Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

W szlachetnym kruszcu wyboru nie ma, tylko data. Nie doczytałem.

Desmo masz pięknego klasyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki bez daty są świetne. Osobiście mam większość bez daty i jak pojawi sie Rolex to na bank bez daty.

Też lubisz symetryczne twarze...u kobiet :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Nie spodziewałem się że hołubiąc 5cyfrowego SUBa tak szybko zaakceptuję ceramikę. Czyli Batman ma coś z magii. Inspirowały mnie takie zdjęcia.

post-55792-0-48129600-1515020693_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Batman na jubilee wyglada jak milion $ :)

Edytowane przez dawid82

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, po zdjęciu z lumą wiedziałem, że Robert kupił GMTM i obstawiałem, że to Batman. Szkoda, że nie miałem możliwości napisać bo byłbym pierwszy z tym typem.

Ja zacytuję Krystiana, to najfajniejszy współczesny Rolex.

Zegarek który jako pierwszy zacząłem podejrzewać o ewentualne dożywocie u mnie. Słyszałem hipotezę, że tzw. nudne ( tam w domyśle był Sub ) zegarki nudzą się najpóźniej. Ja mam inaczej. Lekko sportowy, odrobinę błyszczący, przyprawiony czymś co czyni go jedynym w swoim rodzaju, pomimo iż to "oklepany" Rolex. Obdarzony wszystkim co pozwoli przez większość ludzi nazwać go zegarkiem niemal kompletnym, od wystarczającej wodoszczelności i regulacji bransolety, przez skokową zmianę czasu w locie i GMT, po lumę i datę.

Robert, świetny wybór.

Kurczę, co za oda do Batmana wyszła :D

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Lekko sportowy, odrobinę błyszczący, przyprawiony czymś co czyni go jedynym w swoim rodzaju, pomimo iż to "oklepany" Rolex. Obdarzony wszystkim co pozwoli przez większość ludzi nazwać go zegarkiem niemal kompletnym, od wystarczającej wodoszczelności i regulacji bransolety, przez skokową zmianę czasu w locie i GMT, po lumę i datę.

...

Nic dodać nic ująć.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 tone zawsze z datą i czarny i niebieski

Dziękuje za wyjeśnienie. Ale wczoraj już źle zintepretowałem wiadomość kolegi Mazika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, po zdjęciu z lumą wiedziałem, że Robert kupił GMTM i obstawiałem, że to Batman. Szkoda, że nie miałem możliwości napisać bo byłbym pierwszy z tym typem.

Ja zacytuję Krystiana, to najfajniejszy współczesny Rolex.

Zegarek który jako pierwszy zacząłem podejrzewać o ewentualne dożywocie u mnie. Słyszałem hipotezę, że tzw. nudne ( tam w domyśle był Sub ) zegarki nudzą się najpóźniej. Ja mam inaczej. Lekko sportowy, odrobinę błyszczący, przyprawiony czymś co czyni go jedynym w swoim rodzaju, pomimo iż to "oklepany" Rolex. Obdarzony wszystkim co pozwoli przez większość ludzi nazwać go zegarkiem niemal kompletnym, od wystarczającej wodoszczelności i regulacji bransolety, przez skokową zmianę czasu w locie i GMT, po lumę i datę.

Robert, świetny wybór.

Kurczę, co za oda do Batmana wyszła :D

Trochę oda ;-) dzięki Piotrze - Przymiarki Twojego, uwiecznione na zdjęciach, też ułatwiły mi decyzję bo to zegarek nie z tych co leżą i czekają aż je przymierzysz i może kupisz :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmieniłem Suba na Batmana i codziennie cieszę się z tej decyzji. Sub bardzo szybko mi się znudził. 7880cb3ba033082917026b55ff668af4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Nie spodziewałem się że hołubiąc 5cyfrowego SUBa tak szybko zaakceptuję ceramikę. Czyli Batman ma coś z magii. Inspirowały mnie takie zdjęcia.

Gratuluje - a jeszcze dzis pamietam, jak chyba w Blue Kaktusie mi porownywales suba z ceramika i bez pokazujac ciagle ta "mniej wywazona" tarcze, dysproporcje koperty z bransoleta i bling bling, ktorego starsze referencje nie maja - a tu patrz... ceramika na reku wyladowala :blink:  :D  Kto Cie do tego zmusil???  :D

ps

nigdy nie mow nigdy  ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje - a jeszcze dzis pamietam, jak chyba w Blue Kaktusie mi porownywales suba z ceramika i bez pokazujac ciagle ta "mniej wywazona" tarcze, dysproporcje koperty z bransoleta i bling bling, ktorego starsze referencje nie maja - a tu patrz... ceramika na reku wyladowala :blink:  :D  

ps

nigdy nie mow nigdy  ;)

Dzięki. To przez to forum...tak samo było z Luminorami :-)

Ja zmieniłem Suba na Batmana i codziennie cieszę się z tej decyzji. Sub bardzo szybko mi się znudził.

A jak w codziennym użytkowaniu wypada porównanie zapięć. Glidelock w Subach C zajmuje u mnie prawie całą szerokość nadgarstka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. To przez to forum...tak samo było z Luminorami :-)

A jak w codziennym użytkowaniu wypada porównanie zapięć. Glidelock w Subach C zajmuje u mnie prawie całą szerokość nadgarstka.

Udało mi się tak dopasować bransoletę, że nie muszę używać easy-linka. Zobaczymy jak będzie latem. Kiedy było gorąco, w Subie zdarzyło mi się może ze 2 razy luzować bransoletę o jeden „ząbek”. Jeżeli chodzi o długość zapięcia - moim zdaniem korzyści z glidelocka nie rekompensują mieszanych uczuć, jakie rodzi kawał blachy na nadgarstku. Zapięcie w Batmanie jest o wiele zgrabniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Dzięki. To przez to forum...

Ja natomiast przeszedłem odwrotną drogę, zaczynałem od ceramiki i po roku cofnąłem się w rozwoju, kupując 5 cyfrową referencję :)  

I właśnie lektura zarówno naszego, jak i zagranicznych forów spowodowała, że zrozumiałem czego oczekuję od Rolex'a ;)
Edytowane przez Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie takie odczucia - mnie regulacja która jest w Osterach z easylink w zupełności wystarcza zarówno w długoterminowym jak i doraźnym dopasowaniu bransolety a szerokość samej zapinki nie krępuje ruchów i wygląda proporcjonalnie. SUBy C niestety chcą na siłę zadowolić nurkujących

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert, jeśli kupowałeś w Kruku, to jak długo czekałeś na batmana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert i ceramiczny Rolex, w dodatku z polerowanymi ogniwami w bransolecie- świat się kończy :unsure::o:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok pół roku

Dzięki

Robert i ceramiczny Rolex, w dodatku z polerowanymi ogniwami w bransolecie- świat się kończy :unsure::o:rolleyes:

Świat to się skończył jak Ty kupiłeś swojego.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świat to się skończył jak Ty kupiłeś swojego. ;)

Zgadzam się. Do Rysia to tylko Cellini pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy tu zamieszczałem takie wizualne porównanie:

Tomek miałbym taką małą prośbę. Mógłbyś zrobić zdjęcie o strony zapięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek miałbym taką małą prośbę. Mógłbyś zrobić zdjęcie o strony zapięcia.

Obydwóch?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem „być jak Ty” :-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi