pozostała 100 ? 

nowe_wersje.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniales o różowym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie ruszę temat żeby zachęcić niezachęconych ;)

Grafitowy będzie petarda, nie wiem czemu tak mało zapisów póki co...

DSC_0886_cr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie ruszę temat żeby zachęcić niezachęconych ;)

Grafitowy będzie petarda, nie wiem czemu tak mało zapisów póki co...

ja czekam na białego, graffit pewnie będzie świetny też... Zielony w drodze podobno, a jeszcze projekt Formmeister...ile VC można kupić w roku? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.