Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość awi

A jak argumentował to PP?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PP zaczal miec podobny problem co AP z RO. Podstawowy Nautilus w stali stal sie tak popularny jako entrylevel podobnie jak RO. Chcac "zwrocic uwage" na reszte kolekcji i "zachecic" do kupowania nie tylko tego modelu swiadomie ograniczyl jego produkcje (Aquanauta chyba tez) twierdzac, iz nie chce byc postrzegany przez pryzmat wylacznie jednego modelu. Moim jednak zdaniem robi blad, gdyz sportowa kolekcja, to inni klienci i jest w tych czasach bardziej potrzebna niz wielkie komplikacje zamkniete w garniturowych modelach.

ps

zakup Daytony w stali za obecna oficjalna kwote, to dla wiekszosci ludzi na swiecie i tak niesamowity wydatek i luksus. Czy trzeba dopuszczac, aby jego ceny windowaly do jeszcze bardziej absurdalnych?? Nie sadze.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i ja :)

Szkoda, że z dostępnością tak krucho, czekałem ponad miesiąc...

Ale warto było, jeden z niewielu rolków, który mi się gigantycznie podoba, jest spokojny, stonowany, nie świeci Rolexem na odległość i pasuje praktycznie do wszystkiego :)

Będzie teraz weekend pełen radochy...

Super! Fajnie świeci!

Zazdroszczę korony na tarczy:)

Muszę się zadowolić tą na koronce;)

post-84439-0-33119700-1541159156_thumb.jpg

post-84439-0-31995700-1541159162_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super! Fajnie świeci!

Zazdroszczę korony na tarczy:)

Muszę się zadowolić tą na koronce;)

Świeci rzeczywiście mocno i wyraźnie. Do sprawdzenia jeszcze jak długo :)

Trochę moim zdaniem poszli na skróty z bransoletą (zazwyczaj zdejmuję 2-3 ogniwa, tutaj jedno i teraz mam na styk), do tego niewielka regulacja teleskopami na zapięciu, ale poza tym to tylko radość :)

Dokładam jeszcze fotkę po zdjęciu wszystkich naklejek (nie wszystkie w pierwszym rzucie zauważyłem).

post-98815-0-75241200-1541160408_thumb.jpg

post-98815-0-82561200-1541160419_thumb.jpg

post-98815-0-18243800-1541160429_thumb.jpg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celowe blokowanie produkcji wzgledem popytku nazywasz brakiem winy produkujacego? Czy tylko te (jak to nazwales) czarne charaktery sa temu winne, badz ludzie u nich kupujacy?

Kazdy z nas kupuje badz sprzedaje swoje zegarki predzej czy pozniej na rynku wtornym, gdyz taka nasza pasja, jednak ja osobiscie obwiniam za ten stan rzeczy wylacznie Rolexa, Patka czy AP, a nie innych handlujacych. Omega ze swoim Snoopim tez dala ciala. Jesli wypuszcza tak oczekiwana limitke, to niech zazyczy sobie od razu 50k pln i tym samym ograniczy ten proceder a nie sle np. do Polski 3 sztuki, gdzie zwykly smiertelnik bez ukladow nie ma zadnych szans sie na niego zapisac i pozniej musi liczyc wylacznie na te "czarne charaktery".

Robia to swiadomie a jesli komus sie udalo zapisac, to nie widze w tym nic zlego, aby zyczyl sobie 2 x wiecej a kto inny za to placil - takie lajf stworzone przez gigantow... :unsure:

Limitacje kolego to właśnie przykład sterowania rynkiem przez producenta choć dalej działa już identyczny mechanizm spekulacyjny ... zegarka nie ma u AD a handlarz kosi premium. Ale tu jestem w stanie zrozumieć bo nie ma szans na zakup tego zegarka u AD bo go już nie produkuje ( limitacja ) - klient płaci premium za bycie jednym z kilku tysięcy na świecie. Ten mechanizm próbują kreować handlarze w przypadku zegarków z aktualnej produkcji wykupując na pniu kolejne dostawy. Rolex nie limituje produkcji choć niewątpliwie mamy do czynienia z wzrostem popytu ( są na dowody w postaci publikowanych na TRF raportów finansowych Rolexa z UK ) w samym Hongkongu masz dziś tyle zegarków u handlarzy które zaspokoiłyby zapotrzebowanie kilku krajów Europy. Rynek wtórny w przypadku zegarkôw z aktualnej produkcji jest po to by było taniej a nie drożej - winni tej spekulacji są handlarze , wspierający ich AD i niecierpliwi klienci . Gdyby poczekali 2 lata - kupili by od tych handlarzy w normalnej cenie lub niżej bo w przeciwieństwie do Rolexa większości z nich nie stać by mrozić kilkaset tysięcy dolarów Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Butik.

Mam ‚brata’ i również mocno cieszy ;-)

post-47241-0-30089800-1541169924_thumb.jpeg

post-47241-0-32845600-1541169939_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko co piszesz to prawda. Jednak trudno mieć do kogoś pretensje, że chce mieć co na teraz i zapłacić więcej. Dla niektórych pieniądze to śmieci warte mniej niż papier na którym zostały wydrukowane.

Przykładowo ktoś ma nowotwór i termin 3-6 miesięcy, nie wierzy w życie pozagrobowe i chce wyrwać jak najwięcej na ziemi. Jest fanem zegarków i chciałby się nacieszyć choć chwilę takim Pepsi, taki handlarz urasta do roli anioła  ;)  :D

Poza tym jak będziesz chciał sprzedaż Batmana to chyba nie wystawisz go w retail price, bo żona zrobi Ci sprawę o działanie na niekorzyść firmy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Byłem dzisiaj w kilku salonach w Berlinie- zero sportowych modeli na stanie, poza dwoma Ex II i złota, listy pozamykane, czas oczekiwania nieznany;-) Chyba wojna idzie:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ferrari swego czasu stawiało przed potencjalnymi nabywcami swoje warunki. Tak zdobyli renomę nr 1 wśród producentów sportowych aut, teraz rozmieniając ją produkcją 4x4 kombi.

Reguła niedostępności działa na rynku surowców, dzieł sztuki itp dóbr nieodnawialnych. Rolex postanowił wejść w tę niszę z bieżącą produkcją (!) i ku zaskoczeniu reszty świata udało się. Teraz schemat będzie powielany i trudno się temu dziwić.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj w kilku salonach w Berlinie- zero sportowych modeli na stanie, poza dwoma Ex II i złota, listy pozamykane, czas oczekiwania nieznany;-) Chyba wojna idzie:-)

Listy na Pepsi i Daytonę ?

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem...b87cf64022b3dd22ac454a497faa6837.jpg19c2cd972c988b5367458745f110dfa3.jpg7d157414f5fa294bd9910d09a73c21d4.jpg

Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko co piszesz to prawda. Jednak trudno mieć do kogoś pretensje, że chce mieć co na teraz i zapłacić więcej. Dla niektórych pieniądze to śmieci warte mniej niż papier na którym zostały wydrukowane.

Przykładowo ktoś ma nowotwór i termin 3-6 miesięcy, nie wierzy w życie pozagrobowe i chce wyrwać jak najwięcej na ziemi. Jest fanem zegarków i chciałby się nacieszyć choć chwilę takim Pepsi, taki handlarz urasta do roli anioła ;):D

Poza tym jak będziesz chciał sprzedaż Batmana to chyba nie wystawisz go w retail price, bo żona zrobi Ci sprawę o działanie na niekorzyść firmy ;)

Hmm, lubię zegarki ale jakbym miał te 6 m- cy to na pewno nie spędzałby ich w towarzystwie zegarków...

A żona ...żona żyje w błogiej nieświadomości. Co do zegarków sprzedawanych przeze mnie - dostosuję się do aktualnie panujących warunków rynkowych ale to nie ja je kreuję na niekorzyść wszystkich kupujących. Taka jest różnica między mną a handlarzami którzy czyszczą rynek kreując fałszywe wrażenie niedostępności i zwalając winę na producenta. Rolex na tym korzysta bo utrzymuje wizerunek dobra luksusowego nr 1 ale na pewno tego nie kreuje. Najbardziej „tracą” na tym koledzy pokroju naszego LMeda którzy trwonią życie na bezskutecznej krucjacie ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem.

Tez mierzyłem.. a który wygrywa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mierzyłem.. a który wygrywa ?

Z tej trójki - ciemny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Listy na Pepsi i Daytonę ?

Teoretycznie tylko na te dwa modele, ale w praktyce Sub, GMT, SD, D-blue są w praktyce nie do dostania. Tam gdzie można się zapisać, czas oczekiwania ok 3 lat, bez gwarancji dotrzymania tego terminu :) Chociaż w dwóch salonach nie ma żadnych list... tylko tam jest jeszcze trudniej kupić cokolwiek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie gladki srebrny.:)

Srebrny przy butikowym oświetleniu wygląda przeciętnie. Być może w naturalnej poświacie byłoby inaczej. Niestety nie pozwolili mi wyjść z nimi na świeże powietrze

Informacja z pierwszej ręki. 30 listopada planowane jest otwarcie na pierwszym piętrze w Starym Browarze nowego butiku Kruka z trzema markami! Rolkiem, Tudorem i Hublotem. U góry Rolex a na parterze funkcjonujący butik Omegi.

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że to dobry krok. Stary Browar jest lepszym miejscem na butik Rolexa niż Posnania. W dodatku w Posnanii jest beznadziejnie umiejscowiony.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że to dobry krok. Stary Browar jest lepszym miejscem na butik Rolexa niż Posnania. W dodatku w Posnanii był w beznadziejnie umiejscowiony.

Będą funkcjonować oba salony Rolexa w Poznaniu. Idziemy do Europy!!!

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie , mniej zegarków to choć salonów więcej ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co dwa, skoro nawet w jednym nie ma czym handlować. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak oni podzielą to co mają na wystawie na dwa salony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co dwa, skoro nawet w jednym nie ma czym handlować. :(

Wizerunkowo będzie lepiej. A i Tudor się w Poznaniu pokaże. Także Hublot, którego u nas nie było...

Nie wiem jak oni podzielą to co mają na wystawie na dwa salony...

Jak mówią, będą szybkie przesunięcia. "Odświeżenie wystawy" tak, by coś się działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby tam był Panerai zamiast Hublota, to byłby mój ulubiony salon zegarkowy w Poznaniu.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby tam był Panerai zamiast Hublota, to byłby mój ulubiony salon zegarkowy w Poznaniu. :D

Tak dobrze to tylko w stolicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi