Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Niebrzydki jest.

Gratuluje nabytku. Niech cieszy jak najdłużej;) Edytowane przez ptakug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no , wygląda że Markiza otwierała .

I może to źródło nieporozumień jest .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niet, chyba nikt nie otwierał.

Ja tam się nie powstrzymałem ;-) i teraz mam spokój ducha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś się orientuje gdzie w Warszawie można zmierzyć suba albo gmt? Zadalem pytanie w kruku ale już 3dni na maila nikt nie odpisuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuje tego braku antyrefleksu na szkle. Nie rozumiem czemu nie dają choćby jednowarstwowego pod spodem. Strasznie trudno złapać dobry kąt do zdjęć.

739660e797b94df865d2c35f50617600.jpg

8d0b76c30a3b5403cda081c508b05b0b.jpg

Edytowane przez Tomaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zdjęciach to rzeczywiście problem, ale ludzkiemu oku na szczęście przeszkadza to znacznie mniej niż matrycy.

Ja nie mam problemów z czytelnością. Za to mam problem z odczytem daty w starszych referencjach, jednak AR na lupce dużo daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie - robienie zdjęć jest przy braku AR utrudnione. U mnie najbardziej to wychodzi, gdy próbuję zrobić fotkę „na wprost” tarczy. A co do lupki, to generalnie, ciut bardziej trzeba się natrudzić przy odczycie daty - tak gdzie jej nie mam widać datę pod dużo większymi kątami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ja wiem, że nie łatwo to zrozumieć, ale zegarki się nosi, a nie fotografuje ;)  :)

Tomek ma sporo racji w tym, że temat daty w nowszych referencjach jest lepiej rozwiązany, ja też czasami muszę wytężać wzrok żeby ją odczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając szkło i jeszcze jedną rzecz, o czym na końcu, jak dla mnie jest to zegarek idealny i kompletny pod względem:

- użyteczności,

- wielkości (nawet pomimo mojego szerokiego nadgarstka),

- wysokości,

- wygody noszenia i spasowania (easylink może jest gorszym rozwiązaniem niż system omegowy czy ten z suba, ale IMO jest najbardziej estetyczny i nadal spełnia swoją rolę).

No i wyglada jak milion dolarów

I ta jedna rzecz - nie jestem przekonany, czy biorąc pod uwagę cenę modeli używanych jest ponad dwa razy lepszy od np Seamastera 300 na co-axialu.

Edytowane przez Tomaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając szkło i jeszcze jedną rzecz, o czym na końcu, jak dla mnie jest to zegarek idealny i kompletny pod względem:

- użyteczności,

- wielkości (nawet pomimo mojego szerokiego nadgarstka),

- wysokości,

- wygody noszenia i spasowania (easylink może jest gorszym rozwiązaniem niż system omegowy czy ten z suba, ale IMO jest najbardziej estetyczny i nadal spełnia swoją rolę).

No i wyglada jak milion dolarów

I ta jedna rzecz - nie jestem przekonany, czy biorąc pod uwagę cenę modeli używanych jest ponad dwa razy lepszy od np Seamastera 300 na co-axialu.

Myślę że jest, chociaż obydwa zegarki bardzo lubię:) 300 w mojej opinii jednak wygodniejszy i bardziej codzienny zegar. Co do AR to ja osobiście lubię jego brak:) jedyna rzecz która mi przeszkadza w GMT to jakoś słaba czytelność po ciemku... masz to tez? Niby swieci ta luma ale jakoś trzeba się skupić żeby odczytać pewnie godzinę...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie Roleksy oprócz Explorera 2 42 mm świecą kiepsko.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że jest, chociaż obydwa zegarki bardzo lubię:) 300 w mojej opinii jednak wygodniejszy i bardziej codzienny zegar. Co do AR to ja osobiście lubię jego brak:) jedyna rzecz która mi przeszkadza w GMT to jakoś słaba czytelność po ciemku... masz to tez? Niby swieci ta luma ale jakoś trzeba się skupić żeby odczytać pewnie godzinę...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PAM albo Seiko, to to nie jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Boga - troche chyba przesadzacie...

Mialem Pama i w porownaniu do Suba czy SD nie swiecil lepiej! Ok - indeksy byly wieksze, ale wszystkie te zegarki swiecily rownie intensywnie/mocno i dlugo. Nie wnikam w niuanse i nie robilem rowniez testow co do minuty, jednak zarowno Pama jak i Suba/SD rano moglem spokojnie odczytac. Oczywiscie, ze Indeksy Pamow sa wieksze i nawet slepy z kilometra odczyta lepiej niz te kuleczki, jednak bez przesady... :unsure:

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie ma teraz, aż tyle słońca, ale wjeżdżając do garażu Batman, aż tak się nie swieci :)

71f3c97aac155b798178e7cdaf05f720.jpg

A i po domu takiego efektu nie ma:

3ffa852d8438aa5b140df40ed2462e44.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje suby i obecny SD jak wracalem/wracam ze sklepu i wchodze do firmy swieci jak psu.... cos tam - az za kazdym razem wciskam go pod mankiet, bo nie raz rzucal sie ludziom w oczy, ale tak jak powiedzialem - powierzchnia takich indeksow jak u Pama jest min. 2 razy wieksza, wiec nie trudno odnosic takie wrazenie ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Chyba trzy razy lepszy, patrząc na ceny smpc vs batman. Dla mnie wszystkie te zegarki z błyszczącą ceramiką są mocno biżuteryjne, tracą charakter narzędzia. Fajnie się je nosi w jakichś luźnych sytuacjach, ale na co dzień lepsze jest coś mniej błyszczącego. Martwi mnie, że już w Omedze już wszystkie divery tak wyglądają. Myślę o wymianie smpc na no date, ale żeby uniknąć tego błyszczenia musiałbym iść w pięciocyfrowy, a w nowym koperta i tarcza podoba mi się bardziej. NIe mówiąc o bransolecie. No ale to tyle marudzenia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem nie o smpc tylko o 300 master.

844cd725314c5e6a446074d5a5a3a417.jpg

Edytowane przez Tomaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze - dopiero co zalozyles Batmana a juz na niego narzekasz - jak o tym sie dowie, to mu bedzie przykro i sie jeszcze obrazi :D;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Ok, nie pomyślałem, bo dla mnie to już zupełnie inny zegarek przez ten wintydż. Batman wygląda bardzo nowocześnie, jak smpc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze - dopiero co zalozyles Batmana a juz na niego narzekasz - jak o tym sie dowie, to mu bedzie przykro i sie jeszcze obrazi :D;)

Nie narzekam, po prostu rozważam za i przeciw :) do minusów chyba jeszcze można dołożyć rozpoznawalność i fejm (przynajmniej dla mnie) - nie miałem jeszcze zegarka, który z rozmysłem chowałem pod mankiet. AP można w normalnym świecie świecić ludziom po oczach i nie ma reakcji - a tu i owszem jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ostatnio podobnie, ale jak mnie chwycono za reke bo byli pewni, ze mam Rolka, to po probie odczytania napisu Audemars Piguet - mina sie wykrzywila i stwierdzono... eeee... to nie Rolex :D :D :D

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie, dla świata zewnetrznego, drugim synonimem luksusowego zegarka jest Patek. Inne marki chyba tak silnie się nie kojarzą. Przynajmniej w PL.

Edytowane przez Tomaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi