Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Wróć do 16600 kiedyś takiego miałeś i pamiętam o ile mnie pamięć nie myli że go nie oszczędzales basen etc, powrót do staroci ale na każdej półce sklepowej go nie znajdziesz

Mialem 116600. Super zegar, ale jednak byl to jakis kompromis. Deep Sea jest bezkompromisowy.

Masz racje, ze 16600 jest w moim kregu zainteresowania. Jakbym mial oferte od kogos pewnego za uczciwe pieniadze (win-win) to biore dzisiaj ;)

Naczytalem sie jak znani sprzedawcy potrafia owijac folia i sprzedawac jako NOSy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh wszędzie te kminy jak zrobić top stan itd myślę ze na rynku coś sie znajdzie za granica ale masz rację ciężko jak do chodzenia to cos powinieneś wybrać na rynku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh wszędzie te kminy jak zrobić top stan itd myślę ze na rynku coś sie znajdzie za granica ale masz rację ciężko jak do chodzenia to cos powinieneś wybrać na rynku

No wlasnie...

I znow nalezy powiedziec: trza bylo brac od Andreasa, bo 16600 tez mial na sprzedaz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Julek ja na Twoim miejscu dołożyłbym i brał nówke! Tym bardziej jeżeli masz w planie że zostanie na dlugo. Nowy mechanizm i poszerzona bransoleta to duzy plus, dodatkowo swiadomość że masz nówke sztuke nie kombinowana i 10 lat spokoju jest nie do przecenienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No hipotetycxnie stoje wlasnie przed pewnym dylematem.

Deep Sea stary kontra nowy.

Nowy, ok 48k z Kruka 0,5 roku.

Stary 2016 stan igla, pewne zrodlo 37k od reki w Polsce.

To jednak stary plywal pod biegunem i byl na reku Camerona w 2012 roku i ma ten caly kuriozalny fun factor.

Pytanie czy ten nowy nie jest zbyt ugrzeczniony?

Przynajmniej wiem, ze z dblue sie wyleczylem ;)

Julek, a czemu się z Camerona wyleczyłeś?

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

No trzeba było :D następnym razem już wiecie ;) mojego Suba wtedy, za PLN 21k tez nikt nie chciał..

Aczkolwiek, jak staruszka sprzedam to już jest chętny który ma pierwszeństwo...ale tyle dobrze że też stąd ;)

Czy DS był mój? Nie wiem...to były jego parametry - 2016, LC200, Full-Set. A kto miał go na sprzedaż?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Z tego co kojarzę końcówka 6767-AF ma 1,2 mm.

F to mniejsza wrsja niż S, więc jest szansa. Znalazłem sklep w Wawie, więc chyba najprościej będzie podejść z zegarkiem i sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Julek ja bym bral starego a 11k w kieszeni tez robi roznice.

Dokładnie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Julek ja na Twoim miejscu dołożyłbym i brał nówke! Tym bardziej jeżeli masz w planie że zostanie na dlugo. Nowy mechanizm i poszerzona bransoleta to duzy plus, dodatkowo swiadomość że masz nówke sztuke nie kombinowana i 10 lat spokoju jest nie do przecenienia.

Też mi się tak coraz bardzie wydaje  :)

Julek, a czemu się z Camerona wyleczyłeś?

Ja potrzebuję na co dzień. Czarny jest bardziej uniwersalny, a dblue to bardziej od święta i jednak jest cenniejszy. W Kruku o 1tys i rok dłużej czekania niż na czarnego  :D

Jednak jak Ci się znudził i masz w chrześcijańskiej cenie to dawaj znaka  B)  

Czy DS był mój? Nie wiem...to były jego parametry - 2016, LC200, Full-Set. A kto miał go na sprzedaż?

Posłałem Ci na pw i zobaczymy co się okaze   :)

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subik jest pomierzony

Dobra robota :) Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jednym forum widzialem 126660 d-blue ale cena 12 750€

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się tak coraz bardzie wydaje :)

Ja potrzebuję na co dzień. Czarny jest bardziej uniwersalny, a dblue to bardziej od święta i jednak jest cenniejszy. W Kruku o 1tys i rok dłużej czekania niż na czarnego :D

Jednak jak Ci się znudził i masz w chrześcijańskiej cenie to dawaj znaka B)

Posłałem Ci na pw i zobaczymy co się okaze :)

Cena byłaby po koleżeńsku, ale się nie znudził

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jednym forum widzialem 126660 d-blue ale cena 12 750€

No tak stoją.

W Kruku na metce 50 900, a czarny 49 900. Od tego 4%.

Cena byłaby po koleżeńsku, ale się nie znudził

I bardzo dobrze  :)

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F to mniejsza wrsja niż S, więc jest szansa. Znalazłem sklep w Wawie, więc chyba najprościej będzie podejść z zegarkiem i sprawdzić.

Sprawdziłem na blisterze: według producenta jest 1,2mm. W Internetach widzę, że podają nawet 1mm. Najlepiej sprawdzić na żywo.

shpilkosjemnikbergeon6767.jpg

P.S. Tu masz jeszcze dane ze strony producenta: https://www.bergeon.swiss/catalogsearch/result/?q=6767

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Wiesz Mariusz... oczywiscie, ze nowy werk daje rede o czym niejednokrotnie pisalem nie tylko ja, jednak moje suby na werku 3135 zachowywaly sie identycznie, co SeaDweller na 3235 ;)

Rozumiem, że odnosisz się do precyzji pomiaru czasu? Jednakże analiza konstrukcji obydwu mechanizmów pokazuje, że 3235 to znacznie wyższy poziom zegarmistrzostwa aniżeli kaliber 3135. Miałem w ten weekend dokończyć artykuł o F.P.Journe i wziąć się za Roleksa, ale niestety wczorajsza impreza wymknęła mi się spod kontroli w kontekście ilości wypitego alkoholu za co dzisiaj organizm mi pięknie podziękował. Uff...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - chodzi mi o pomiary dokladnosci chodu. Nikt nie watpi, ze nowszy mechanizm stoi na wyzszym poziomie zegarmistrzowskim, jednak pisales w takich superlatywach o 3235 pod katem dokladnosci, jakby to byla nowosc u Rolexa a ja tylko chcialem napisac, iz moze i prostrzy, moze i mniej zlozony etc. werk 3135 zachowuje sie identycznie pod tym katem i rowniez dostal 5 lat gwarancji oraz przedluzon przeglady serwisowe, wiec R daje ale i "dawal juz od lat rade" ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Dzień dobry wszystkim...

20667495651fcc97085095927211bb06.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry...ale zdjęcie poproszę w dalszym planie bo na tym zbliżeniu jakiś franken z maxi dial wyszedł ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim...

Dzień dobry :)

b2a284be3d8a6ced2fb4cf0431e7f604.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Dzień dobry...ale zdjęcie poproszę w dalszym planie bo na tym zbliżeniu jakiś franken z maxi dial wyszedł ;-)

Robercik, dla Ciebie zawsze...czy tak może być? Tylko że ten Maxi Dial jakoś nie znika ;)

29c19531cca6c29f9d2a352a389eb5ad.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no - Andreas - Ty w takim razie mocno schudles po swietach, albo to jaki niezly fake jest  :P  :D  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Jestem smukły jak gazela

Nie mierzyłem, ale może faktycznie to jakiś Maxi w kopercie Dipsiaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Andreas, ewidentnie coś nie tak z tym zegarkiem... na bazarek z nim, może ktoś się zlituje i weźmie za grosze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi