Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Passero

Kolega @wo3kie może wrzucił kiepskie zdjęcia, ja sam wrzucam jeszcze gorsze, ale faktem jest, że niesłusznie kilka przykrych słów "usłyszał" :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Dlatego trzeba się też przyznać że nie słusznie ocenialiśmy kiepskie zdjęcie...tak jak obiecałem - przepraszam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Troche chyba przesadzasz z tym "mysleniem", bo chyba wlasnie Koledzy (wbrew pozorom) mysleli ogladajac Twoje zdjecia a to, ze popelnili blad, nie oznacza, ze nie mysleli - bo bledow nie popelnia tylko ten, kto wlasnie nie mysli B)

Tutaj na forum walczymy dosc ostro z podrobkami a pojawiaja sie i w tym miejscu (czasem zeby sprawdzic czy widac, czasem dla jaj a czasem z proznosci), dlatego bardzo dobrze, ze sa ludzie, ktorzy doszukuja sie 100% pewnosci nawet kosztem pomylki B)

A tak z ciekawosci - jesli na zdjeciu tak bliskim nie widac frezow, to co - Koledzy mieli robic eksperymenty i obliczenia kiedy i czy w ogole taka sytuacji ma miejsce??? Jest ewidentny blad na zdjeciu i przeklamanie - prosimy o uwierzytelnienie i koniec. Za duzo tu bylo idiotow i oszustow, aby sie roztkliwiac nad nowymi a ten, kto robi bylejakie zdjecia musi liczyc sie z konsekwencjami. A za taka ostroznosc nalezy podziekowac a nie jeszcze wywody o "mysleniu" prawic ;)

Jasne. Chyba niektórzy żartu z Korwinem nie zrozumieli więc napiszę wprost. Co Ty Mariusz wypisujesz? Idąc Twoim tokiem myślenia - Niemcy kiedyś mówili o Polakach, że to alkoholicy i złodzieje samochodów. Jakbyś się czuł, gdybyś np. odwiedził znajomych w Niemczech, a oni po Twoim przyjeździe schowaliby alkohol, a w garażu zostawili dwa psy - tak na wszelki wypadek, żebyś im nie ukradł samochodu. Wracając do Roleksa - rozumiem walkę z podróbkami, ale przewrażliwienie nie usprawiedliwia zachowania niczym jeździec bez głowy. Był już na tym forum temat, w którym stwierdzono, że Patek to podróba i nadaje się tylko pod młotek. Dobrze, że właściciel drążył temat, bo okazało się, że Patek jest  autentyczny i do tego wart furmankę pieniędzy. Ta sytuacja to nauczka, żeby nie wydawać pochopnych osądów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"najlepszy" bo najbardziej żałosny wpis, który może przystoi w klubie miłośników pieniądza, ale w klubie miłośników zegarków jest wyjątkowo niesmaczny był osobnika, który prześwietlił usera @wo3kie i pocisnął mu, że po Certinie i Tissocie wyskakuje z Rolexami x2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche chyba przesadzasz z tym "mysleniem", bo chyba wlasnie Koledzy (wbrew pozorom) mysleli ogladajac Twoje zdjecia a to, ze popelnili blad, nie oznacza, ze nie mysleli - bo bledow nie popelnia tylko ten, kto wlasnie nie mysli B)

Tutaj na forum walczymy dosc ostro z podrobkami a pojawiaja sie i w tym miejscu (czasem zeby sprawdzic czy widac, czasem dla jaj a czasem z proznosci), dlatego bardzo dobrze, ze sa ludzie, ktorzy doszukuja sie 100% pewnosci nawet kosztem pomylki B)

A tak z ciekawosci - jesli na zdjeciu tak bliskim nie widac frezow, to co - Koledzy mieli robic eksperymenty i obliczenia kiedy i czy w ogole taka sytuacji ma miejsce??? Jest ewidentny blad na zdjeciu i przeklamanie - prosimy o uwierzytelnienie i koniec. Za duzo tu bylo idiotow i oszustow, aby sie roztkliwiac nad nowymi a ten, kto robi bylejakie zdjecia musi liczyc sie z konsekwencjami. A za taka ostroznosc nalezy podziekowac a nie jeszcze wywody o "mysleniu" prawic ;)

Co Ty Mariusz wypisujesz?

„he is full of himself" 

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Ale zaznaczmy też że nie wszyscy, którzy komentowali, twierdzili że zegarek jest na 100% Fake, tylko zdjęcie spowodowało że widoczne były niedociągnięcia....i czekaliśmy na ostre. "Nie gońmy teraz prosiaka przez wioskę"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty Mariusz wypisujesz?...

Ta sytuacja to nauczka, żeby nie wydawać pochopnych osądów....

Nie wiem szczerze o co Ci Mariusz chodzi (TeJotowi tez widze nie podoba sie, ze staram sie zalagodzic sytuacje...)   :mellow:

Co wypisuje? Ano tylko to, aby tak samo jak nie wydawac pochopnych osądów (nie mowie tu o domyslach i checi potwierdzenia, tylko o osadach) nie tytulowac ludzi, ktorzy mieli podejrzenia o autentycznosci zegarka mianem "bezmyslnych", bo wtedy wchodzi sie na dokladnie ta sama droge, ktora niczemu nie sluzy.

Popieram wszem i wobec, aby w przyszlosci dopoki ktoś nie odpowie na niepewnosci nie wydawac wyroku i nie wieszac psow  B)

ps

Andreas - z tym prosiakiem, to sie usmialem...  :lol: - nie znalem tego  :D

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecia potrafią wprowadzić w błąd, raz sam oceniłem oryginalny zegarek jako podróbkę, awanturę zrobil użytkownik ze mu chciałem podkupic :). ( jakies kwarcowy Seiko... O wyglądzie, tak jak mylnie oceniłem :). )

To ze koledzy mieli watpliwosci i dopytywali jest ok, gorzej ze pod ich zapytania ( jak i w innych tematach) " podpinaja sie znawcy" ktorzy prawdopodobnie oryginału na oczy nie widzieli...

Stad niesmak u kolegi.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem szczerze o co Ci Mariusz chodzi (TeJotowi tez widze nie podoba sie, ze staram sie zalagodzic sytuacje...)   :mellow:

Tak, nie podoba mi się bo jestem częścią tej wspólnoty a ostatnio coraz częściej nasze wypowiedzi przybierają wydźwięk arogancji i nieskromnej dumy. Zamiast dzielić się wiedzą, szczycimy się jej posiadaniem.     

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak nie podoba Ci sie, ze ktos stara sie zalagodzic sytuacje, to nic juz na to nie poradze.

Nieskromnej dumy??? Arogancji??? Brak dzielenie sie wiedza???? Wszyscy dzielimy sie tu wiedza wieksza czy mniejsza. Tak - wiedza nt. kosztow serwisowania czy koloru tarcz jest rowniez wiedza.

A jesli uwazasz, ze forma Twojej powyzszej wypowiedzi nie jest przejawem "wynoszenia sie ponad cala reszte", to jestes w bledzie. Z mojej strony EOT.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, nie podoba mi się bo jestem częścią tej wspólnoty a ostatnio coraz częściej nasze wypowiedzi przybierają wydźwięk arogancji i nieskromnej dumy. Zamiast dzielić się wiedzą, szczycimy się jej posiadaniem.

No jak nie podoba Ci sie, ze ktos stara sie zalagodzic sytuacje, to nic juz na to nie poradze.

Nieskromnej dumy??? Arogancji??? Brak dzielenie sie wiedza???? Wszyscy dzielimy sie tu wiedza wieksza czy mniejsza. Tak - wiedza nt. kosztow serwisowania czy koloru tarcz jest rowniez wiedza.

A jesli uwazasz, ze forma Twojej powyzszej wypowiedzi nie jest przejawem "wynoszenia sie ponad cala reszte", to jestes w bledzie. Z mojej strony EOT.

To ze koledzy mieli watpliwosci i dopytywali jest ok, gorzej ze pod ich zapytania ( jak i w innych tematach) " podpinaja sie znawcy" ktorzy prawdopodobnie oryginału na oczy nie widzieli...

Stad niesmak u kolegi.

To juz chyba wyjaśnione? :)

Wrocmy do tematu panowie....

post-48316-0-77726200-1508843884.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wracamy B)  - Mariusz - dawaj wiecej zdjec tego Camerona pod katem na ile Ci odstaje od nadgarstka  :P

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@masteryoda -

W sprawie Camerona....korci oj korci.

Jedną "ofertę" zamiany (czarny na niebieski) musiałem odmówić...a miałem już nadzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andreas - ja wiem, ze Cameron jest swietny, ale (i tu wybacz, ale chciales szczerosci, to masz ;) ) czy nie uwazasz, ze dwa praktycznie identyczne zegarki, to niezbyt fajny pomysl?  :rolleyes:

Ja jesli kiedykolwiek zdecyduje sie na np. dwa zegarki, to uwazam, ze powinny sie fajnie uzupelniac a nie dublowac (kolor tarczy to za malo).

I tak np. Twoj/nasz :D SD w polaczeniu z fajnym Pamem, albo nawet innym modelem Rolka moglby byc super kompletem  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość arogancka forma łagodzenia sytuacji:

Za duzo tu bylo idiotow i oszustow, aby sie roztkliwiac nad nowymi a ten, kto robi bylejakie zdjecia musi liczyc sie z konsekwencjami. A za taka ostroznosc nalezy podziekowac a nie jeszcze wywody o "mysleniu" prawic ;)

może list dziękczynny powinien Ci jeszcze człowiek wysłać i pokłony bić?

Nie odniosłem się nigdzie do rodzaju wiedzy, którą się dzielimy tylko formy w jakiej to robimy.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to powiedzal Anioł w Alternatywach 4 - "mądremu jedno zdanie wystarczy, a głupiemu to i referatu mało"  :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

myśle że wszystko wartościowe zostało już powiedziane...

@Mariusz - ale DS Cameron i SD50 to różne zegarki...według mnie. Czy ty sądzisz że są za bardzo podobne do siebie?

Czekam jeszcze na jeden zegarek, który może w tym roku jeszcze przyjdzie....jakoś inny a jakoś podobny....hmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dla mnie za bardzo podobne odkad powiekszyli koperte w nowym SD...  :( Ale z drugiej strony jako milosnik diverow mozesz jeszcze vintage suba bez daty dokupic i wtedy masz komplet i do garniaka i na Tytanica  :D  ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ostatnio czasu brakuje i rzadko zaglądam. Tak więc zaległe gratulacje dla wszystkich, którzy przygarnęli nowe zegarki przekazuję dzisiaj :)

U mnie w sumie już od dłuższego czasu, ale jakoś nie było okazji wrzucać zdjęć

lu973_A83D5A57-90D0-4C88-98C4-57CD613A46

.

.

.

.

Taki żarcik

hw446_3B70518A-069A-49D5-B13A-0178A3FD70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy juz nie dość? :)

attachicon.gifpobrane (3).jpg

To Ty Marek stoisz na straży forum i tolerujesz bądź nie wypowiedzi noszące znamiona dyskryminacji.  

Z mojej strony koniec.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ty Marek stoisz na straży forum i tolerujesz bądź nie wypowiedzi noszące znamiona dyskryminacji.

Z mojej strony koniec.

Najgorszym rodzajem pychy jest falszywa pokora.

My tutaj mamy do siebie taki kredyt zaufania, za jak ktorys z nas odwali jakis numer to nawet nie musimy sie przepraszac. Taki meski swiat. Kolega od Rolexow tez nie wydawal sie zbytnio obrazony. Tak funkcjonuja duzi chlopcy w realnym swiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ze tutaj... Ale to co wyprawiają na SB niektórzy użytkownicy od chwili smierci profesora Mrugalskiego to dopiero urąga wszelkim zasadom, nawet ulicy....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)d72ba8e618b9b63f041215a088765136.jpg

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi