Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość awi

Mierzyłem tą w białym złocie i jest dla mnie zdecydowanie za ciężka, ale ładna jest :) ...czekam więc na 116500LN z białą tarczą...

Warto....

920a86dcd091315ff5ab673371e53470.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Nie ma takiego zegarka, na który mógłbym czekać dwa lata, zbyt niecierpliwy jestem. Gdybym był sfocusowany na Daytone, to wolałbym dopłacić extra ne wtórnym, niż tyle czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiego zegarka, na który mógłbym czekać dwa lata, zbyt niecierpliwy jestem. Gdybym był sfocusowany na Daytone, to wolałbym dopłacić extra ne wtórnym, niż tyle czekać.

Hmm, wydawało mi się że niektóre Twoje PAMy i Rolki naczekały się na Ciebie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

moj ex o zmroku;)

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Fajne fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również przyłączam się do gratulacji, świetny wybór :)

Dzięki za wyjaśnienie, przyznam, że zawsze nazywałem szlif promienisty... słonecznym :ph34r::rolleyes:

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekać dwa lata na zegarek firmy, która produkuje rocznie 800000 zegarków :o

Raczej ponad 900000...

Ja sobie spokojnie czekam bo po prostu podoba mi się daytona i fajnie by było ja mieć...ciśnienia tez nie mam choć przyznam ze zirytował mnie fakt ze przez rok przeskoczyłem tylko o jedno oczko w kolejce...

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeśli nie tajemnica, który jesteś? :)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekać dwa lata na zegarek firmy, która produkuje rocznie 800000 zegarków :o

Raczej ponad 900000...

Ja sobie spokojnie czekam bo po prostu podoba mi się daytona i fajnie by było ja mieć...ciśnienia tez nie mam choć przyznam ze zirytował mnie fakt ze przez rok przeskoczyłem tylko o jedno oczko w kolejce...

Artykuł z 5 grudnia 2018r.

https://www.est1905.com/about-rolex/rolex-in-numbers/#800000

"800,000 The number of watches produced at Rolex every year (which is only known because Rolex has its movements certified by the official Swiss chronometer control center, COSC, and their numbers are public)."

Edytowane przez bartwerk36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości, Wy wierzycie w to, że - może nie tyle, że istnieją - te kolejki idą zgodnie z kolejnością?

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości, Wy wierzycie w to, że - może nie tyle, że istnieją - te kolejki idą zgodnie z kolejnością?

Hehe...nie...

Artykuł z 5 grudnia 2018r.

"800,000 The number of watches produced at Rolex every year (which is only known because Rolex has its movements certified by the official Swiss chronometer control center, COSC, and their numbers are public)."

Aha,ok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe...nie...

No właśnie, hehe ;)

Sam dwukrotnie dostałem od AD telefon, że ktoś się rozmyślił i jest możliwość zakupu zegarka, na który kolejka była. Pytanie, czy to tylko „wypełnianie” innymi osobami, zamiast tej w kolejce, czy w pozostałym zakresie trzymanie się kolejki wygląda, jak wygląda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, hehe ;)

Sam dwukrotnie dostałem od AD telefon, że ktoś się rozmyślił i jest możliwość zakupu zegarka, na który kolejka była. Pytanie, czy to tylko „wypełnianie” innymi osobami, zamiast tej w kolejce, czy w pozostałym zakresie trzymanie się kolejki wygląda, jak wygląda...

I nie kupiłeś ?!?!? :-0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tak długimi kolejkami i rosnącymi cenami Rolex nadal będzie leniwie modernizował flotę ;). Tu zmieni kolor bezelu, tam doda bransoletę , DJ uzyska nową tarcze. Albo zmieni sie kolor napisu . A i tak fanboye bedą rumienić sie od nowości :). Znawcy mechanizmów bedą pisać że nie zmieniają mechanizmie bo są well tested...I tak sie Rolkowi bizz kręci :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Hmm, wydawało mi się że niektóre Twoje PAMy i Rolki naczekały się na Ciebie ;-)

Robert, to są zupełnie nieporównywalne historie. Czekałem na Bronzo 9 miesięcy, ale zamówiłem go bezpośrednio po Bazylei i był to jedyny egzemplarz, który trafił do Polskiej dystrybucji, a ja byłem jedyną osobą w "kolejce" ;) Natomiast jeśli chodzi o Rolex'y, to nie było czekanie, tylko przyjemne poszukiwania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - w jednym przypadku kupiłem wcześniej na rynku, w drugim - rozmyśliłem się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert, sprawiedliwosc w biznesie? No sorry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Oczywistą oczywistością jest to, że kolejka sobie, a życie sobie... są tacy klienci, którzy nie czekają w kolejkach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - w jednym przypadku kupiłem wcześniej na rynku, w drugim - rozmyśliłem się.

Człowieku małej wiary ...karmiłeś szarą ( właściwie czarną ) bestię zamiast wspierać AD tak jak on Ciebie chciał wesprzeć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywistą oczywistością jest to, że kolejka sobie, a życie sobie... są tacy klienci, którzy nie czekają w kolejkach ;)

no właśnie...więc po co się tak tym przejmować ;)

Człowieku małej wiary ...karmiłeś szarą ( właściwie czarną ) bestię zamiast wspierać AD tak jak on Ciebie chciał wesprzeć...

Hehe, no tak...może dlatego aż tak bardzo kolejkami u AD się nie emocjonuję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można jakiegoś fajnego DJa przygarnąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś będzie chciał przygarnąć DJ w wersji niebieskiej to będę sprzedawał znacznie poniżej metki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można jakiegoś fajnego DJa przygarnąć

A jak nie udało się doczekać w tym roku praliny to za miesiąc zaczyna się jarmark Richemont - tam nie trzeba czekać w kolejce ...podobno nawet bronzo ma być w serii ;-)

post-55792-0-32099900-1544389310_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

...podobno nawet bronzo ma być w serii ;-)

Czekam niecierpliwie, czy te pogłoski się sprawdzą i jak zareaguje rynek wtórny... byłoby ciekawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi