POKUSER 6 #3826 Napisano 11 Października 2015 Może promocja była, kupił, fotki zrobił, teraz sprzeda nadmiar, a sobie jednego gratis zostawi. Poza tym to my tutaj w klubie, to raczej małe prawo mamy żeby go za hobby krytykować. Kto jest bez kilku zegarków niech pierwszy... czy jakoś tak ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85837 #3827 Napisano 11 Października 2015 Piowa często wrzuca z wus. Tam najwięcej ktoś ma juz chyba z 15 szt. razem z modami. Ja mając kasę żółtego, Kobe i pewnie jakiś negatyw bym przytulił 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #3828 Napisano 11 Października 2015 Jedni zbierają znaczki, inni tylko znaczki polskie, a są tacy co tylko znaczki z papieżem. Ot, takie hobby. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #3829 Napisano 11 Października 2015 jednak tam mają trochę inny stosunek zarobków do cen zegarków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomasz Nowak #3830 Napisano 11 Października 2015 (edytowane) A ja wolę za kasę z wartości dziesięciu Rangeman ów pojechać na wakacje z żoną i dziećmi. Napewno mi jeszcze zostanie na jakiś tani zegarek do kolekcji ☺ Edytowane 11 Października 2015 przez Tomasz Nowak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #3831 Napisano 11 Października 2015 Jak polubicie funpage G-Shock Japan na Fejsie, lub spróbujecie ich poznać to zauważycie, że w Japonii jest zapotrzebowanie na takie kolory i wariacje. Oni to lubią i to się u nich sprzedaje. Te wrzutki z tymi G pochodzą ze stron japońskich i nigdy w oficjalnej dystrybucji się nie pojawią w naszym kraju, bo się jednak sporo różnimy od Japonii pod wieloma względami. Tak więc nie ma co się im dziwić, bo pewnie Oni też nie w jednej sytuacji by się nam dziwili, jakby poznali nasz gust w niektórych dziedzinach.Mają prawo robić co im się podoba skoro to się sprzedaje a marka Casio czy G-Shock jest ich własnością. Wymyślając nowy model czy wersję kolorystyczną raczej nie interesuje ich, czy to się spodoba w takiej Polsce czy w Europie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #3832 Napisano 11 Października 2015 (edytowane) Nie wiem, czy to przypadek, ale xenocratex w swoim poście użył określenia "kolekcjoner", co według mnie wszystko tłumaczy. Powiedzmy, że jakieś 20 lat temu ktoś, kto posiada już Mercedesa i Porsche, do tej parki dokupił sobie jeszcze 10 Małych Fiatów i zamknął je w garażu, to zapewne przez wielu nazwany by był wariatem i zastanawialiby się oni po co mu maluchy i to w takiej ilości, skoro ma takie bryki. Ale, jeżeli dziś by sprzedał takie nieużywane Fiaciki, to musieliby nazywać go już trochę inaczej . A wracając do poprzedniego tematu, to mi Range (szczególnie BJ-1JF) najbardziej przypomina to : Edytowane 11 Października 2015 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7225 #3833 Napisano 11 Października 2015 Nie wiem, czy to przypadek, ale xenocratex w swoim poście użył określenia "kolekcjoner", co według mnie wszystko tłumaczy. Powiedzmy, że jakieś 20 lat temu ktoś, kto posiada już Mercedesa i Porsche, do tej parki dokupił sobie jeszcze 10 Małych Fiatów i zamknął je w garażu, to zapewne przez wielu nazwany by był wariatem i zastanawialiby się oni po co mu maluchy i to w takiej ilości, skoro ma takie bryki. Ale, jeżeli dziś by sprzedał takie nieużywane Fiaciki, to musieliby nazywać go już trochę inaczej . A wracając do poprzedniego tematu, to mi Range (szczególnie BJ-1JF) najbardziej przypomina to : Myślę, że więcej wziąłby za nieużywanego mercedesa 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #3834 Napisano 11 Października 2015 Raczej wartość przeciętnego rangemana nie wzrośnie. Nawet limitek…… Ale z drugiej strony - chce to ma - ja nie nabyłbym 10 kolorów takiego samego zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #3835 Napisano 11 Października 2015 Ja co prawda mam te same modele w różnych kolorach ale max 2-3 egzemplarze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #3836 Napisano 12 Października 2015 W gronie kolekcjonerów w stosunku do ilości do posiadanych przedmiotów nie używa się zwrotów "za dużo", w gronie użytkowników to już prędzej. Kolekcjonowanie a użytkowanie i "miłośnictwo" to dwa zupełnie inne światy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #3837 Napisano 12 Października 2015 Piowa często wrzuca z wus. Tam najwięcej ktoś ma juz chyba z 15 szt. razem z modami. Ja mając kasę żółtego, Kobe i pewnie jakiś negatyw bym przytulił Oto aktualna czołówka. The Rangest Man on Earth - JohnQFord (16 watches) The Ranger Man on Earth - Fjay Iceberg White (15 watches) Rangeman of All Trades - Yankeexpress (12 watches) Tytuły dla "zawodników" to mój copyright. 8-) http://forums.watchuseek.com/f17/rangeman-gw-9400-official-count-920996-198.html pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85837 #3838 Napisano 14 Października 2015 Co tak cicho Ktoś ostatnio pisał o wyłączeniu synchronizacji. Ja tak zrobiłem zaraz po zakupie i zrobił +4,5 sekundy/30 dni. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #3839 Napisano 14 Października 2015 Mój przez 13 dni ma -1s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7225 #3840 Napisano 14 Października 2015 a ja od 3 w nocy mam -0,01 s 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #3841 Napisano 14 Października 2015 Sol, a jak to zmierzyłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7225 #3842 Napisano 14 Października 2015 stoperem 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
POKUSER 6 #3843 Napisano 14 Października 2015 stoperem Było patrzeć na drgania pulsarów. Dokładniejsze są niż stoper 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #3844 Napisano 14 Października 2015 Panowie bez żartów proszę nie cierpię rozregulowanych kwarców i to jeszcze przez czyjeś niedbalstwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7225 #3845 Napisano 14 Października 2015 dingo - to dlaczego wyłączyłeś synchronizację skoro od tego jest? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #3846 Napisano 14 Października 2015 no bo właśnie testuje dokładność, takie mam zboczenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7225 #3847 Napisano 14 Października 2015 aaa, do zboczeń to się nie mieszamw końcu każdy ma jakieś swoje 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos100 1 #3848 Napisano 15 Października 2015 Koledzy od jakiego obwodu nadgarstka rangeman nie będzie wyglądał śmiesznie na łapie? Ja mam ok 17,5 cm i obawiam się ze nie będzie za dobrze wyglądał... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #3849 Napisano 15 Października 2015 Wygląda dobrze bo sam tyle mam ale pasek lekko odstaje i jest szpara. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #3850 Napisano 15 Października 2015 jak masz 17,5cm to nie będzie tak źle. 17,5cm to takie minimum w sumie, powinieneś się przyzwyczaić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach