Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Pablo w końcu :). Gratuluje pięknego nabytku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pablo - gratuluje rowniez :)  No to sie cieszymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do gratulacji. Piękna sztuka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pablo,gratulacje. Ten też nie będzie miał lekkiego życia? Może rób foto - story dla niedowiarków - ile może wytrzymać zadaniowy oyster Rolexa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co Pablo robi z zegarkami że wytrzymuje to tylko Rolex?

Jak to co - nosi :P:D

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tego przyoszczędzę  :D

Sub chyba wszystkie rysy i wgniotki zaliczył pod wodą na max kilku metrach podczas spotkania z kamieniami, głazami jak to w górskiej rzece, bo pod wodą tak bardzo siły się nie czuje.

30s przyspieszenie mógł złapać przez pływanie w zimnej wodzie w otwartym akwenie, przez godzinę trochę macha się tymi grabiami, oraz przez szok termiczny spowodowany sauną i grotą lodową. Dodatkowo panierka z piasku i sanki. 

Z tym nie będę wchodził do rzeki i wystarczy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożyjemy, zobaczymy ;) W każdym bądź razie przyłączam się do gratulacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

A propos tej zmiany bransolety w Subie (moze i w innych rowniez - ale tego nie sprawdzalem).

@artme - Mariusz - a to drugie zdjęcie to był żart z twojej strony czy mnie coś omineło? Bo patrząc na znak wodny w zdjęciu "torobravos", jest to handlarz  "faków"  ;)

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że to nie dobry wątek do gorzkich żalów, ale nie mogę się przyzwyczaić do tej mgiełki na szkiełku. 

Ostatni mój zegarek to Certina z super AR i teraz jego brak mi trochę doskwiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, że w Rolexie brak AR to zaleta  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@artme - Mariusz - a to drugie zdjęcie to był żart z twojej strony czy mnie coś omineło? Bo patrząc na znak wodny w zdjęciu "torobravos", jest to handlarz  "faków"  ;)

Nie - to nie zart :)

Zdjecie wygrzebalem z neta tylko po to, aby latwiej bylo dojsc o co chodzi na obu wizualizacjach. Wczesniej byla chropowata powierzchnia z czarnym logo a teraz polysk z grawerką - tylko tyle.

ps

kurcze... moze faktycznie w Kruku mi faki (ale fajne slowo wyszlo :D ) sprzedaja??? :unsure:;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicon po ilości wpisów w tym wątku, nie treści, można by było pomyśleć że jesteś zagorzałym miłośnikiem Rolexa. :)

Nawet ci co lubią ta markę nie udzielają się tu tak często jak Ty.

A to podforum nazywa sie klub miłośników Rolexa :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje w takim razie dla Kolegow nicona i LMeda zlozyc sie na wspanialego Rolexa - nawet jak nie beda nosic, to docenia gest, sprzedadza i kupia Omege B):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak AR to najwiekszy minus w Rolexach, oczywiscie moim zdaniem :)

Pablo, wyrazy zspolczycia, ze przegrales zaklad

Nie tak dawno, właśnie Ty zwracałeś mi na to uwagę i ta chmurka (mgiełka) to Twój tekst ;) 

Zakład przegrałem, bo mam słaby charakter lub naprawdę to jest choroba 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje w takim razie dla Kolegow nicona i LMeda zlozyc sie na wspanialego Rolexa - nawet jak nie beda nosic, to docenia gest, sprzedadza i kupia Omege B):D

Dla LMeda Pama na Unitasie w pierwszej kolejności  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Nie - to nie zart :)

Zdjecie wygrzebalem z neta tylko po to, aby latwiej bylo dojsc o co chodzi na obu wizualizacjach. Wczesniej byla chropowata powierzchnia z czarnym logo a teraz polysk z grawerką - tylko tyle.

ps

kurcze... moze faktycznie w Kruku mi faki (ale fajne slowo wyszlo :D ) sprzedaja??? :unsure:;)

jak już wybierasz zdjęcie to może nie od Fake-owców ;)

A masz lub ktos inny może jakieś zdjęcie tego? Jest to już przy wszystkich (od pewnego miesiąca)?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż mnie ręce swedza żeby założyć wątek pod tytułem " klub Nie lubiących Rolexa " gdzie można byłoby wylewac swoje zale, ale boję się strasznie że dostanę bana od modów :)

Sent from my Z30 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż mnie ręce swedza żeby założyć wątek pod tytułem " klub Nie lubiących Rolexa " gdzie można byłoby wylewac swoje zale, ale boję się strasznie że dostanę bana od modów :)

Sent from my Z30 using Tapatalk

A to czemu Irek?

Zakladaj,poczekamy ze trzy dni az się wszyscy wrogowie Rolexa " nałapią'.....pózniej wszystkich się zbanuję ...:-)

Forum się 'oczysci':-)

A zamiast @nicona i @LMeda ja dostanę gratisowego Rolexa ( vintage moze byc):-)

Deal?:-) :-) :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sugarocker

Nie, tego przyoszczędzę  :D

Sub chyba wszystkie rysy i wgniotki zaliczył pod wodą na max kilku metrach podczas spotkania z kamieniami, głazami jak to w górskiej rzece, bo pod wodą tak bardzo siły się nie czuje.

30s przyspieszenie mógł złapać przez pływanie w zimnej wodzie w otwartym akwenie, przez godzinę trochę macha się tymi grabiami, oraz przez szok termiczny spowodowany sauną i grotą lodową. Dodatkowo panierka z piasku i sanki. 

Z tym nie będę wchodził do rzeki i wystarczy  ;)

O Boze, pokaz go! Musi byc swietny!

Edytowane przez Sugarocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, to bylby sposob ma pozbycie sie "wrogich " elementow , jak widac zartuje.

Ale skoro powaznie zaczynamy rozmawiac to Ja powaznie odpowiem....Wg mnje wydluzenie gwarancji jakmi okresu pomiedzy przegladami spowodowane jest tym ze Rolex musi byc lepszy niz glowny

rywal czyli Omega. W pewnym sensie jestvtontez uwarunkowane informacjami jakie dostaja z servisu, Bo napewno nie mogliby sobie pozwolic na to zeby za jakis czas w internecie pojawialy sie nagminne tematy jak to sie mechanizmy sypia I wszystko jestvdo doopy. Mój zegarmistrz przez dlugi okres czasu byl autoryzowanym servisem Rolexa ( Otto Friedl) ale pomimo tego ze juz nie jest to dalej uwaza ze sa to jedne z bardziej wytzymalych mechanizmow na rynku. Czesto dostaje kilkunastoletnie egzemplarze ktore nigdy nie byly servisowane i jedyne czego wymagaja to smarowanie I wymiane uszczelek, tak na wszelki wypadek.

Czy sa to zegarki ktore nigdy sie nie psuja? Oczywiscie ze nie, bo po co Rolex mialby utrxymywac swoj service Centre, jeżeli nigdy nic by sie z nimi nie dzialo.

Nicon, czy Rolex potwierdzi ze mozna starsze modele servisowac z takimi samymi intervals jest praktycznje nje mozliwe, bo sami by sie przyznali ze w jakis tam sposob naciagali klientow, wiec zawsze znajdzie sie jakis specjalny smar o np innym kolorze albo Cos innego ale w tym stylu Co uzasadni wydlurzenie okresu miedzy servisowego. Itd itp, mozna by pisac dlugo i podawac takie same przyklady z innych branzy, ale Ja mie lubie pisac wiec skoncze teraz.

Sent from my SGP312 using Tapatalk

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też oczywiscie zartowałem bo ...sam bym "wpadł':-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Boze, pokaz go! Musi byc swietny!

Ten egzemplarz Suba jest już w posiadaniu kogoś innego, ale z tego co wiem ma się dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi