obw 3 #12301 Napisano 7 Sierpnia 2018 Czy ktoś z szanownych użytkowników 9400ki ma obwód nadgarstka w granicach 16-16,5 cm i mógłby wrzucić zdjęcia podglądowe jak zegarek układa się na takim relatywnie chudym nadgarstku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12302 Napisano 7 Sierpnia 2018 W tym wątku pisały juz osoby z nadgarstkiem 16-16,5cm i z zadowoleniem pokazywały zdjęcia.To gdzieś tak w połowie strona 300 - tna czy jakoś tak.W rzeczywistości natomiast chodzi o wygodę noszenia i własne subiektywne odczucie.Zachęcam abyś udał się do sklepu i przymierzył.Co do opinii są podzielone, od zachwytów w zakresie spasowania i wygody w noszeniu do skrajnych narzekań.Ja zaliczam się do tych pierwszych. Spróbuj sam się przekonać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafanox 1 #12303 Napisano 7 Sierpnia 2018 No to termometr w zegarku można sobie odpuścić, a szkoda. Za to baro super i kompas przy małym wysiłku też poprawnie wskaże.Termometr świetny, niestety poziom edukacji w polskich szkołach a raczej jego brak nie pozwala zrozumieć co właściwie mierzy termometr.To samo dotyczy się wysokościomierza. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12304 Napisano 7 Sierpnia 2018 Termometr świetny, niestety poziom edukacji w polskich szkołach a raczej jego brak nie pozwala zrozumieć co właściwie mierzy termometr. A co "właściwie" mierzy termometr? Pytam tak "na zapas" bo dawno do szkoły chodziłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10292 #12305 Napisano 7 Sierpnia 2018 Termometr świetny, niestety poziom edukacji w polskich szkołach a raczej jego brak nie pozwala zrozumieć co właściwie mierzy termometr.To samo dotyczy się wysokościomierza. Lepiej bym tego chyba nie ujął. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12306 Napisano 7 Sierpnia 2018 heh faktycznie, to raczej wychodzi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, niż brak znajomości praw fizyki I zgadzam się poziom edukacji spada na "psy" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12307 Napisano 7 Sierpnia 2018 Czy ktoś ćwiczył założenie folii ochronnej w wiadomym celu i czy to ma sens ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12308 Napisano 7 Sierpnia 2018 moje zdanie znasz Ps.kiedyś ludzie piloty od telewizorów również trzymali w folii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1436 #12309 Napisano 7 Sierpnia 2018 Czy ktoś ćwiczył założenie folii ochronnej w wiadomym celu i czy to ma sens ? Lepiej zapobiegać niż leczyć ...Masz gdzieś źródło zakupu? @S.Adi.To trochę nie to samo . Z ciekawości spytam > nie masz żadnego urządzenia zabezpieczonego folią? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12310 Napisano 7 Sierpnia 2018 No tak...wiem, wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12311 Napisano 7 Sierpnia 2018 Lepiej zapobiegać niż leczyć … @S.Adi.To trochę nie to samo . Z ciekawości spytam > nie masz żadnego urządzenia zabezpieczonego folią?Zgadzam się z tą pierwszą tezą Co do pytania to nic mi teraz do głowy nie przychodzi ale nie krytykuję koncepcji zabezpieczania się - ogólnie A teraz zaprezentuję pierwsze rysy (naturalne szlify eksploatacyjne) u Romana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12312 Napisano 7 Sierpnia 2018 @ Jacek.K , Tak myślałem, że folia np. 3M do ekranu aparatu foto, czy innego ekranu bez kleju była by chyba OK. I "operacja żagiel" , zdjęcie bezela naklejenie odpowiedniego kształtu folii aby sięgała pod bezel i już. @S.Adi , mój czasomierz ma zaledwie 4 tyg i drobinek piachu pod bezelem pełno, po pobycie nad morzem, w morzu oraz na morzu. Wiatr drobinkami piasku nie takie numery robi jak mikro ryski. I dlatego zacząłem się zastanawiać na takim rozwiązaniem jak folia. Tu moja moja eksploatacja Pana "R" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12313 Napisano 7 Sierpnia 2018 … mój czasomierz ma zaledwie 4 tyg i drobinek piachu pod bezelem pełno, po pobycie nad morzem, w morzu oraz na morzu. Wiatr drobinkami piasku nie takie numery robi jak mikro ryski. I dlatego zacząłem się zastanawiać na takim rozwiązaniem jak folia. Zatem przetestuj to rozwiązanie Wszyscy na tym skorzystamy (na Twojej relacji), tym bardziej, że Ty zegarek używasz na co dzień. W mojej opinii tą folię będzie chyba trzeba często wymieniać gdyż łapie ona dużo szybciej rysy (aniżeli szkło mineralne).Nie neguję jej roli ochronnej dla szybki. A nad morzem to o ile wiem.... Romanowi nie odpuszczałeś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #12314 Napisano 7 Sierpnia 2018 Normalnie nadają się już do tematu "G-Shocki używane zgodnie z przeznaczeniem" http://zegarkiclub.pl/forum/topic/111836-zdjęcia-g-shocków-używanych-zgodnie-z-przeznaczeniem/page-5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12315 Napisano 7 Sierpnia 2018 Waldzior nas zaklepał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #12316 Napisano 7 Sierpnia 2018 Było już nie raz na forum ale dla nowicjuszy powtórzę, jeśli szukacie zabezpieczenia dla zegarka jak folie i inne pierdy to proponuję zabezpieczenie kompletne:... lub podaruj sobie trochę luksusu, skórzane: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1436 #12317 Napisano 7 Sierpnia 2018 @tai Jest gotowiec i się nie rysuje >>> https://www.amazon.com/Anti-Bubble-Anti-Scratch-GW-9400-1CR-GW-9400-3CR-GW-9400J-1JF/dp/B07DCBZ8N3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12318 Napisano 7 Sierpnia 2018 tomaliusz te "inne folie i pierdy" To qupa Chciałem to napisać po przeczytaniu tego wątku w całości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12319 Napisano 7 Sierpnia 2018 @tai Jest gotowiec i się nie rysuje >>> https://www.amazon.com/Anti-Bubble-Anti-Scratch-GW-9400-1CR-GW-9400-3CR-GW-9400J-1JF/dp/B07DCBZ8N3 ta, z przesyłką 70 pln ...nie dzięki, jak już wolę sam przystrzyc folie za 5pln jak już się zdecyduję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1436 #12320 Napisano 7 Sierpnia 2018 @tai No, ale 5 szt. , zwykła folia zapewne się będzie łatwiej rysować ... zresztą nie ma problemu, bo nie wysyłają do Polski. Najlepsze byłoby dedykowane szkło 9H, bo jego raczej się nie da ciąć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 352 #12321 Napisano 7 Sierpnia 2018 Ja swojego wypolerowałem tlenkiem ceru. Do tego nowy bezel i pasek, wyglądał jak nowy. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #12322 Napisano 8 Sierpnia 2018 Ja swojego wypolerowałem tlenkiem ceru. Do tego nowy bezel i pasek, wyglądał jak nowy.Zuch, brawo :-)I o to chodzi, jak się ściuchra to można bezel i pasek wymienić a szkło wypolerować a nie kondoma zakładać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #12323 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Założenie folii- 10 minut/pełna ,niewidoczna ochrona.Jeba...ie dwie godziny tlenkiem ceru-bezcenne Oł je mój ty zuchu bohaterze :) Jak ktoś nosi zegarek od święta czy tam ma ich na zmianę milion to się nie opłaca foli dawać.Ja noszę Romana od paru lat i nie zdejmuje do żadnej roboty. Musiała bym nic nie robić tylko napierda...ać tym tlenkiem. Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 352 #12324 Napisano 8 Sierpnia 2018 5 mniut wraz z paskiem. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1436 #12325 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) @meXy Mógłbyś wrzucić kilka zdjęć, najlepiej z bliska i w dobrym oświetleniu? edycja:P.S. rozumiem, że te 5 minut dotyczy polerowania i zmiany paska? Wcześniej piszesz "nowy bezel i pasek" czyli ok.150zł ... hmm, drogo wychodzi to okresowe odświeżanie Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach