Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Poradźcie proszę czy się martwić czy nie... czy iść z tym do AD czy nie?

Pacjent - Submariner Date 2017

Problem - data z 9 na 10 i 11 i 12 i 13 dzień miesiąca przeskakiwała w połowie, w pełni dopiero około 5 rano

Obecnie wszystko jest ok... jedyne co zrobiłem to manualnie przeleciałem kilkanaście dni i teraz już za każdym razem data zmienia się jak należy... nie wiem co o tym myśleć. Wyczytałem na zagranicznych forach, że to kwestia kumulacji smaru w niefortunnym miejscu - nie ma powodu do obaw. Ktoś inny znowu piszę, że koniecznie trzeba oddać zegarek na serwis gwarancyjny... 

Ja jeśli coś działa to wolę nie ruszać; no chyba, że takie "działanie" generuje jakieś szkody na przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie jak zegarek jest na gwarancji, to bym slal - zawsze to bedzie odnotowane, ze byla taka przypadlosc i gdyby cos padlo, to bedzie mozliwosc reklamacji a tak... - ale zrobisz jak uwazasz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli przypadłość się powtórzy, to bez wątpienia oddać do serwisu. Teraz jeśli już działa poprawnie, nie za bardzo jest sens i podstawa.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ZlyNY

A ja bym nie slal  ( z czlym szacunkiem  dla Artme ) tylko poobserwowal. Gwarancje masz na kilka dlugich lat .  I jeszcze zdazysz wyslac jesli sie powtorzy problem.  A jak wyslesz to go otworza i     "nic juz nie bedzie takie samo jak wczesniej."

:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wyslesz to go otworza i     "nic juz nie bedzie takie samo jak wczesniej." :rolleyes:

Fakt - ale nie znaczy, ze na gorsze :P;)

Jak Kolega McIntosh slal na przeglad AP RO, to wrocil z poprawionym mechanizmem, wiec nie bylo gorzej - tym bardziej nie obawialbym sie serwisu Rolexa  ;) Ale fakt - poczekac czy drugi raz sie nie powtorzy i wtedy slac na  120% :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie serwisu. Myślicie, że jest możliwość aby wymienili mechanizm na nowszy. Np w GMT

Szkoda, że na czas "przeglądu" nie dają innego modelu zegarka w zbliżonej cenie. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nicon - nie promuj cwaniactwa bo następnym razem możesz paść jego ofiarą. Forum powinno być miejscem zaufanych transakcji.

Zresztą jak cena będzie „atrakcyjna” to kolejka się ustawi na bazarku...

Ja bym uzgodnił to z serwisem - może to jakaś banalna , znana im kwestia którą można załatwić szybko i lokalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego najlepszym sposobem na Suba i jego problemy z datownikiem jest jego brak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego najlepszym sposobem na Suba i jego problemy z datownikiem jest jego brak :)

Tak jest. Ewentualnie można daty nie używać/ustawiać - polecam nawet w DJach ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę obserwował zachowanie tego datownika i jeśli temat się powtórzy to zegar pójdzie na serwis.... mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby bo jestem raczej z tych co nie znoszą ruszania czegokolwiek poza fabryką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CCzarek - będzie dobrze. Prawdopodobnie smar się musiał "rozsmarować" i to wszystko ;)

gallery_65341_3543_730753.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Rolex kladzie plomby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj w ramach weekendowej wycieczki odwiedzilem AD w Luksemburgu. W stali na polkach tylko DJe nawet Air-kinga ani Milgaussa nie mieli, ale zmierzylem DJa z jubilee kusi mnie coraz bardziej.

0fd45404369d18720f4c58fd8929e1c5.jpg

Widzialem tez sklep z uzywanymi zegarkami m.in. rolexami, ale w sumie tylko polar mi sie spodobal

f9d097fdb30ba83eb583189f846f7e5b.jpg

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w ciągu ostatnich dni w kilku salonach ad (Monaco, Wiedeń i Praga). W jednym udało się przymierzyc Daytone ale wersje zdobiona. W innych ni widu ni słychu... masakra jakaś!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedzie bida - moze poza Emiratami :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daytona jest na Okęciu. Co prawda zarezerwowana.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Okeciu??? A kto ciekaw jestem zapisywal sie na Okeciu na Daytone?? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne. Leciałem w środę i żadnej Daytony w sklepie Rolexa na lotnisku Chopina nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi