pawzab 0 #1601 Napisano 8 Marca 2018 (edytowane) Pawzab pokaž zdjencia wieszaka,gorne okucie wahadla i soczewky?zapewniam że są oryginalne-te same numery.PS. w tej budzie nie było innego mieszkańca Edytowane 8 Marca 2018 przez pawzab 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1602 Napisano 8 Marca 2018 To była prośba o zdjęcia, nie o zapewnienie 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1603 Napisano 8 Marca 2018 To była prośba o zdjęcia, nie o zapewnienie jutro z rańca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1604 Napisano 9 Marca 2018 (edytowane) Najstarszym do tej pory mechanizmem umieszczonym w skrzynce z brodą w postaci części ostrosłupa był mechanizm 133xxx.Jeżeli masz komplet, wygląda na to, że model skrzynki pojawił się przynajmniej 7 tys nr wcześniej. Edytowane 9 Marca 2018 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1605 Napisano 9 Marca 2018 (edytowane) Najstarszym do tej pory mechanizmem umieszczonym w skrzynce z brodą w postaci części ostrosłupa był mechanizm 133xxx.Jeżeli masz komplet, wygląda na to, że model pojawił się przynajmniej 7 tys nr wcześniej....po numerach 1882 rok ....ciąg dalszyostatnie zdjęcie.. nikt tu wcześniej nie mieszkał. Edytowane 9 Marca 2018 przez pawzab 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1606 Napisano 17 Marca 2018 (edytowane) Panowie Resch owcy .Kupiłem do kolekcji zegar z kombinowaną skrzynią(HAHA KTOS CHYBA ROBIŁ SOBIE ŚLĄZAKA? ).Mam wielką prośbę o pokazanie jak ma wyglądać oryginalnie broda ,koronka i boki-tralki.dziękuję.Poniżej zamieszczam zdjęcia zegara ludowej twórczości.Numer 204095. Edytowane 17 Marca 2018 przez pawzab 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1607 Napisano 17 Marca 2018 Oooo... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1608 Napisano 17 Marca 2018 (edytowane) znalazłem w sieci coś takiego..ale moja skrzynia ma inne wykończenia-(chodzi oczywiście o wewnętrzną budowę,nie dodatki) patrz j/w Edytowane 17 Marca 2018 przez pawzab 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1609 Napisano 17 Marca 2018 A mi Twoja skrzynia pasuje... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1610 Napisano 17 Marca 2018 Fajna sprężyna:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #1611 Napisano 17 Marca 2018 Istnieje duże prawdopodobieństwo, że skrzynia jest oryginalna Zrób zdjęcia pleców (z tyłu). 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1612 Napisano 17 Marca 2018 Istnieje duże prawdopodobieństwo, że skrzynia jest oryginalna Zrób zdjęcia pleców (z tyłu).zrobiłem również zdjęcie wieszaka,licząc się z prośbą o plecy i wieszak.Nie uchwyciłem jednak dolnej partii .Jeżeli będzie na to nacisk? to ściągam ze ściany .. ( puszczony w ruch,wykazuje chęci do życia i to dobre chęci) Proszę.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1613 Napisano 17 Marca 2018 (edytowane) Gratuluję "dopadnięcia" podwójnej sprężyny.Jak widać nie ma się co poddawać - nadal można trafić ciekawe sztuki.To chyba najmłodsza sprężyna ( jeżeli to 204095 ) i dopiero co najwyżej druga powyżej 200 tys.Co do skrzynki - trudno ocenić ze zdjęć.W podobnej koncepcji brody był już zrobiony 196xxx ( 3 wagowy ) ale jego oryginalności skrzynki również chyba nie da się potwierdzić.--------------------------------------------------------I jeszcze coś ... brak zasuwki . Edytowane 17 Marca 2018 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1614 Napisano 17 Marca 2018 Piekna sprežyna,gratulacjie!Poprosze pana o zdjencie wychylnika dzienkuje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1615 Napisano 17 Marca 2018 Piekna sprežyna,gratulacjie!Poprosze pana o zdjencie wychylnika dzienkuje!bardzo proszę.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1616 Napisano 17 Marca 2018 Wychilnik wiedenski,,skrzynka jest prawdepodobne orginalna!A klucz pan posiada o to taky? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1617 Napisano 17 Marca 2018 Taka forma skrzyni pod koniec lat 90 wydaje się możliwa. Hybryda Alt Deutsch z francuskim stylem Henri IV.Przypomnę stronę z katalogu Junghansa z 1910 r. Zegary to wyroby z Ebensee. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1618 Napisano 17 Marca 2018 Taka forma skrzyni pod koniec lat 90 wydaje się możliwa. Hybryda Alt Deutsch z francuskim stylem Henri IV.Przypomnę stronę z katalogu Junghansa z 1910 r. Zegary to wyroby z Ebensee.Obraz 1 (3).jpg..no to mogę spać spokojnie i nic nie ruszam.Dziękuje wszystkim za pomoc Wychilnik wiedenski,,skrzynka jest prawdepodobne orginalna!A klucz pan posiada o to taky?wzór/kształt jest bardzo podobny,ale nie to samo-czyli nie mam oryginalnego kluczyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1619 Napisano 17 Marca 2018 No kluczyka Rescha nie masz. Jak dotąd doliczyliśmy się ich ich kilku... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1620 Napisano 17 Marca 2018 Jak wygląda kluczyk Rescha? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1621 Napisano 17 Marca 2018 Jak na zdjęciu 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1622 Napisano 17 Marca 2018 Ok...widzę.. Ok...widzę.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1623 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Zna ktoś ten zegar? był wystawiany na OLXsie. https://www.olx.pl/oferta/zegar-linkowy-braci-resch-CID628-IDjveod.htmlZna ktoś ten zegar? był wystawiany na OLXsie. https://www.olx.pl/oferta/zegar-linkowy-braci-resch-CID628-IDjveod.htmlco można o nim powiedzieć..ktoś coś..? Edytowane 21 Marca 2018 przez pawzab 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1624 Napisano 21 Marca 2018 Sądząc po wskazówkach to powinna być wersja dla UK.Jeżeli mnie wzrok nie myli ( zdjęcia tylnej płyty ) bez MPZ, co w wypadku eksportu budzi pewne wątpliwości, ale nie jest decydujące.Skrzynka konstrukcji niemieckiej, bez sterczyn charakterystycznych dla Rescha. Nie potrafię " na szybko" więcej powiedzieć na podstawie tych zdjęć. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1625 Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Sądząc po wskazówkach to powinna być wersja dla UK.Jeżeli mnie wzrok nie myli ( zdjęcia tylnej płyty ) bez MPZ, co w wypadku eksportu budzi pewne wątpliwości, ale nie jest decydujące.Skrzynka konstrukcji niemieckiej, bez sterczyn charakterystycznych dla Rescha. Nie potrafię " na szybko" więcej powiedzieć na podstawie tych zdjęć.korona nie jest oryginalna,została dokupiona.W skrzyni nie ma dodatkowych otworów..sądzę że jest oryginalna Edytowane 21 Marca 2018 przez pawzab 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach