Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, facecik napisał(-a):

Mariusz, masz u mnie plusika za tę sesję. Dzięki!

Nie ma za co. :)

Następnym razem spróbuję pokazać w ten sam sposób Suba i GMT, a później kolejne porównania już na życzenie.  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

Następnym razem spróbuję pokazać w ten sam sposób Suba i GMT

aha, od pół roku obiecujesz, czekanie na Ciebie to prawie jak na telefon 😉 

p.s. Ja też się zastanawiałem, jak długo Polar miejsce zagrzeje - nie jest zbyt "surowy / prosty" ? Pisałeś o sobie, że jesteś cyt. sroką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GMT nie ma malowanych wskazówek, występują w Polarze. Instrukcja jest bardzo prosta - aby zobaczyć bok wskazówek trzeba spojrzeć nie z ich frontu. 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mroova napisał(-a):

aha, od pół roku obiecujesz, czekanie na Ciebie to prawie jak na telefon 😉 

p.s. Ja też się zastanawiałem, jak długo Polar miejsce zagrzeje - nie jest zbyt "surowy / prosty" ? Pisałeś o sobie, że jesteś cyt. sroką.

Przy kolejnej wizycie wyciągnę ze skrytki Suba i zmontuję porównanie, na które czekasz. Co do Polara, jest surowy, taki mniej elegancki, ale jest przy tym cholernie wygodny. Poza tym chciałem mieć w kolekcji zegarek z białą tarczą, a na Sky-Dwellera pewnie jeszcze trochę poczekam.  

4 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

W GMT nie ma malowanych wskazówek, występują w Polarze. Instrukcja jest bardzo prosta - aby zobaczyć bok wskazówek trzeba spojrzeć nie z ich frontu. 

Kolorowa wskazówka GMT nie jest malowana?  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Z innej beczki, nie od pana Miodka. Dzisiaj nosząc na zmianę Pepsi i Polara stwierdziłem, że ten drugi jest... wygodniejszy. 🤷‍♂️

Spróbuj ex1 39 ponosić, to sprzedasz te wszystkie wydmuszki... ;-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, szuwi napisał(-a):

Nosiłem, nie było chemii. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Post pod postem, ale chciałem pokazać kolejne porównanie. Dzisiaj dwa zegarki z funkcją GMT.

Dla mnie to jednak dwa różne zegarki, ze wskazaniem na mastera. Choć polar jest dobrym kandydatem na kolejnego rolka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Nosiłem, nie było chemii. 

A fizyka? 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj ponosić wydmuszki ;)
Tak czy inaczej jak dla mnie EXP II tylko 40mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Przy kolejnej wizycie wyciągnę ze skrytki Suba i zmontuję porównanie, na które czekasz. Co do Polara, jest surowy, taki mniej elegancki, ale jest przy tym cholernie wygodny. Poza tym chciałem mieć w kolekcji zegarek z białą tarczą, a na Sky-Dwellera pewnie jeszcze trochę poczekam.  

Kolorowa wskazówka GMT nie jest malowana?  🤔

Jest na tym jednym cienkim fragmencie, a nie jak wszystkie wskazówki w Polarze po całości. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krystian napisał(-a):

Spróbuj ponosić wydmuszki ;)
Tak czy inaczej jak dla mnie EXP II tylko 40mm

Oj no dobra - pepsi bym przeżył... 😉 Ale abstrahując od ceny, gdybym mógł sobie wybrać rolka, to wybrałbym w kolejnosci: dd, ex1, pepsi, sd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, szuwi napisał(-a):

Oj no dobra - pepsi bym przeżył... 😉 Ale abstrahując od ceny, gdybym mógł sobie wybrać rolka, to wybrałbym w kolejnosci: dd, ex1, pepsi, sd. 

Z obecnej kolekcji Ex, Pepsi i OP. Jakbym nie miał Moona to Daytona, czarna jest super. Natomiast jakbym mógł wybierać historycznie to pewnie z10 modeli by się łapało. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Post pod postem, ale chciałem pokazać kolejne porównanie. Dzisiaj dwa zegarki z funkcją GMT.

63b0ae405c0a0c3e9ee50cb03c972959.jpgc62abb9d3c4ad82a1c9eb965afb6347a.jpgbe44789ece6d458b8681df965a81cf43.jpgf1cbe55980d4aa7ec2b9fd8e0dea772b.jpgcaf09cffce26d6ffaf6a634a572df1f1.jpg6247100a221f30400b6268d0cab9221b.jpg

Z tej dwójki to wiadomo. Pepsi nie ma rywala. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Nie ma co się gorączkować. Patrząc z góry wszystko jest ok. i tego się trzymajmy. Pozdrawiam wszystkich prawdziwych fanów marki Rolex, a hejterom na pohybel! default_smile.png

8d7a1e1310b29f6796699d10db71d2df.jpg

To chyba nie chodzi o hejt tylko szukałeś Omegi bez przesunięcia a tutaj takie babole może i te zegarki tak mają ale jednak jest to dość duży minus 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ze współczesnych - Pepsi na jubilee i Sub (dla tych, którzy na wszystkie 300m i AT mówią Bond) Sub nd, to parka idealna z Rolexa.
SUB jako toolwatch, a Pepsi jako zegarek na inne okazje (oprócz tych „garniturowych”)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Krystian masz dużo racji w tym, co napisałeś. Ja jednak zamiast Suba wziąłbym Suba date. Co do Pepsi, zobaczymy, jak w końcu dotrze bransoleta Jubilee, bo na dzisiaj stary poczciwy Batman ma u mnie ciągle lekką przewagę. Nie jest co prawda tak fotogeniczny jak Pepsiak, ale względy sentymentalne na dzień dzisiejszy przeważają szalę na jego korzyść. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, tbn napisał(-a):

Z obecnej kolekcji Ex, Pepsi i OP. Jakbym nie miał Moona to Daytona, czarna jest super. Natomiast jakbym mógł wybierać historycznie to pewnie z10 modeli by się łapało. ;) 

Kupiłem moona, ale ponosiłem po domu 10 min i stwierdzilem, że nie pasuje mi. Ale w ramach ucieczki od gotówki, leży w pudle. Nawet o nim nie myślę, jak myślę o moim zestawie. 

Dd fajnie mi leży na łapie - gdyby nie cena, to bym kupił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=22904]Krystian[/mention] masz dużo racji w tym, co napisałeś. Ja jednak zamiast Suba wziąłbym Suba date. Co do Pepsi, zobaczymy, jak w końcu dotrze bransoleta Jubilee, bo na dzisiaj stary poczciwy Batman ma u mnie ciągle lekką przewagę. Nie jest co prawda tak fotogeniczny jak Pepsiak, ale względy sentymentalne na dzień dzisiejszy przeważają szalę na jego korzyść. 

Mam odmienne zdanie od Twojego i SUB bardziej mi pasuje od SUBa Date, a Pepsi na jubilee jest trochę fajniejsze od tego na oyster (mimo, iż u mnie przeważnie wszystko ląduje na paskach :D)

Ps. Co do Batmana, to jak dla mnie jest bardzo daleko za Pepsi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A współczesnego Suba lub Pepsi wrzucałeś na pasek, masz jakieś zdjęcia?   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, szuwi napisał(-a):

Kupiłem moona, ale ponosiłem po domu 10 min i stwierdzilem, że nie pasuje mi. Ale w ramach ucieczki od gotówki, leży w pudle. Nawet o nim nie myślę, jak myślę o moim zestawie. 

Dd fajnie mi leży na łapie - gdyby nie cena, to bym kupił. 

DD nie mój styl. Już prędzej jakiś prosty DJ, ale tez nie moje klimaty. Jakbym szukał jakiegoś prostego zegarka sportowego z data siegnalbym najpierw po kilka modeli innych firm. Co do Moona próbowałeś na pasku ? Nabiera innego charakteru. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, tbn napisał(-a):

DD nie mój styl. Już prędzej jakiś prosty DJ, ale tez nie moje klimaty. Jakbym szukał jakiegoś prostego zegarka sportowego z data siegnalbym najpierw po kilka modeli innych firm. Co do Moona próbowałeś na pasku ? Nabiera innego charakteru. 

Po jakie inne modele prostego sportowego z datą byś sięgnął? Serio pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Po jakie inne modele prostego sportowego z datą byś sięgnął? Serio pytam.

Chyba nie jestem najlepszym adresatem tego pytania, bo dla mnie DJ jest kompletnie bez charakteru. Śmieszyło mnie zawsze, że prawie tak go Rolex reklamuje. ;) Nie będę obiektywny zatem. Ale z brzegu AT Skyfall, IWC Ingenieur 40mm, z obecnych np. Defy Classic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A współczesnego Suba lub Pepsi wrzucałeś na pasek, masz jakieś zdjęcia?   

Pepsi jak i Batmana masz nawet w tym wątku. Suba Ci podrzucę w najbliższym czasie i zrobię jakąś sesję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Krystian napisał(-a):

Pepsi jak i Batmana masz nawet w tym wątku. Suba Ci podrzucę w najbliższym czasie i zrobię jakąś sesję.

Może w końcu uda się jakieś piwo zmontować i pooglądać te Twoje "zmodowane" Rolki.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie zawsze stawia się przecinek przed "że"

Akurat w tamtym przypadku jest „wymagane” wstawienie przecinka.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi