Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, flightnew napisał(-a):

3 croissanty  i bagietka za 40zł ? u mnie we Wrocławiu w pod domem ( tez piekarnio-kawiarnia fiu bździu ) 1 croissant kosztuje 12 PLN , na bagietkę już by nie starczyło

Ile? U mnie 1,20 euro w zwykłej piekarni i 2,50 w wypasionej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na marginesie obiad za 450 eur dla 4 osób to xD, chyba że jakieś stejki wagyu

Stejki wagyu to tyle kosztuja surowe w sklepie, nie w knajpie

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, beniowski napisał(-a):

No świat zwariował. Facet sam je piecze, nic kupowanego itd ale koszt obłęd. Jagodzianki miał w lecie po 30 albo 35 złotych. Zapraszam na luksus nad Odrą, co tam St.Tropez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minutes ago, flightnew said:

Jagodzianki miał w lecie po 30 albo 35 złotych

Ceny już w ojro plus… co to by nie wyjść na minusie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Standard to jakieś 150€ dla 4 osób. W dobrej knajpie dużo więcej. W Mielżyńskim przy dobrym winie pewnie i 600€ nie styknie. 

Wybacz nie wiem gdzie standardem jest wydać 700 zł na obiad dla 4 osób. 

Ja może że wschodu jestem to inaczej patrzę dla mnie to przynajmniej 3 obiady dla 4 osób (dorosłe i 2 dzieci) 

9 godzin temu, flightnew napisał(-a):

3 croissanty  i bagietka za 40zł ? u mnie we Wrocławiu w pod domem ( tez piekarnio-kawiarnia fiu bździu ) 1 croissant kosztuje 12 PLN , na bagietkę już by nie starczyło

Ja wiem, że wszędzie drożyzna ale to już wariacja. 

Też wakacyjnie za paczki czy bułki z jagodami płaciłem po 7 zł ale to już przegięcie. 

8 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Niestety w Polsce tak jest czasami nie wszędzie na szczęście 😀

U mnie obiad w pracy zupa plus drugie z dobrego cateringu kosztuje 25 zł i to jest jeszcze ok, że można zjeść smacznie i nie drogo u to zupa plus drugie. 

10 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Standard to jakieś 150€ dla 4 osób. W dobrej knajpie dużo więcej. W Mielżyńskim przy dobrym winie pewnie i 600€ nie styknie. 

Ja może że wschodu jestem to inaczej patrzę dla mnie to przynajmniej 3 obiady dla 4 osób (dorosłe i 2 dzieci) 

9 godzin temu, flightnew napisał(-a):

Ja wiem, że wszędzie drożyzna ale to już wariacja. 

Też wakacyjnie za paczki czy bułki z jagodami płaciłem po 7 zł ale to już przegięcie. 

8 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Niestety w Polsce tak jest czasami nie wszędzie na szczęście 😀

U mnie obiad w pracy zupa plus drugie z dobrego cateringu kosztuje 25 zł i to jest jeszcze ok, że można zjeść smacznie i nie drogo u to zupa plus drugie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pracy to jest stołówka zakładowa chyba. Pisaliśmy o restauracjach. Co oczywiście nie zmienia faktu że w Polsce ceny są szalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, kornel91 napisał(-a):

W Poznaniu.

Mowa oczywiście o przyzwoitej knajpie na mieście a nie stołówce zakładowej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W Poznaniu.

Teraz słowo „dobry obiad” nabiera nowego znaczenia Czyli jak ktoś pisze, że chciałby przymierzyć jakiś zegarek i stawia dobry obiad, to trzeba liczyć taki za 500 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W Poznaniu.

Mariusz, nie jestem na pewno stałym bywalcem takich knajp, ale 600 ojro za 4 osoby w Melzynskim to chyba raczej gruba posiadówa, nie obiad. A tego wina to tak z butelka na głowę

A standard, w normalnej knajpie na mieście, to też raczej w okolicach 300 pln za 4 osoby.

Natomiast co do cen pieczywa, to nawet w marketach są oderwane od realiów. A w fancy-piekarniach to jakiś kosmos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiad 2+2 w restauracji, dwa dania i deser bez napojów, znajdzie się spokojnie za 300-350PLN w normalnej/dobrej restauracji. Z napojami, to moze być 350-400, a może 10.300, zależy co kto pije 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Stronę wcześniej standard to było 450 euro/4 osoby w dobrej knajpie, a teraz już spadł do 140 euro. Przyszła nowa władza i już deflacja idzie pełną parą. Jak się palnie głupotę to można się zawsze zreflektować, ale tutaj jest strategia "nigdy się nie przyznawaj", złapią cię za rękę to mów że nie twoja ręka xD.

11 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Stejki wagyu to tyle kosztuja surowe w sklepie, nie w knajpie emoji1787.png

Patrz, a w Krakowie taka taniocha że w knajpie zjesz, nawet przystawka i wino się w tej cenie zmieści, to wszystko 5 minut od rynku głównego. Kraków to jednak nadal stolica skąpców, co ma swoje plusy xD.

image.thumb.png.9cd195f3cbef19bdfb07ec419838ff37.png

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, nicon napisał(-a):

Stronę wcześniej standard to było 450 euro/4 osoby w dobrej knajpie, a teraz już spadł do 140 euro. Przyszła nowa władza i już deflacja idzie pełną parą. Jak się palnie głupotę to można się zawsze zreflektować, ale tutaj jest strategia "nigdy się nie przyznawaj", złapią cię za rękę to mów że nie twoja ręka xD.

Wszystko zależy od tego, jak bardzo chce się kota ogonem wykręcić. 😁

13 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Godzinę temu, rafi napisał(-a):

Mariusz, nie jestem na pewno stałym bywalcem takich knajp, ale 600 ojro za 4 osoby w Melzynskim to chyba raczej gruba posiadówa, nie obiad. A tego wina to tak z butelka na głowę emoji6.png

5 godzinna biesiada biznesowa. Poszły 3 butelki dobrego wina, parę kieliszków wódki i trochę whisky. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 hours ago, facecik said:

Hulk fajniejszy, ale Starbucks też może być. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

IMG_0108.thumb.jpg.4dab6a72f2ffe23911e91e931be6cec1.jpg

Bardzo fajny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, nicon napisał(-a):

Patrz, a w Krakowie taka taniocha że w knajpie zjesz, nawet przystawka i wino się w tej cenie zmieści, to wszystko 5 minut od rynku głównego. Kraków to jednak nadal stolica skąpców, co ma swoje plusy xD.

image.thumb.png.9cd195f3cbef19bdfb07ec419838ff37.png

A gdzie rolada po Śląsku  modra i kluski ?🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, flightnew napisał(-a):

No świat zwariował. Facet sam je piecze, nic kupowanego itd ale koszt obłęd. Jagodzianki miał w lecie po 30 albo 35 złotych. Zapraszam na luksus nad Odrą, co tam St.Tropez

Gdzie takie luksusy?

Myślałem że 23zł za jagodziankę w Plonie to dużo tym bardziej że są przeciętnej wielkości, w GiGi to chociaż wielkie ja dłoń.

ExII zdrożał o 400 euro, YM40 tylko 260, bąbel 41 o 200 - poprzednia podwyżka była chyba większa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, zbyniu70 napisał(-a):

Rejony Polski ci się pomyliły: takie potrawy jada się na Śląsku, nie w Małopolsce.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzinna biesiada biznesowa. Poszły 3 butelki dobrego wina, parę kieliszków wódki i trochę whisky. 

A to zmienia postać rzeczy. Jak tak, to wiadomo. Aczkolwiek to chyba odbiega od powszechnego rozumienia tylko „dobrego obiadu”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, zbyniu70 napisał(-a):

Weźże głupot nie gadaj bajoku, 😉 przecież to danie hanysów xD.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, rafi napisał(-a):

A to zmienia postać rzeczy. Jak tak, to wiadomo. Aczkolwiek to chyba odbiega od powszechnego rozumienia tylko „dobrego obiadu” emoji6.png

Dla jednych powszechnym - dobrym w jego mniemaniu zegarkiem będzie G-shock za dwie stówki, dla drugich Rolex, dla trzecich - czasomierz z dużo wyższej półki.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla jednych powszechnym - dobrym w jego mniemaniu zegarkiem będzie G-shock za dwie stówki, dla drugich Rolex, dla trzecich - czasomierz z dużo wyższej półki.   

Wydaje mi się Mariusz, że jednak trochę za bardzo relatywizujesz. Powszechne, to powszechne. Trudno raczej uznać pięciogodzinną „biesiadę biznesową” z niemałą ilością alkoholu za po prostu „dobry obiad”.

Przykładowo konkretny obiad z butelką wina + jakiś deser, czy kawa herbata, u Gesslera na Pradze, dla 2 osób, to jest około 100€ (nawet pewnie z napiwkiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, rafi napisał(-a):

Wydaje mi się Mariusz, że jednak trochę za bardzo relatywizujesz. Powszechne, to powszechne. Trudno raczej uznać pięciogodzinną „biesiadę biznesową” z niemałą ilością alkoholu za po prostu „dobry obiad”.

Widocznie dla Mariusza to samo ale kto co lubi 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, rafi napisał(-a):

Przykładowo konkretny obiad z butelką wina + jakiś deser, czy kawa herbata, u Gesslera na Pradze, dla 2 osób, to jest około 100€ (nawet pewnie z napiwkiem).

Dlatego pewnych rzeczy nie należy mierzyć jedną i tą samą miarą. 

6 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Widocznie dla Mariusza to samo ale kto co lubi 😀

Taki mam charakter pracy i zakres obowiązków, iż dosyć często bywam na tego typu obiadach biznesowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, a_team napisał(-a):

W barze mlecznym emoji14.png

Zestaw za 80 zl w barze mlecznym ?  koniec swiata

Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Rejony Polski ci się pomyliły: takie potrawy jada się na Śląsku, nie w Małopolsce.

Dobrze ze nie w Mediolanie 🤣

Godzinę temu, nicon napisał(-a):

Weźże głupot nie gadaj bajoku, 😉 przecież to danie hanysów xD.

Odezwał się krakowski liczykrupa i dusigrosz😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na ten przykład czasami jadam tutaj :

http://www.barmlecznydomowy.pl/

za około 30zł można zjeść drugie danie ( obfite, solidne) i jeszcze na kompocik wystarczy

a tak do 50zł można też z zupką jakąś i deserkiem

polecam gdyby ktoś był przejazdem w Gdyni 

nie wiem tylko czy pobiesiadować można ale jak będę to podpytam czy reflektują na biznesowe biesiadki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi