Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Złożyć koleją reklamację, tym razem na baprawę wykonaną przes serwis.

Edytowane przez Michał Lipiński

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwidoczniej po stwierdzeniu usterki i przed wysyłką do serwisu trzeba zegarek dokładnie obfotografować z datą, by mieć później dowód, że nie był porysowany, z paprochami na tarczy itd. :huh:

To zaczyna być tak nonsensowne* jak jazda z wideorejestratorem, by w razie czego mieć dowody.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy mam pytanko odnośnie funkcji wschodów i zachodów słońca. Korzystam z niej dość często gdyż po wprowadzeniu długości i szerokości geograficznej mojego miasta bardzo dokładnie + - 2min wskazuje mi wsch i zach słonca. I tu moje pytanie: za kilka dni przestawiamy czas i podglądając wschody i zachody słońca po zmianie czasu na letni zauważyłem, że nie uległy one zmianie. Czy oznacza to, że dopiero zmienią się po dokonaniu faktycznej zmiany czasu?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmieniłeś czas? Włączyłeś DST czy tylko przestawiłeś godzinę? Poza tym ten zegarek robi to automatycznie w trakcie synchronizacji.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

W trybie timekeeping gdy wlaczucz ustawienia i przelecisz strefe,godzine i date na samym koncu pokaze ci sie szerokosc geograficzna... I dopiero jej zmiana powoduje zmiane w wschodach i zachodach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie nic nie zmieniałem. Wiem, ze zegarek robi to automatycznie. Miałem już wcześniej zegarki z Waveceptorem. Chodzi mi tylko o to, że w funcji o której mowa jest mozliwośc podejrzenia wsch i zach słońca do przodu na kilka tyg. I właśnie obserwując wskazania wsch i zach słońca przypisane dniom miesiąca tuż po tej zmianie czasu tj przesunięciu zegarów do przodu nie ulega ona zmiania o godzine w stosunku do dnia poprzedzającego zmiane czasu. I właśnie tak się zastanawiam, czy te wskazania przestawią się na włąsciwe dopiero po tym jak zegarek zmieni czas na DST.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, czy ktoś z was odnotował jakieś osłabienie sygnału synchronizacji?

ostatnie automatyczne synchro nocą mam 10-03 czyli 14 dni temu, wcześniej synchronizował mi się co noc, czasami raz na kilka dni nie było znacznika. A tu teraz takie coś.

Przypuszczam , że z zegarkiem jest wszystko ok, bo chwilę temu złapałem synchro ręcznie, ale też po kilku próbach - strasznie skakało L1-L3.

Może przez nie najlepszą pogodę ostatnio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też ostatnio wszytkie G łapią bez problemów co noc. Znając złośliwość losu pewnie zakłócenia będą dopiero w weekend i będę musiał sam przestawiać zegarki na czas letni

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie bez problemu co noc o 2:02.

Wrzuciłbym fotkę, ale mam baterię na M :o

;)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dziękuje za odpowiedzi, czyli coś u mnie jest nie tak. 

Zobaczymy jak będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, czy ktoś z was odnotował jakieś osłabienie sygnału synchronizacji?

ostatnie automatyczne synchro nocą mam 10-03 czyli 14 dni temu, wcześniej synchronizował mi się co noc, czasami raz na kilka dni nie było znacznika. A tu teraz takie coś.

Przypuszczam , że z zegarkiem jest wszystko ok, bo chwilę temu złapałem synchro ręcznie, ale też po kilku próbach - strasznie skakało L1-L3.

Może przez nie najlepszą pogodę ostatnio?

A nie wyłączyłeś przypadkiem automatycznej synchronizacji?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Nie, nie nic nie zmieniałem. Wiem, ze zegarek robi to automatycznie. Miałem już wcześniej zegarki z Waveceptorem. Chodzi mi tylko o to, że w funcji o której mowa jest mozliwośc podejrzenia wsch i zach słońca do przodu na kilka tyg. I właśnie obserwując wskazania wsch i zach słońca przypisane dniom miesiąca tuż po tej zmianie czasu tj przesunięciu zegarów do przodu nie ulega ona zmiania o godzine w stosunku do dnia poprzedzającego zmiane czasu. I właśnie tak się zastanawiam, czy te wskazania przestawią się na włąsciwe dopiero po tym jak zegarek zmieni czas na DST.

Ale wydaje mi sie ze wskazania wschodu i zachod slonca nie moga byc zalezne od zmiany czasu

Edit.dzisiaj zabralem rangmena do pracy...niestety,po 2 godzinach wyladowal w plecaku.Do mojej pracy sie nie nadaje z racji gabaryrow :(

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wydaje mi sie ze wskazania wschodu i zachod slonca nie moga byc zalezne od zmiany czasu

Edit.dzisiaj zabralem rangmena do pracy...niestety,po 2 godzinach wyladowal w plecaku.Do mojej pracy sie nie nadaje z racji gabaryrow :(

Zmień pracę

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Eeee..poprostu zmienilem zegarek :) pracy nie moge zmienic bo nie bede mial na zegarki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do rana wyschną i wracają na miejsce :D

fec10c71b0d50250025044bf8613d726.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyłem modelarskiej farbki olejnej Revell - konkretnie SM 330. Do tego aceton oraz mnóstwo patyczków do uszu i wykałaczek. Koszt poniżej 20 zł, trochę pracy, a efekt naprawdę rewelacyjny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż zegarek jak już złożysz.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi