Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

22 godziny temu, facecik napisał(-a):

Okropny dzień. Tylko zegarek się trochę świeci. Cześć!

IMG_1769.thumb.jpg.b0a94822620e540fc5eff1fc5e12f76d.jpg

Gratulacje 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

14 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jak się sprite sprawuje ? Myślałem o nim ostatnio, czy nie zrobić zapisu emoji848.png

Na razie średnio, bo bransoleta nie jest skrócona i trochę mi lata na nadgarstku. Będę nosił na prawej ręce, zgodnie z przeznaczeniem. Szybko można się przyzwyczaić do odwrotnego układu. Bardzo fajny zegarek, nie rozczarowałem się.

4 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Gratulacje 😀

Dzięki!

14 minut temu, bibbi napisał(-a):

8B2CE541-3CBE-43BC-A469-2FB3704AC58F.jpeg

Dla mnie świetny na zdjęciach, ale kolejny raz na żywo rozczarował. Abstrahując od rozmiaru, bo jednak niecałe 36mm to za mało dla mnie to te wprowadzone zmiany mi się nie podobają. Mam na myśli bransoletę 19/14mm przy stosunkowo dużej klamrze i grubą czcionkę , brakuje przestrzeni na tarczy. Całość sprawia bardziej wrażenie bransoletki w porównaniu do MK2. Ale fajnie leży ten maluch. Jednak 39mm miał idealna kopertę dla mnie , tylko tarczy tam za dużo. Matowa tracza też była lepsza niż błyszcząca. Muszę chyba poczekać aż Rolex zrobi 37-38mm Exa. ;) 

Na razie średnio, bo bransoleta nie jest skrócona i trochę mi lata na nadgarstku. Będę nosił na prawej ręce, zgodnie z przeznaczeniem. Szybko można się przyzwyczaić do odwrotnego układu. Bardzo fajny zegarek, nie rozczarowałem się.

Jubilee super się układa, skrócisz bransoletę i będzie cycuś glancuś

W dniu 30.11.2024 o 11:03, facecik napisał(-a):

Okropny dzień. Tylko zegarek się trochę świeci. Cześć!

IMG_1769.thumb.jpg.b0a94822620e540fc5eff1fc5e12f76d.jpg

Gratulacje. Sprite to świetny zegar, od ponad 2 lat mój ulubiony gmt

21 godzin temu, armageddon10 napisał(-a):

Cześć, czy według waszej wiedzy jest możliwość żeby u AD zamówić bransoletę jubilee do DJ 126300 kupionego pierwotnie na oyster?

Teoretycznie nie powinno byc problemu

Edited by SzefSzefow

Cześć, czy według waszej wiedzy jest możliwość żeby u AD zamówić bransoletę jubilee do DJ 126300 kupionego pierwotnie na oyster?
A praktycznie możesz mieć potem problem z oddaniem na autoryzowany serwis takiego "nieoryginalnego" zegarka.
Kiedyś też ktoś pisał, że AD przy takiej wymiance zabiera w depozyt pierwotną bransoletę (tak, tak, Twoją własność), ale nie wiem czy to wciąż aktualne.

44 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

A praktycznie możesz mieć potem problem z oddaniem na autoryzowany serwis takiego "nieoryginalnego" zegarka.
Kiedyś też ktoś pisał, że AD przy takiej wymiance zabiera w depozyt pierwotną bransoletę (tak, tak, Twoją własność), ale nie wiem czy to wciąż aktualne.

Dokupiłem do kompletu Jubilee do Pepsi i nic nie musiałem oddawać, podobnie jak dwóch innych kolegów z tego Forum. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

50 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Do serwisu trzeba oddawać z bransoletą na której był kupiony i nie będzie problemu.

15 godzin temu, Bartek79 napisał(-a):

Gratulacje. Sprite to świetny zegar, od ponad 2 lat mój ulubiony gmt

Dzięki! Zawsze podobał mi się ten dziwny zegarek.

14 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Teoretycznie nie powinno byc problemu

A gdybym chciał kupić samego glidelocka do suba 1166? 

Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Do 116610?

Jesli Twoj sie zapsul to pewnie wymienia przy okazji serwisu (zostawiajac sobie stary).

Stary jest ok. Potrzebny mi drugi.

5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Dokupiłem do kompletu Jubilee do Pepsi i nic nie musiałem oddawać, podobnie jak dwóch innych kolegów z tego Forum. 

Orientacyjnie jaka cena nowej jubilee od AD?

1 godzinę temu, armageddon10 napisał(-a):

Orientacyjnie jaka cena nowej jubilee od AD?

Dwa i pół roku temu z 10% rabatem zapłaciłem 7650zł.  

28 minut temu, nicon napisał(-a):

https://robbreport.com/style/watch-collector/protect-your-rolex-from-theft-with-watchlock-1235999490/

WAT04_Visuel-2_boucle-acier-PS_Nocturne_

Właściciele współczesnych Rolexów muszą ciągle utrudniać sprawę, mogą teraz zamienić swoją Daytonę w kajdanki i trzeba będzie uciachać maczetą całą rękę ehh.

Trzeba pamietac, zeby polknac kluczyk

W dniu 30.11.2024 o 21:33, armageddon10 napisał(-a):

Nie ma takiej możliwości niestety 

Kiedyś było można. Ja bez problemu dokupiłem u Pieskiewicza jubilee do pepsi. Nawet jechać nie musiałem, wysłał. 

Kiedyś faktycznie była taka możliwość. Może warto zapytać u Pieśkiewicza, czy może ogarnąć ten temat.