kiniol 2281 #1 Napisano 26 Sierpnia 2013 Czy tej jesieni spotkamy się we Wleniu?Spotkanie mogłoby mieć miejsce we Wleniu i przyległościach w terminie 4-6 październik 2013 .Bazą może być pałac w Brunowie. Noclegi w kwocie 90 zł za noc są chyba do przyjęcia. Co dalej? Zależy do zainteresowania szanownych koleżanek i kolegów.Jesień w Kaczawach i na pogórzu jest przepiękna. http://brunow.pl/galeria.html LISTA OBECNOŚCI - amroziuk- czasik- dziadek- fibo- Frank (+1)- janekp- kiniol- kobas- mechanik- Młot Thora- PRGreg- taraj (+1)- tarant (+1)- Ulan (+1.5)- WueM Niniejszym listę zamykam Propozycja programu kulturalno - oświatowego:W piątek :- przyjazd uczestników i tradycyjne panele dyskusyjne nocne.W sobotę:- skoro świt, czyli gdzieś o 12.00 Lwówek i muzeum ratuszowe z lochem głodowym. Potem zapora Pilchowicka obiad w Perle Zachodu. Wracając zajedziemy do Wlenia i jego ratusza z zegarem Beckera -Eppnera.Niedziela:- smutno...W Brunowie "na obiekcie" otwarto basen z bąbelkami w cenie 30 zł za os. na cały dzień. Chętni proszeni są o zabranie ze sobą gaci kapielowych tudzież innego odzienia oraz "klapków". Piwo "Lwóweckie" kosztuje ok 5 zł za 0.5 l . Zamówię jeden keg tj 30 litrów. Czy może więcej? Mamy też propozycję menu. Ja byłbym za sobotnią kolacją z punktu 1, w cenie 45 zł. od osoby - może nieco rozszerzonym. 1. Kolacja 45 PLNDanie ciepłe; półmiski wędlin i serów, półmisek pikli i marynat,półmisek warzyw, pieczywo, masło,Woda mineralna, kawa, herbataDania ciepłe ( 2 do wyboru)1. Żurek/Ogórkowa2. Francuski naleśnik z mięsem i warzywami3. Pierogi ruskie4. Szaszłyki mięsno warzywne4. Tortilla z kurczakiem i frytkami5. Warzywa zapiekane w cieście francuskim 2. Uroczysta kolacja: 100 zł / osobaPrzystawka:Sałatka CapreseDanie główne:Piers z kurczaka na plastrach cukinii z sosempomidorowo oliwkowym, podana z pieczonymiziemniakamiDeser:Panna CottaBufet przekasek:Wybór domowych mies pieczonychMini tortilleTymbaliki drobiowe i rybneSałatka greckaSałatka z wedzonym kurczakiemDomowe marynatyPieczywo i masłoDanie goraceBarszcz z pasztecikamiNapoje gorace:Kawa, herbataNapoje zimne:Woda mineralna, soki owocowe 3.Uroczysta kolacja 120 zł / osobaPrzystawka:Szparagi zapiekane z szynkaDanie główne:Karczek po staropolsku w sosiepieczeniowym, podany z kluseczkami ikapusta zasmażanaDeser:Mus czekoladowy z bita smietana imigdałamiBufet przekasek:Wybór mies pieczonychMini tortille z warzywami i kurczakiemTymbaliki drobiowe i rybneSałatka greckaSałatka z wedzonym kurczakiem i ananasemIndyk z brzoskwiniamiJajka nadziewane pasta szynkowaPasztet domowy podany z sosem¿urawinowymPieczywo i masłoDanie gorace:Wiszace szaszłyki hiszpanskieNapoje gorace:Kawa, herbataNapoje zimne:woda mineralna, soki owocowe 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wawrzyniec Wiór 0 #2 Napisano 26 Sierpnia 2013 Jest też całkiem sympatyczny pałac we Wleniu: http://www.palacwlen.pl/ + jeszcze w okolicy trochę agroturystyk. Dodano: Baza noclegowa w okolicy: http://www.wleninfo.pl/viewpage.php?page_id=119 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #3 Napisano 26 Sierpnia 2013 Jest też całkiem sympatyczny pałac we Wleniu: http://www.palacwlen.pl/ + jeszcze w okolicy trochę agroturystyk. Dodano: Baza noclegowa w okolicy: http://www.wleninfo.pl/viewpage.php?page_id=119 Też piękne, ale tam mamy chody 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 990 #4 Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja z przyjemnością,szczególnie że do Wlenia mam parę kilometrów,a Brunów o rzut kamieniem,może wreszcie poznam kogoś poza forum.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #5 Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja z przyjemnością,szczególnie że do Wlenia mam parę kilometrów,a Brunów o rzut kamieniem,może wreszcie poznam kogoś poza forum.... Są poszlaki wskazujące na to, że jesteśmy realnymi bytami 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #6 Napisano 26 Sierpnia 2013 Będę choćby waliło żabami Bo nieprawdą jest jakoby praca czyniła wolnym... 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #7 Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja bardzo uniżenie Szanownych Panów przepraszam, ale nie dało by się o tydzień wcześniej? Pliz.... Może to nie stanowi, a mnie by bardzo pasowało.Proszę, przepraszam, dziękuję . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #8 Napisano 26 Sierpnia 2013 To beze mnie...27/28 mam przymusowe szkolenie "pracowe". Zrób coś, wymyśl... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 990 #9 Napisano 26 Sierpnia 2013 28-29 wrzesień jest w Jeleniej Górze Jarmark Staroci ,jedna z większych imprez tego typu ,może by jakoś to pożenić...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #10 Napisano 26 Sierpnia 2013 Dołożyłem ankietę z możliwością wyboru alternatywnego terminu, tydzień wcześniej. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #11 Napisano 26 Sierpnia 2013 Jeśli bez Piotra, to ja cofam... Cuś wymyślę intensywnie, albo prześlę wiskacza z Wyspy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 31 #12 Napisano 27 Sierpnia 2013 ja nie głosuję w takim razie...oba terminy są dla mnie OK. Jestem w tej materii elastyczny i dostosuję się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #13 Napisano 27 Sierpnia 2013 Odpowiada nam termin 4-6.10.2013 . 2 osoby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #14 Napisano 27 Sierpnia 2013 Nie uda sie Wam zrobic tego spotkania bez 2x Jacek + Agnieszka. Moze byc dowolny termin - byle weekend i dowolne miejsce - JG - dlaczego nie? lubie starocie.... Generalnie - jade, gdzie i jak tak sobie chcecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #15 Napisano 28 Sierpnia 2013 @ kiniol. Masz potwierdzenie terminu i informację do kiedy należy zamknąć listę ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czasik 104 #16 Napisano 28 Sierpnia 2013 Witajcie, jak pozwolicie też się wpisuję na listę obecności(nie wyobrażam sobie nie być) na razie 1 osoba .Pozdrawiam Damian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 312 #17 Napisano 28 Sierpnia 2013 Wigor nalega na mnie i poszczekuje w sprawie naszego uczestnictwa. Wiec proszę o dopisanie do listy - głosowałem za październikiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #18 Napisano 28 Sierpnia 2013 Qurcze bardzo bym chciała być z Wami, ale czy się uda jeszcze ie wiem. Dam znać najszybciej jak się da. Do kiedy Trzeba potwierdzić udział? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #19 Napisano 28 Sierpnia 2013 Qurcze bardzo bym chciała być z Wami, ale czy się uda jeszcze ie wiem. Dam znać najszybciej jak się da. Do kiedy Trzeba potwierdzić udział? @ kiniol. Masz potwierdzenie terminu i informację do kiedy należy zamknąć listę ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #20 Napisano 29 Sierpnia 2013 Jeśli bez Piotra, to ja cofam... Cuś wymyślę intensywnie, albo prześlę wiskacza z Wyspy . Piotr żadnych wiskaczy, przyjedź, bo przecież mamy z Czasikiem stworzyć podstolik, Ty już wiesz jaki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #21 Napisano 29 Sierpnia 2013 Kasiu, ja bardzo się nastawiłem, tylko jeśli przyjadę, to wyjazd do UK mi się opóźni o dwa tygodnie... Co nie stanowi w gruncie rzeczy, za wyjątkiem jednego terminu. Właśnie negocjuję zawzięcie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #22 Napisano 30 Sierpnia 2013 Chciałbym dopisać do ankiety, że bardziej mi pasuje wcześniejszy termin, ale już prawie na 100% późniejszy też wchodzi w grę. Chyba dam radę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #23 Napisano 30 Sierpnia 2013 Dziś zarezerwowałem wstępnie jeden z obiektów Brunowa. W związku z tym, że w pałacu będzie wesele, mamy do dyspozycji całą oficynę. Ładna, barokowa, widziałem...Chciałbym do połowy przyszłego tygodnia zamknąć listę uczestników spotkania. Wtedy zaproponujemy menu i takie tam inne duperele związane z zakwaterowaniem. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #24 Napisano 2 Września 2013 Prosze o dopisanie Kasia +1. Ok 15 września będę wiedziała na 100% czy napewno przyjedziemy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taraj 217 #25 Napisano 3 Września 2013 Widzę , że spotkanie zapowiada się ciekawie , dopisuję się do listy: Taraj + 1 os 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach