Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie ma sensu zapisywać się na stalową Daytonę za 50K €. Lepiej kupić w złocie Daytonę lub DD emoji6.png

Chwileczkę, jaką stalową, to jest proszę pana Rolesium! Tam jest obramowanie bezela z platyny! 50k to niezwykła okazja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież te 50K to off-catalogue, czyli cena nie ma tu najmniejszego znaczenia. Liczy się wyjątkowo niska podaż tego zegarka, jego niedostępność i praktycznie niemożność ustawienia się w tej mitycznej kolejce. To oferta dla osób, które kupują takie rzeczy w taki sposób jak my kolekcjonerskie wydanie stealcase jakiegoś filmu na blue-ray. 50 kawałków w tą czy w tamtą nie ma żadnego znaczenia, jeśli ktoś dostąpi zaszczytu zaoferowania mu takiego zegarka! I pal sześć, że za tą kasę można to kupić w złocie, czy jakiś inny wyrafinowany model - to nie o to tu chodzi 😉

Taka Daytona to typowy przedmiot kolekcjonerski i nie mam tu na myśli naszych kolekcji kilkuzegarkowych, tylko kolesi, którzy zbierają np. same Daytony i wprost układają je "w klaserze" 😉 

A znając życie, to za X miesięcy jakiś paparazzi złapie takiego Brada Pitta czy Sylwestra Stallone z taką Daytoną na nadgarstku i wszyscy będą się podniecać, że dostąpił zaszczytu. A z drugim tegorocznym modelem to wygląda tak, jakby znowu delegacja z CH wybierała się do pomarańczowego na audiencję i zawczasu przygotowała sobie offkatalogową żółtą patelnię ze smażonym szpinakiem... 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.04.2026 o 10:51, tbn napisał(-a):

Babla chciałem kupić dla żony, ale nie doczekałem się zanim skończyli produkcję. Ten nowy jest strasznie wieśniacki, idealny dla ludzi w koszulkach Gucci, będą mieli zegarek z napisami Rolex wszędzie na tarczy. Ogolnie jak na 100 lat czegośtam to dramat. 

widzę wątek Rolexa nie zawodzi, czytając takie komentarze.

wzorując się na twoim wpisie mógłbym napisać i miało by to ten sam wydźwięk...

Ten nowy Rolex jest strasznie wieśniacki, idealny dla ludzi w koszulkach Gucci, będą mieli zegarek z napisami napisem Rolex wszędzie na tarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwileczkę, jaką stalową, to jest proszę pana Rolesium! Tam jest obramowanie bezela z platyny! 50k to niezwykła okazja. 

Taaa, okazja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260416_191931.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

No to wieś wita Was! emoji41.png

e5854d39eaaba90f9288d73009293b1a.jpg

Bardzo ładne. Jakościowo pod każdym względem pierwsza klasa. I foto i zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś może styczność z zakupami na chrono24?
Zostało mi klika godzin na zaakceptowanie oferty kupna tego zegarka.

https://www.chrono24.pl/rolex/oyster-perpetual-41--id43648457.htm?SETLANG=pl_PL&SETCURR=PLN

Czy jeśli okazałoby się, że to znowu jakaś podróbka a jest to zakup od prywatnej osoby to coś mnie chroni?
Wpłacam kasę na konto Chrono i mam 7 dni od odbioru zegarka na akcept ale jeśli nie zaakceptuje bo np. jakiś fake to support jest po moje stronie i będę mógł zwrócić towar? Jest jakieś ryzyko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, MocnyFull napisał(-a):

Miał ktoś może styczność z zakupami na chrono24?
Zostało mi klika godzin na zaakceptowanie oferty kupna tego zegarka.

https://www.chrono24.pl/rolex/oyster-perpetual-41--id43648457.htm?SETLANG=pl_PL&SETCURR=PLN

Czy jeśli okazałoby się, że to znowu jakaś podróbka a jest to zakup od prywatnej osoby to coś mnie chroni?
Wpłacam kasę na konto Chrono i mam 7 dni od odbioru zegarka na akcept ale jeśli nie zaakceptuje bo np. jakiś fake to support jest po moje stronie i będę mógł zwrócić towar? Jest jakieś ryzyko?

Screenshot 2026-04-17 at 05-02-04 Do sprzedania Rolex Oyster Perpetual 41 124300 Blau Full Set Neu &... za cene 36 091 zł od Prywatni sprzedawcy na Chrono24.png

Jest napisane sprzedaż prywatna bez ustawowego prawa do zwrotu, w razie problemów sprzedawca może się wypiąć na ciebie 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Jeśli wszystko jest ok to spoko ale jeśli to bubel to nic mnie w uni nie chroni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej szukaj ofert od tzw. Sprzedawców profesjonalnych a przy zakupie tak drogiego zegarka odpuść sobie zakupy od osób prywatnych 

1 minutę temu, MocnyFull napisał(-a):

No tak. Jeśli wszystko jest ok to spoko ale jeśli to bubel to nic mnie w uni nie chroni?

Powiem tobie tak, znajdź sobie pewne źródło i i wybieraj zawsze sprzedawców profesjonalnych, odpuść sobie osoby prywatne ludzie kombinują na wszystkie możliwe sposoby, w razie problemów nie masz gwarancji, ze rozwiążesz problem bez walki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No byłoby najlepiej tak jak piszesz…. Jest też opcja za 250 euro wysłania zegarka do zespołu Chrono (wysyła go sprzedający) i oni go sprawdzają i dają certyfikat oryginalności. Może to by było dobre… Ciekawe co to za zespół :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz napisane czarno na białym, jaka jest twoja ochrona przy zakupie tego zegarka SPRZEDAŻ PRYWATNA BEZ USTAWOWEGO PRAWA DO ZWROTU 

2 minuty temu, MocnyFull napisał(-a):

No byłoby najlepiej tak jak piszesz…. Jest też opcja za 250 euro wysłania zegarka do zespołu Chrono (wysyła go sprzedający) i oni go sprawdzają i dają certyfikat oryginalności. Może to by było dobre… Ciekawe co to za zespół :)

Taka gwarancje autentyczności oferuje również serwis ebay, kupowałem kilka zegarków i wszystkie przechodziły gwarancje autentyczności także moglem spać spokojnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio również kupiłem zegarek i na umowie było napisane że nie ma możliwości zwrotu ale okazał się podróbą i wraz z policją i sądem Pan zwrócił pieniążki no ja wszystko rozumiem ale przecież jakieś prawo musi działać po stronie kupującego. Bezkarnie ludzie walą wszędzie w ch…a i nikt nic nie może?

Ale spoko dzięki za poradę. Przemyśle zakup w takim razie… Dziękuję.

Masz napisane czarno na białym, jaka jest twoja ochrona przy zakupie tego zegarka SPRZEDAŻ PRYWATNA BEZ USTAWOWEGO PRAWA DO ZWROTU 
Taka gwarancje autentyczności oferuje również serwis ebay, kupowałem kilka zegarków i wszystkie przechodziły gwarancje autentyczności także moglem spać spokojnie 

Czyli biorąc taką gwarancję autentyczności wtedy śmiało można kupować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakich specjalistów ma Chrono24, możesz skorzystać w razie gdy zegarek okaże się podróbką zwrócą go do sprzedawcy a ty otrzymasz swoje pieniądze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawa do zwrotu nie ma ale jak podróba to  ma ochronke chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tylko najpierw ktoś musi zweryfikować ten zegarek i sprawdzić jego autentyczność 

Pieśkiewicz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, MocnyFull napisał(-a):

Pieśkiewicz ;)

Myślę, ze taka weryfikacje autentyczności powinien zrobić jakiś zespol z Chrono24, gdyby zegarek okazał się fałszywy i chciałbyś mi go zwrócić to ja równie dobrze mogę ci powiedzieć, ze nie przyjmuje zwrotu bo coś przy nim grzebałeś a może coś podmieniłeś itd wymówek jest tysiąc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak byłoby najlepiej ale po to jest te 7 dni aby sprawdzić czy wszystko jest ok i jeśli paczka jest rejestrowana i widać, że odebrałem w poniedziałek a we wtorek mam dokument potwierdzający sprawdzenie paczki u zegarmistrza który stwierdza fake to to też powinno być chonorowane. Tak właśnie zrobiłem z poprzednim zegarkiem i policja uznała że wszytko zrobiłem w czasie… No ale życie pisze różne scenariusze i może mi się udało a innemu się nie uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, MocnyFull napisał(-a):

Tak byłoby najlepiej ale po to jest te 7 dni aby sprawdzić czy wszystko jest ok i jeśli paczka jest rejestrowana i widać, że odebrałem w poniedziałek a we wtorek mam dokument potwierdzający sprawdzenie paczki u zegarmistrza który stwierdza fake to to też powinno być chonorowane. Tak właśnie zrobiłem z poprzednim zegarkiem i policja uznała że wszytko zrobiłem w czasie… No ale życie pisze różne scenariusze i może mi się udało a innemu się nie uda.

Moje zdanie już poznałeś co ja na ten temat myślę co z tym zrobisz już jest twoja sprawa może ktoś inny z forum doradzi ci inaczej  :) życzę ci aby twój zakup przebiegł pomyślnie i bez problemowo 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi