Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Najtaniej jak wiadomo bedzie w US.

W Kruku moze nie dostajesz duzego upustu (10% max), ale dostajesz 10% na karte (w przypadku Suba ok. 3.000pln), ktora to kwote bedziesz mogl pozniej wykorzystac na zakup chocby innego zegarka.

Co do warunkow 5 lat gwarancji, to chyba najlepiej dowiedziec sie u zrodla czyli w kazdym salonie AD lub serwisie - powinni Ci wszystko wyjasnic ale domyslam sie, ze tylko uszkodzen mechanicznych nie obejmuje ;)

Rolex w nowych zegarkach zaleca juz serwis (jesli wszystko jest ok) co 10 lat i tyle powinien zegarek wytrzymac bez problemu, a co do odswiezenia koperty, to osobiscie nikt tego nie zaleca. Oczywiscie delikatne polerowanie w celu usuniecia malych rysek ok, jednak przy wiekszych zarysowaniach i wgniotkach, to oczywiscie zrobia to i zegarek bedzie wygladac jak nowy, jednak wiaze sie to chocby z "glebszym" polerowaniem i jesli nie trzeba/przeszkadza, to lepiej to robic nie za czesto.

ps

np. AP RO swoj bezel odswiezaja do 3 razy - pozniej juz wymiana na nowy.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex w nowych zegarkach zaleca juz serwis (jesli wszystko jest ok) co 10 lat i tyle powinien zegarek wytrzymac bez problemu

wybacz, ze wycialem tak okrutnie cala wypowiedz. Rolex nie zaleca serwisu co 10 lat. Rolex pisze/mowi, ze dostaja zegarki najczesciej na serwis co 10 lat od daty sprzedazy/produkcji.

Nie twierdze, ze cos sie w nim popsuje bo nawet Tag na ETA dziala bez zarzutu 12 lat (moj kolega z pracy taki posiada), ale dziwi mnie taka wiara jak nawet Rolex tego oficjalnie nie potwierdzil.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej jak wiadomo bedzie w US.

Co do cen w usa to na dzien dzisiejszy przy okropnie wysokim kursie dolara i cenie detalicznej suba z data 8500$ plus tax (np w NYC 7%) oraz uzywkach stojocych tylko kilka procent taniej uwazam, ze w polsce obecnie da sie taniej go kupic. Omeg rowniez nie oplaca sie kompletnie kupowac teraz kupowalem speedmastera FOIS i roznica byla kolosalna (21k PLN w butiku omegi(chcieli mi odpuscic tax czyli jakby 7% znizki) vs 15500 w silesi w katowicach po znizkach) tak wiec zamowilem bo nie mieli na stanie i czekam:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była na ten temat dyskusja na poprzedniej stronie... >>KLYK<<

Wiem. Oficjalnie Rolex nie ma w tym interesu, zeby "zalecic" serwisowanie co 10 lat, jednak z tego co czytalem w roznych zrodlach a i ludzie z polskiego AD tak mowia i to potwierdzaja, to zegarki mozna bezpiecznie serwisowac w tym przedziale.

Np.

http://www.forbes.com/sites/arieladams/2015/07/03/rolex-watches-up-the-ante-on-service-warranty-to-5-years/

Rolex isn’t just increasing their watch warranty to five years, but is also extending a new “service interval recommendation” from three years to 10 years. This is an interesting development because it means that Rolex is saying their timepieces can be worn for 10 years before they should go in for a cleaning and servicing.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radzieckie można raz na 40 lat i takie szumu nie robili..;)

A poważnie to żaden 'wyczyn"-wcześniejsze okresy ( 3-5 lat) zalecane przez producentów to byly tylko sugestie.

Teraz ktoś wpadł na pomysł ( Rolex) ze mozna to marketingowo wykorzystać dla poprawy wizerunku ( jakości) i....chwala im ;)- inni też mogli...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sie lepiej "opłaca", serwis co 5 lat, czy "wyjątkowość' marki ze co 10 lat ?

Rolexowi widać to drugie.

:)

Ile sie zarabia na serwisie, a ile na 'wyjątkowości'.?;)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD w Katowicach po dluzszej rozmowie przyznal ze dostali informacje od Rolexa aby na serwis kierowac nie wczesniej niz po 10 latach chyba ze cos niepokojacego dzieje sie z zegarem(spieszy sie lub spoznia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jakaś 'tajemna wiedza' jest ? :)

Zaraz jakiś 'zegarkowy Snowden' opublikuje akta że serwis można robić po 15 latach, a okresy podawane przez producentów to spisek ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to poleci ktoś gdzie kupować nowega suba w Polsce czy w Niemczech ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Teraz jest dobry czas, żeby kupić w Kruku. Dostaniesz 10% rabatu i 100 zł. za każde wydane 600zł. na kartę, do późniejszego wykorzystania, co przy cenie Sub'a daje jakieś 5000- mało, a cieszy ;) . Nie sądzę, żebyś gdziekolwiek, w Europie kupił taniej.

Ps. Jest tylko jeden problem: ta promocja trwa do końca roku, co przy obecnym okresie oczekiwania na Sub'a daje "marne szanse", że się załapiesz :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to poleci ktoś gdzie kupować nowega suba w Polsce czy w Niemczech ???

W kraju w Kruku. Zakup w Niemczech możesz rozważyć zakup jeżeli masz euro na kupce lub zarabiasz w euro. Zakup przy tym kursie lub przelicznik banku przy przelewie to porażka. Ceny u AD w Niemczech będą pewnie zbliżone, a zakup u niezależnego jubilera to zawsze ryzyko. Często się okazuje, że brakuje jakiegoś papierka, taga czy jakiegoś szczegółu. Na karcie jest nr 170 (czyli włoski, a twardo miał być z Niemiec). Pogadaj z Bartkiem on ma ziomka w AD włoskim.

Trudno doradzać komuś w kwestii jego pieniędzy, więc opowiem moją historię, bo to nie tajemnica handlowa.

W lipcu pojechałem z żoną do Kruka w Katowicach po Sea dwellera 4k. Nie miałem karty, pani zaproponowała zakup artykułu za złotówkę żeby tę kartę wyrobić. Cena na metce ok 39k minus 10% rabatu, do zapłaty ok 37k. Do tego 3,7k na wydanie w Kruku . Biżuterii oczywiście nie ma co kupować w Kruku, więc w Galerii Kazimierz wziąłem dwa Inoxy, sprzedałem i nowy komplet wyniósł mnie ok 35k. Dla mnie cena bardzo akceptowalna i bez kombinacji z walutami i zagranicznymi sprzedawcami, podatek został w kraju.

Ja przelicznik miałem 100 za 1000, a jak pisze Passero teraz jest 100 za 600, to jestem przekonany, że lepszej oferty nie znajdziesz

Edit. Oczywiscie na poczatku byl rabat 5 procent nie 10 ;-)

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jakaś 'tajemna wiedza' jest ? :)

Nie wiem. Piszę co usłyszałem a nie interesuje mnie dlaczego nie jest ta informacja podana przez Rolexa oficjalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem. Piszę co usłyszałem a nie interesuje mnie dlaczego nie jest ta informacja podana przez Rolexa oficjalnie.

no ale jak nie jestes zainteresowany co firma Rolex mowi oficjalnie to niepotrzebnie piszesz plotki...ktos/cos powiedzial.

Te zegarki, jak wiekszosc na rynku, spokojnie wytrzyma 10 lat bez serwisowania i nic im sie nie stanie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak jest w przypadku Omegi 8500 i 9300. Jak kupowalem AT to sprzedawca mi powiedzial, ze gwarancja 4 lata, a przeglad 7-8. Czy to jest oficjalne stanowisko czy tez sie komus wydaje, ze 8 lat wytrzyma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale jak nie jestes zainteresowany co firma Rolex mowi oficjalnie to niepotrzebnie piszesz plotki...ktos/cos powiedzial.

Te zegarki, jak wiekszosc na rynku, spokojnie wytrzyma 10 lat bez serwisowania i nic im sie nie stanie.

Mam obowiązek pisać w tym temacie tylko informacje potwierdzone przez Rolex-a na papierze? Traktuję to jako kolejną informację którą usłyszałem i dzielę się nią. Nadwrażliwy jesteś Kolego w tematach dotyczących Rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast otrzymałem informację w luźnych rozmowach, z naprawdę różnych, niezależnych źródeł w tym po rozmowie telefonicznej z serwisem Omegi,że serwisujemy nie wcześniej niż wówczas gdy coś niepokojącego dzieje się z zegarkiem śpieszy się bądź późni znacznie,zatrzymuje się itp.Pan z Omegi mówił że i 12-letnie nieserwisowane nigdy wcześniej Omegi nie budzą zdziwienia.

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu Omega w temacie Rolexa...od ostatnich wyborów wszyscy wierzą, że można w interencie załatwić wszystko. Ta wymiana informacji " niejawnych" przez sprzedających nowe zegarki wygląda jak marketing szeptany. Ci co się nieznają - zapłacą wcześniej , wtajemniczeni docenią wydłużony nieformalnie okres. Choć zdaje się że wtajemńiczeni i tak noszą zegarek do serwisu ( jeśli był typowo użytkowany ) kilka lat później niż zaleca " pazerny producent" . Pomijając jakość wykonania i sprawdzania mechanizmów oraz ewentualne wady produkcyjne systemowe lub jednostkow największy wpływ na interwały serwisowania ma sposób użytkowania - i nie mówię tu o użytkowaniu ekstremalnym ale choćby to czy i jak zegarek jest nakręcany/ dokręcany/noszony , w jakim przedziale temperatur, zapylenia czy wilgotności. To coś na co teoretycznie mamy wpływ ale zwykle mało zwracamy na to uwagę. No i coś na co wpływu nie mamy - w jakich warunkach zegarek był przechowywany do czasu nabycie i jak obchodzili się z nim sprzedawcy i klienci salonu :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona mi pod choinke sprawiła prezent .... czarny Sub, zdjęcia niedługo :)

W Kruku jak byliśmy odebrać, dali taka ofertę i zniżkę że nie ma szans aby gdzieś kupić taniej, około 10% zniżki od nowego (Pieskiewicz dawał 5%) do tego 3 tys. punków/zł na zakup innej biżuterii.

Tylko że nie ma żadnych nawet aby przymierzyć na stanie, czas oczekiwania około 3 miesięcy, inne modele dostepne szybciej. 

Gwarancja od lipca 5 lat i serwis zalecany co 10 lat, przy czym wg. zegarmistrza nie jest to nic nadzwyczajnego dlatego nawet o tym nie trąbili. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezent zacny. Nie masz żalu, że nie kupiła Tobie Omegi?;-)

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezent zacny. Nie masz żalu, że nie kupiła Tobie Omegi?;-)

Oj chyba się narażasz kolegom w temacie Rolexa:)

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jest dobry czas, żeby kupić w Kruku. Dostaniesz 10% rabatu i 100 zł. za każde wydane 600zł. na kartę, do późniejszego wykorzystania, co przy cenie Sub'a daje jakieś 5000- mało, a cieszy ;) . Nie sądzę, żebyś gdziekolwiek, w Europie kupił taniej.

Ps. Jest tylko jeden problem: ta promocja trwa do końca roku, co przy obecnym okresie oczekiwania na Sub'a daje "marne szanse", że się załapiesz :(

niestety, ale to nie jest tak jak piszesz :(

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ta promocja nie dotyczy Rolexa, a zakupów biżuterii w sieci Kruk. Dzwoniłem dzisiaj i tak mi powiedział sprzedawca w Galerii Mokotów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

niestety, ale to nie jest tak jak piszesz :(

Co konkretnie się nie zgadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi