Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, dsz napisał(-a):

Doszedłem do ostatecznego wniosku:

DJ vs Explorer vs OP

OP sportowe akcenty

Explorer narzędziowy

Najbardziej uniwersalnym zegarkiem okazał się DJ :) 

ja idę nawet dalej, uważając, że stalowy dj jest najbardziej uniwersalnym zegarkiem rolka.

Edytowane przez blue7
poprawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja idę nawet dalej, uważając, że stalowy dj jest najbardziej uniwersalnym zegarkiem rolka.

Tutaj mogę przyznać rację

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motorynka default_wink.png

90341dd2c94537a151c941d042a64ede.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
V12

IMG_1986.thumb.jpeg.e8384621cb9f081df9d8493d538231d0.jpeg

Przy niedzieli idealnie. Zegarek święty, święcić

Ja jestem tak zrażony serwisem w Kruku, że postanowiłem jeszcze dać sobie tydzień. Rozładuje Polara do końca, nakręce i zrobię pomiary przy codziennym używaniu ile zrobi odchyłki i wtedy podejmę decyzje o wysłaniu do serwisu na regulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minutes ago, rafalmosty said:

Biała jest piękna, ale wolałbym czarną😉

IMG_0889.jpeg

Zgadzam się z Tobą. Ostatnio mialem okazje porównać i tez wole czarna 126500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zapisie miałem wątpliwości, czy dobrze robię, ale na żywo ten zegarek bardzo zyskuje. Niestety, na swój muszę jeszcze poczekać😉

IMG_0896.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę taki dziwoląg od Rolexa, ale bardzo wygodny. Niedługo stanie się ikoną obok Suba czy Datejust. A może i nie...

9bec11ea3b18fbed9adfc01b93b149fd.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, Heavyweight2712 said:

Czy to platyna ? :) 

Tak. Białe złoto byłoby V8 🙃

6 hours ago, rafalmosty said:

Przy zapisie miałem wątpliwości, czy dobrze robię, ale na żywo ten zegarek bardzo zyskuje. Niestety, na swój muszę jeszcze poczekać😉

IMG_0896.jpeg

A nie wydaje Ci się ze data w nim nie pasuje? Tez bardzo mi się podobał na żywo ale jednak moim zdaniem na tarczy powinno być 3,6,9 bez daty lub same stick indeksy i wtedy data byłaby ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, KrysH napisał(-a):

Tak. Białe złoto byłoby V8 🙃

Wybacz najmocniej nie jestem znawcą Rolexów 🫣😊 chciałem tylko napisać, że z takim Rolexem miałem do czynienia pierwszy raz podczas ostatniego wydarzenia W&W, był to model z oliwkową tarczą, karbowanym bezelem i cały w platynie 😎 musisz mieć silną łapę do jego noszenia 💪🔥 nie wiedziałem, że zegarek z platyny może być taki ciężki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma DD z platyny. Przeszło 300 gram 🤪. Mnie na ostatnich WaW spodobał się rocznicowy OP. Na tyle że się na niego zapisałem, rezygnując zarazem z Exp1.

IMG_3839.jpeg

IMG_3852.jpeg

IMG_3853.jpeg

IMG_3854.jpeg

IMG_3855.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minutes ago, Heavyweight2712 said:

Wybacz najmocniej nie jestem znawcą Rolexów 🫣😊 chciałem tylko napisać, że z takim Rolexem miałem do czynienia pierwszy raz podczas ostatniego wydarzenia W&W, był to model z oliwkową tarczą, karbowanym bezelem i cały w platynie 😎 musisz mieć silną łapę do jego noszenia 💪🔥 nie wiedziałem, że zegarek z platyny może być taki ciężki 

Przepraszam jeśli tak to odebrałeś. DD w platynie ma kopyto dlatego żartobliwie pisałem "V12". Ciężki w pierun ale na tym właśnie polega kunszt bransolety president - rozkłada wagę w taki sposób ze po kilku minutach noszenia totalnie zapominasz ze masz ciężki zegarek na ręku. Komfort noszenia DD jest przedni. President od samego początku był zaprojektowany pod ciężkie kruszce więc wcale nie trzeba mieć silnej łapy. Fajnie ze mogłeś doświadczyć platynowego DD - a co myślisz o kolorze na żywo? Miałeś jeszcze jakieś spostrzeżenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nota bene ten nowy YM II nie jest taki zły w rzeczywistości. Ale tarcza Jubilee 🤪

IMG_3848.jpeg

IMG_3841.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, KrysH napisał(-a):

Przepraszam jeśli tak to odebrałeś. DD w platynie ma kopyto dlatego żartobliwie pisałem "V12". Ciężki w pierun ale na tym właśnie polega kunszt bransolety president - rozkłada wagę w taki sposób ze po kilku minutach noszenia totalnie zapominasz ze masz ciężki zegarek na ręku. Komfort noszenia DD jest przedni. President od samego początku był zaprojektowany pod ciężkie kruszce więc wcale nie trzeba mieć silnej łapy. Fajnie ze mogłeś doświadczyć platynowego DD - a co myślisz o kolorze na żywo? Miałeś jeszcze jakieś spostrzeżenia?

Kolor tarczy na żywo prezentował się świetnie zegarek zrobił na mnie wrażenie a najbardziej jego waga 💪 czułem, że trzymam w ręku kawałek porządnego zegarka przyjrzałem mu się dokładnie z każdej strony i naprawdę był świetnie wykonany dokładnie to był ten widoczny na zdjęciu 

IMG_5898.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minutes ago, Heavyweight2712 said:

Kolor tarczy na żywo prezentował się świetnie zegarek zrobił na mnie wrażenie a najbardziej jego waga 💪 czułem, że trzymam w ręku kawałek porządnego zegarka przyjrzałem mu się dokładnie z każdej strony i naprawdę był świetnie wykonany dokładnie to był ten widoczny na zdjęciu 

IMG_5898.jpeg

No tak... DD to jest szczyt Rolexowej perfekcji, ich najwyższa półka.   . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, KrysH napisał(-a):

No tak... DD to jest szczyt Rolexowej perfekcji, ich najwyższa półka.   . 

A ile taki nowy może kosztować ? Tak z czystej ciekawości 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minutes ago, Heavyweight2712 said:

A ile taki nowy może kosztować ? Tak z czystej ciekawości 

~$70-75k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, KrysH napisał(-a):

~$70-75k

To ja się wypisuje z tej imprezy, może innym razem 🤣 natomiast tobie gratuluję świetnego zegarka 👌👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby, ktorys z kolegów roleksowych chcial sie pozbyć- jestem do dyspozycji😁

IMG_8382.jpeg

IMG_8345.jpeg

IMG_8304.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

W przypadku tego zegarka zdanie że wiesz za co płacisz i czujesz wagę pieniądza ma sens 😁.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi