Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas serwisu, by zdjąć tarczę, trzeba zdjąć wskazówki :) , dla pewności ( i tak płaci klient) wymieniane są na nowe...

Gdyby usługa była gratis (gwarancyjna) to by zostawili stare...

Problemem jest to że serwis kradnie należące do klienta "zużyte" części.

To jawny "przekręt", a tłumaczenia by się nie służyły do produkcji fałszywek są śmiechu warte.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

nie mogę sie zdecydować...:

post-23203-0-64451800-1546557469_thumb.png  post-23203-0-67481800-1546557482_thumb.jpg

Czy kupując na Chrono24 od szwajcarskich (ewentualnie Monaco) dealerów, płacimy cło ?

W sumie oba kraje nie są w UE, choć są w Schengen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dziwnego, że nie możesz się zdecydować, ponieważ obie bransolety nie dość, ze takie same to jeszcze złe :-P

:D :D

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jubilee wygodna, mniej się rysuje, nie depiluje, ale jakoś nie mogę się przekonać wizualnie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kilka 'przed' i "po" i nie widziałem różnicy, ale też może za krótko je miałem, aby to było podstawą do oceny.

Co do SC to jako nazwę wprowadzili to już kilkadziesiąt lat temu, a ostatnio to tylko zawęzili odchyłkę do -2s/+2s, gdzie wcześniej był COSC -4s/+6s, ale o tym pewnie dobrze wiesz ;), ponieważ zauważyłem, że też zwracasz uwagę na precyzję chodu.

Prawdę mówiąc, to przy jedynym EDC dokładność chodu na poziomie 0.1-1s to dla mniebardzo fajna sprawa.

Mój Explorer II po 3 tygodniach zrobił +2.5s (zakładam, że Muzzy nosił go rzadko przy swojej kolekcji i zegarek nadal jest na dotarciu). I zaznaczę od razu, że przez pierwsze dni sprawdzałem kilka razy dziennie odchyłkę i nie jest to wynik kompensacji. Noszony 16h, odkładany na 8h na godz. 9. Zegarek przyspiesza liniowo ok 0.8/s na tydzień, a jak obserwowałem na początku po 3-4 dniach ok. 0.4s. Po 3 tygodniach daje to wynik +0.12s/dobę. Mój G-Shock jest mniej precyzyjny :P Tak czy siak czekam na ustabilizowanie się chodu, bo nie wierzę, że trafiła mi się aż tak ultradokładna sztuka i po 2 miesiącach pewnie się ustabilizuje na jakieś 0.4-1s jak to miałem w innych Rolexach. Ponadto od 3 tygodni byłem na urlopie, więc codzienna zabawa z 3-letnią córką zapewne powodowała, że zegarek miał sprężynę nakręconą na maksa. :D Na co dzień to 8h za biurkiem/w aucie, więc dopiero wieczorem dostaje trochę ruchu. ;)

Ja testowałem pod kątem chodu zaledwie jedną sztukę mechanizmu 3135 sprzed certyfikatu -2/+2 ale za to identycznie jak kilka sztuk testowanych przez watchtime.com pokazał on 7s/d największej różnicy między pozycjami. Przy czym było to od -2 do plus 5 i zegarek w rotomacie czy na ręce wręcz genialnie chodził z bardzo małymi odchyłkami. Natomiast wszystkie 6 zegarków z nowym certyfikatem zamiast 7s/d największej różnicy miały 3-4.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cena, stan i zestaw takie same to chyba tylko względy estetyczne, czyli żółte/białe indeksy powinny być decydujące. Chyba że nie pytasz dla siebie tylko przyszłego kolekcjonera ;).

Coś w tym jest :)

If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dziwnego, że nie możesz się zdecydować, ponieważ obie bransolety nie dość, ze takie same to jeszcze złe :-P

Nie ma złych bransolet w przypadku Rolexa, są tylko słabsze konfiguracje ale tym nic nie można zarzucić ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

nie mogę sie zdecydować...:

attachicon.gifm126334-0001.png  attachicon.gifbe7f2b64b683b301d9282a422fb742b2f4bcac53.jpg

Czy kupując na Chrono24 od szwajcarskich (ewentualnie Monaco) dealerów, płacimy cło ?

W sumie oba kraje nie są w UE, choć są w Schengen

Ja mam oystera z polerowanymi ogniwami w GMT i...chyba nie zdecydowałbym się na ta bransę w DJ. Podatność na rysy jest niesamowita. Jakby nie to, że mam vintage'a DJ to pewnie i tak poszedłbym w opcję full bling bling 

post-90856-0-09755000-1546592514.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wygląda zapięcie w GMT po codziennym 4 tygodniowym użytkowaniu od nowości. Są mikro ryski, jest ich naprawdę sporo. O dziwo w miarę pokazywania się kolejnych rysek przestałem się tym w ogóle przejmować. Są i będą kolejne, bo taki jest urok bransolety Oystersteel ze środkowymi polerowanymi ogniwami.

Ogólnie GMT Master II z tą właśnie bransoletą prezentuje się rewelacyjnie. A ryski? Mam to gdzieś! :)

ce14051c41163d06a47724593ff18a33.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update w kwestii salonu w Katowicach dzisiaj jest ostatni raz otwarty, od jutra remont do połowy lutego.

Na stanie kilka DJ-ów jasny dial gładka luneta oyster i jubilee, niebieski dial gładka luneta oyster i pare twotone. W salonie będę gdzies za godzinę, wiec jakby ktoś potrzebował to mogę o cos jeszcze dopytać.

Co do bransolet i lunet każdy wybiera co lubi ;) ja planuje mojego nosić raczej częściej niż rzadziej stad wybór gładkiej. Jakbym miał go trzymać w pudełku i zakładać tylko do kościoła to wybrałbym złota ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba chcą ludzi na urlopy wysłać, bo "remont" w Galerii Mokotów w Wawie niewiele zmienił

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzienks za update, jak zrobisz risarcz to daj fresz niusa.

W intaczu.

:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie samo wrażenie szczególnie, ze rolex tez ma przerwę wiec i tak nic nowego by nie dostali teraz ;)

Salon w Katowicach jest strasznie mały, nie ma tam dużego pola manewru, przynajmniej tak mi się wydaje, ale może mam mała wyobraźnie ;) a lokalizacji nie zmieniają...

Jak pytałem pozostałe marki maja zostać w salonie, wiec dalej będzie to multibrand.

Pewnie zmienia okładzinę ścian i grafikę rolexa na witrynie ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

W intaczu.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W intaczu.

Hahahahahaha. Masz u mnie piwo w rewanżu za rechot przepony.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta dopasowana :)

73c5197e7419c2ed5005a6135839f7dc.jpg

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się lubić12e74df5d830a207e037c060d268cd4b.jpg
Dzięki temu zegarkowi mogę w końcu zobaczyć jak wygląda korona na szkielku. :)

Ale brudny. Na telefonie tego nie było widać :)

Edytowane przez foti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

To zdjęcie w sumie dobrze pokazuje dlaczego niektórzy tutaj uważają kombinację karbowany bezel + jubilee za przesadzoną. Problemem nie jest sama konfiguracja, ale rozmiar DJa 41, w którym szerokość i design karbowanego bezela ma estetykę o subtelności koła zębatego od Ursusa.

Kwestia gustu. Karbowana luneta i bransoleta jubilee w zestawieniu z niebieską tarczą to dla mnie najlepsza wersja. Jest spójna i nie jest nudna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie z niebieska tarcza za dużo tego dobrego dla mnie było, ja to jednak taki skromny jestem ;)

Za to w Dark rodium mega wyglada, taki jak ma muzzy jako drugi chętnie bym przygarnął ;) ale to może za dziesięć lat jak finanse pozwolą ;) a za kolejna dyszkę złotego prezydenta ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Zapisuję się do klubu :)

post-89329-0-55237700-1546621938_thumb.jpg

Moja dwuzegarkowa „kolekcja” jest kompletna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Walczył w ostatniej rundzie z 14060M jak twój. ;) Myślałem przez chwilę, że Moon mi wystarczy, ale jednak trzeba mieć dwa, żeby móc zmieniać. Trzech już bym nie ogarnął. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update w kwestii salonu w Katowicach dzisiaj jest ostatni raz otwarty, od jutra remont do połowy lutego.

Naprawdę wspaniała wiadomość. Jutro akurat będę w Silesii... :( mam nadzieje, że chociaż w Krakowie coś będzie.

Dzięki za apdejt!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczył w ostatniej rundzie z 14060M jak twój. ;) Myślałem przez chwilę, że Moon mi wystarczy, ale jednak trzeba mieć dwa, żeby móc zmieniać. Trzech już bym nie ogarnął. ;)

No nie wiem , masz dwa stalowe z czarną tarczą...widzę przestrzeń na dalszy rozwój ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję nowego nabytku

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi