Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem nad wieloma opcjonalnymi ubrankami dla mojego Range, bo w sumie fajnie co jakiś czas mieć "nowy" zegarek, ale dla 1ER najbardziej mi pasuje szary bezel i pasek

16005123347_59ddfb6e14_b.jpg

Oo i to jest to:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W szarym ubranku są acenty czerwone, które komponują się z tymi na tarczy. Masz rację, że kolorystycznie najlepiej konweniuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Na razie jestem w Krakowie i przymierzalem tak na sucho nowe ubranko i myślę, że nieźle będzie się komponować z negatywnym wyświetlaczem. Szkoda tylko, że śrubek do bezela nie dokupiłem i muszę je przełożyć z oliwkowego bezela, ale przynajmniej się dowiem jak one ciasno są wcisnięte i czy nie będą wypadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W szarym ubranku są acenty czerwone, które komponują się z tymi na tarczy. Masz rację, że kolorystycznie najlepiej konweniuje.

Ten czerwony napis G-shock trochę może razić, ale przynajmniej pod kolor jest i tęczy nie ma (bo kształt zegarka do tęczy raczej nie pasuje ;)  :D ).

A tak wygląda oliwka w żółtym ubranku (zdjęcie z WUS - tam ludziska tyle sztuk kupują, że chyba wszyskie możliwe mutacje robią :lol: )

P1170201_zps162439c0.jpg

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO bardzo fajna oliwka w żółtym ubraniu. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wcześniej zerkałem na przebrania tarczy z oliwki w niebieskim i czerwonym, i nie ma tego zgrania kolorów. Żółty szlafroczek super. Właśnie Żonie powyższe zdjęcie zademonstrowałem. Odpowiedź; "Może być..." (Forma akceptacji kolejnej inwestycji zegarkowej. Zapytania o koszta nie było. Będzie za to zakup butów lub biżuterii. ;) ) Szkoda tylko, że to ta droższa opcja. No nic,... chyba poczynię krok w tym kierunku. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy na efekt. Też się nad żółtym zastanawiałe,  ale szukałem 1ER w zółtym ubranku w sieci i jakoś nie mogę jakąkolwiek fotki znaleźć :( . Pewnie będzie nieźle, ale ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Nie wytrzymałem do jutra i założyłem już dzisiaj czerwone ubranko. Super to wygląda. Zegarek może i bardziej kolorowy się zrobił, ale moim zdaniem dodało mu to uroku i aż chce mi się z nim wsiąść na rower i wyruszyć w teren. Zresztą jutro jak pogoda pozwoli to wybiorę się na wycieczkę w góry i zrobię zdjęcia, a po powrocie pokaże wam jak się teraz prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej było kupić od razu czerwony?

Ja kupiłem co prawda drożej, bo niby limitowany, ale zawsze chciałem czerwonego G, no i wreszcie mam.

Niestety przez białe dodatki w tym rewersie to chyba z innych tylko białe wdzianko będzie pasować. A jak na razie takiego nie widziałem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie żółty z foto wyżej wymiata, jak oglądałem oliwke to myślałem sobie "może z czerwonym napisem Rangeman byłoby lepiej", teraz wiem dlaczego jest on żółty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Zrobiłem na szybko zdjęcia oliwki w kolorze czerwonym. W świetle dziennym trochę ciemniej wygląda, ale na razie zmieniły mi się plany i w teren dzisiaj się nie wybieram więc na razie takie tylko zdjęcia mogłem zrobić.

post-73672-0-47658700-1426932889_thumb.jpg

post-73672-0-30677100-1426932907_thumb.jpg

post-73672-0-34318500-1426932922_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok, ale jakby te białe napisy przefarbował na czarno byłoby jeszcze lepiej :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Też o tym myślałem i nie wiem czy je farbą nie przemaluje na czarno. Szkoda, że nie robią bezel-ów z czarnymi napisami. Może wypuszczą na rynek w przyszłości inne wersje kolorystyczne. Mnie się jeszcze marzy czarny bezel z pomarańczowymi napisami. ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tomasz, fajnie. Jest fun factor.

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal twierdzę, nie dlatego, że sam posiadam, że oryginał czerwony wygląda dużo lepiej 45519926ca5f9af8c4e8303ea83bdf3c.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Fajnie wygląda Twój czerwony oryginał, ale jak dla mnie to ma za dużo białych dodatków na tarczy i przy przyciskach. To tylko moja opinia i najważniejsze, że Tobie się podoba i niech Ci się dobrze nosi. Ja zauważyłem jeszcze jedną ciekawą rzecz przy czerwonym pasku i bezel-u, że te części są wykonane jakby z innego tworzywa niż moja oryginalna oliwka. Pasek jakoś bardziej jest dopasowany do mojej ręki i jest taki bardziej sztywny. Bezel również w oliwce był taki bardziej gumowaty , a w czerwieni jakby sztywniejszy i lepiej dopasowany. Atrapy śrubek z bezela są bardzo mocno osadzone i nie ma szans żeby same wypadły. Ogólnie w G-Shocka-ach bardzo mi się podoba możliwość wymiany (zamiany) części zewnętrznych.

Edytowane przez Tomasz Nowak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny i oliwka sa po 899zł więc można mieć dwa i styknie jeszcze na jakiś podstawowy model :)

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny i oliwka sa po 899zł

w polskiej dystrybucji? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro gość sprowadza ze stanów różne modele, wszystko ponoć tip top więc jak dla mnie rachunek jest prosty.  ;)

1K więcej tylko za inne kolorki to lekka przesada.. Porównując tą kwotę nawet do ceny z TT po negocjacji to również sporo za dużo jak dla mnie.. Z czasem pewnie trochę spadnie..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny innych modeli z paskiem z włókna w Japonii są porównywalne z naszą oficjalną dystrybucją. Teraz może być trochę gorzej ze względu na dolara, ale i tak sam pasek nie powinien robić takiej różnicy.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi