Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

chciałbym to zobaczyć 😅

Na doczepkę z partyzanta? Nie, dziękuję. Wakacje spędzam rodzinnie. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

@mario1971 szczególnie cioranie Hulka 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bywasz jak ta kawka z bajki Tuwima. 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Bywasz jak ta kawka z bajki Tuwima. 😆

Pozytywna postać, więc się nie obrażam 🤝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ale musialem :D Kompletnie sie mna nie przejmuj i ciesz sie fajnym zegarkiem :)

Fluted vs Smooth Bezel : r/rolex

Broda  jednak nie jest taka bezużyteczna –

🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jest tylko jedna prawilna wersja 😛

IMG_2447.jpeg

#TeamDnlaie 🫢👍

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jest tylko jedna prawilna wersja 😛

nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi

Piter się nie zna :P 

Te karbowane bezele i bransolety jubilee to elementy biżuteryjne dla dziewczynek a nie chłopa :D 

Chociaż jest jeden wyjątek, Day-Date, ale to zegarek legenda :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, dsz napisał(-a):

Piter się nie zna :P 

Te karbowane bezele i bransolety jubilee to elementy biżuteryjne dla dziewczynek a nie chłopa :D 

Chociaż jest jeden wyjątek, Day-Date, ale to zegarek legenda :) 

Legenda bo? Bo nosiło go chyba dwóch amerykańskich prezydentów? Jakby zrobić research, to okazałoby się że więcej prezydentów nosiło Seiko albo Timexy albo Longinesy. Ja osobiście bardzo DD lubię, ale nazywanie go zegarkiem prezydentów jest śmieszne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Legenda bo? Bo nosiło go chyba dwóch amerykańskich prezydentów? Jakby zrobić research, to okazałoby się że więcej prezydentów nosiło Seiko albo Timexy albo Longinesy. Ja osobiście bardzo DD lubię, ale nazywanie go zegarkiem prezydentów jest śmieszne. 

No w sumie racja ale JFK dostał na urodziny DD od Marilyn Monroe i na dodatek zaspiewała mu "Happy Birthday" - samo to tworzy legende. OK, moze niekoniecznie legende samego zegarka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Toho napisał(-a):

No w sumie racja ale JFK dostał na urodziny DD od Marilyn Monroe i na dodatek zaspiewała mu "Happy Birthday" - samo to tworzy legende. OK, moze niekoniecznie legende samego zegarka:)

To jest świetny zegarek (zresztą sam go miałem i kiedyś wrócę), ale akurat nazywanie go ‘prezydenckim ‘ mnie irytuje. Kiedyś Vulcain podarowywal swoje produkty amerykańskim prezydentom i to też miało je czynić ‘prezydenckimi’. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, beniowski napisał(-a):

To jest świetny zegarek (zresztą sam go miałem i kiedyś wrócę), ale akurat nazywanie go ‘prezydenckim ‘ mnie irytuje. Kiedyś Vulcain podarowywal swoje produkty amerykańskim prezydentom i to też miało je czynić ‘prezydenckimi’. 

nie nazwałem go prezydenckim, dla mnie jest legendą, bo nosił go James Gandolfini w Rodzinie Soprano ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, dsz napisał(-a):

nie nazwałem go prezydenckim, dla mnie jest legendą, bo nosił go James Gandolfini w Rodzinie Soprano ;) 

Fakt, każdy ma swoje uzasadnienie legendy. To twoje jest całkiem niezłe, bo serial był rzeczywiście swego czasu przełomowy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką łatkę mu przypisali i tak już zostało Nazwę bransolety president wymyślił Rolex, czy to się później przyjęło ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jak zawsze grubymi nicmi szyte bo prezydenckim rolexem jest... Datejust 😅

Zaczęło sie do Eisenhowera który dostał zlotego DJ'a od dyrektora marketingu Rene Paula Jeanneret'a.

Potem juz poszło z umieszczaniem Rolexow na nadgarstkach znanych ludzi i przywódców m.n. Churchill, King, Henry Ford II, Brezhnev, Lyndon Johnson (pierwszy z DD o ile dobrze pamiętam), Gerald Ford itd itd.

Byla też słynna kampania (nie pokazujaca twarzy) ale informujaca ze ludzie którzy rządzą losami świata noszą rolexa. 

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Jan napisał(-a):

Wszystko jak zawsze grubymi nicmi szyte bo prezydenckim rolexem jest... Datejust 😅

Zaczęło sie do Eisenhowera który dostał zlotego Rolexa od dyrektora marketingu Rene Paula Jeanneret'a.

Potem juz poszło z umieszczaniem Rolexow na nadgarstkach znanych ludzi i przywódców m.n. Churchill, King,

Henry Ford II, Brezhnev, Lyndon Johnson (pierwszy z DD o ile dobrze pamiętam), Gerald Ford itd itd

I cala kampania (nie pokazujaca twarzy) ale informujaca ze ludzie którzy rządzą losami świata noszą rolexa 

Che Guevarą czy Fidelem chyba się jednak nie chwalili, choć znalazłem reklamę z Che - ciekawe czy to prawda? A Breżniewem to chyba na pewno nie - ciekawa byłaby rekla a Rolexa z tymi gośćmi poniżej, nie sądzicie?  
image.thumb.png.6134c566afbd86903224e061f2a130f4.png

image.thumb.png.f8a66a78dd6025c0afd7ba6606b8f53d.png

image.thumb.png.12632e2d72b1e5f7e55874d2c01020cb.png

image.thumb.png.78035b2a144a60a26d865d1e7c66b4d4.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi