Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny tydzień z jednym zegarkiem.

e11936d887cbd86596058f7d61322d58.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalowe wersje dość umiarkowanie w górę, złoto już o wiele więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.12.2024 o 23:15, wojtek91 napisał(-a):

Pierwsze wrażenia na plus, ale zaznaczam że lubię nudne zegarki. Zobaczymy jak bardzo się polubimy 😉

IMG_20241219_231436.jpg

Gratuluję. Niech cieszy jak najdłużej. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na dwóch powyższych postach widać przepaść estetyczną między modelem 36 mm i 41 mm z gładkim bezelem.

mowa o cytowanym przez Michała poście @wojtek91 a tak btw Wojtek gratulacje! wszystko w tym zegarku gra.

natomiast w moim odczuciu ten bezel naleśnikowy w 41 mm wygląda źle.

oczywiście to moja opinia i nie powinna i myślę że nie będzie wpływała na radość noszenia tego modelu przez @jimmibaton przecież to jego zegarek, jego wybór i jego on cieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na dwóch powyższych postach widać przepaść estetyczną między modelem 36 mm i 41 mm z gładkim bezelem.
mowa o cytowanym przez Michała poście [mention=79822]wojtek91[/mention] a tak btw Wojtek gratulacje! wszystko w tym zegarku gra.
oczywiście to moja opinia i nie powinna i myślę że nie będzie wpływała na radość noszenia tego modelu przez [mention=56934]jimmibaton[/mention] przecież to jego zegarek, jego wybór i jego on cieszy.

Z tą przepaścią, to bym nie przesadzał Płaski bezel jest na pewno o wiele bardziej uniwersalny i pasuje dosłownie do każdego stroju, natomiast karbowany trąci trochę romskim stylem. Ale tak jak mówisz, co kto lubi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lort napisał(-a):

36 mm i 41 mm z gładkim bezelem

Na stronie Rolexa 36 mm opisany jest jako "wypukły" a 41 jako "gładki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mroova napisał(-a):

Na stronie Rolexa 36 mm opisany jest jako "wypukły" a 41 jako "gładki".

nawet nie wiedziałem że są inaczej opisane, ale ok, w pewnym sensie to się zgadza

15 minut temu, jimmibaton napisał(-a):

Z tą przepaścią, to bym nie przesadzał emoji6.png Płaski bezel jest na pewno o wiele bardziej uniwersalny i pasuje dosłownie do każdego stroju, natomiast karbowany trąci trochę romskim stylem. Ale tak jak mówisz, co kto lubi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

zgadzam się wypukły i gładki są bardzo uniwersalne w porównaniu do karbowanego, który świeci z daleka, choć może nie nazwałbym go cygańskim 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lort napisał(-a):

Dlatego Bartku kupuję się z karbowanym.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lort napisał(-a):

mowa o cytowanym przez Michała poście @wojtek91 a tak btw Wojtek gratulacje! wszystko w tym zegarku gra.

oczywiście to moja opinia i nie powinna i myślę że nie będzie wpływała na radość noszenia tego modelu przez @jimmibaton przecież to jego zegarek, jego wybór i jego on cieszy.

Mam zupełnie odwrotne odczucia. Ten 36mm z gładkim ma typowo kobiecy, delikatny dizajn. Jego odwrotnością jest pokazany powyżej 41 mint. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po chwilach zwątpień i rozterek nabrałem pełni przekonania do słuszności wyboru wersji 41 mm. Jedyne czego mi brakuje to dodatkowej bransolety jubilee dla urozmaicenia. Jednak wciąż nie jako bransoleta pierwszego wyboru. 

IMG_5784.jpeg

IMG_5791.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.12.2024 o 14:42, mario1971 napisał(-a):

Lumy tyle co kot napłakał.

86d5cd7dcf412b89e6f74d20010a3729.jpg

Co by nie mówić, spostrzeżenie słuszne i mało który użytkownik Roleksa o tym mówi. Za benchmark uznaję submarinera. Ma przyzwoitą lumę. DJ przy nim to dramat, prawie jej nie ma...

W dniu 14.12.2024 o 20:01, tbn napisał(-a):

Czytelność średnia, daty brak, chronograf to ogólnie średnio przydatna komplikacja , do tego pozakrecane przyciski… skąd fenomen tego zegarka ?

U mnie przymiarka, spory, ale fajnie leży. 

IMG_0094.jpeg

Macan?

W dniu 14.12.2024 o 14:42, mario1971 napisał(-a):

Lumy tyle co kot napłakał.

86d5cd7dcf412b89e6f74d20010a3729.jpg

Co by nie mówić, spostrzeżenie słuszne i mało który użytkownik Roleksa o tym mówi. Za benchmark uznaję submarinera. Ma przyzwoitą lumę. DJ przy nim to dramat, prawie jej nie ma...

W dniu 14.12.2024 o 20:01, tbn napisał(-a):

Czytelność średnia, daty brak, chronograf to ogólnie średnio przydatna komplikacja , do tego pozakrecane przyciski… skąd fenomen tego zegarka ?

U mnie przymiarka, spory, ale fajnie leży. 

IMG_0094.jpeg

Macan?

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pierwsze wrażenia na plus, ale zaznaczam że lubię nudne zegarki. Zobaczymy jak bardzo się polubimy
IMG_20241219_231436.thumb.jpg.96dd167ae0ddde6c841ec13dd542ef93.jpg
Wrzuc więcej fotek default_wink.png czekam na dj z tą tarcza w całkowicie przeciwnym konfigu, super ta tarcza wpada w taki szampanski i przelamuje jednolitosc default_wink.png

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Kolejny tydzień z jednym zegarkiem.

e11936d887cbd86596058f7d61322d58.jpg

urlop (święta) po cieplejszej stronie „globusa”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urlop w domowych pieleszach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Wrzuc więcej fotek default_wink.png czekam na dj z tą tarcza w całkowicie przeciwnym konfigu, super ta tarcza wpada w taki szampanski i przelamuje jednolitosc default_wink.png

Jak tylko znajdę wreszcie chwilę to zrobię mu bardziej sensowne zdjęcia. Do salonu wszedłem by zapisać się na coś innego, ale ta tarcza i ta najprostsza możliwa konfiguracja kupiły mnie w sekundę. Zapewne dlatego, że z reguły wolę zegarki nierzucające się w oczy. Zarezerwowałem na dobę by zastanowić się na spokojnie i następnego dnia miałem go już na nadgarstku 😉 Jeden z kolegów ma konfig o którym piszesz i na zdjęciach wygląda naprawdę pięknie. Na żywo niestety nie miałem jeszcze okazji go zobaczyć. Co do samej tarczy to w połączeniu z polerowanymi wskazówkami potrafi być nieczytelna, ale szlif słoneczny robi robotę, a sam odcień rzeczywiście czasami wpada w szampański. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten z raffelsa? Ja widzialen na jubilee karbowanca z tą tarcza na ostatnim spocie zegarkowym.i przepadłem, aktualnie mam op36 że srebrna tarcza ale wylądował na bazarku, za bardzo ten dj mi zakręcił w glowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, bober5264 napisał(-a):

To ten z raffelsa? Ja widzialen na jubilee karbowanca z tą tarcza na ostatnim spocie zegarkowym.i przepadłem, aktualnie mam op36 że srebrna tarcza ale wylądował na bazarku, za bardzo ten dj mi zakręcił w glowie

Mój czy kolegi? Ja kupiłem w krakowskiej. Mi niestety nie udało się dotrzeć na spot do Warszawy więc musiały mi wystarczyć fotki ze spotkania. Pierwotnie myślałem o czarnym OP41 - pełna szczotka, większy rozmiar ale z czarną tarczą, która będzie optycznie pomniejszać zegarek. Mam jednak wrażenie, że DJ będzie zegarkiem "na dłużej". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło o Twoj, jak zapisywałem się na dj byl taki sam do zabrania od ręki ;)
Super leży, niby malutkie te rolki 36 ale super mają proporcje i świetnie leza na nadgarstku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On ma chyba 44.5 L2L, ale rzeczywiście nosi się jak nieco większy. Minut green 41 z karbowanym bezelem który przymierzałem leżał bardzo dobrze, ale tam nie podobała mi się szerokość bezela. Wiadomo, każdy będzie miał nieco inne odczucia odnośnie proporcji i ogólnego wrażenia na nadgarstku. Ja już dawno nauczyłem się by nie patrzeć w sklepowe lustra po to by zobaczyć jak inni widzą zegarek który noszę, tylko skupić się na tym jak ja go widzę spoglądając na nadgarstek i jak się z nim czuję 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się 100%, gdyby w 41mm zwężyli bezel byłoby ok, a tak kest nieproporcjonalnie szeroki; swoją drogą taki 38/39mm byłby ciekawym środkowym rozmiarem, chyba tylko op jakiś czas sprzedawali w 39mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą, jeśli się nie mylę, to 41 ma w rzeczywistości ok. 39.5mm. Dla mnie to jest dobry rozmiar, ale bardziej w przypadku nieco prostszego i mniej świecącego się OP. Zgadzam się przy tym, że OP 39 oraz Explorer 39 to był taki złoty środek. Całe szczęście są te dwa rozmiary (36 i 41) równolegle w ofercie więc można się głowic, przymierzać i wybierać odpowiedni dla siebie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja mówię o rolexowym pomiarze 39 u mnie 41 op jakiś i dj to patelnia nie do noszenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi