Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ustawiłeś strefę czasową na Berlin?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dochodzi jeszce problem  z temperaturą a mianowicie położyłem zegarek na stole w pokoju i termometr ustawiłem zgodnie z termometrem pokojowym na 25 stopni. Po kilku minutach na zegarku temperatura wynosi już 27 stopni. Zegarek cały czas leży w jedny miejscu , Co może być nie tak??Temperatura w pokoju na 100 % nie wzrosła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw PAR. Może tam gdzie mieszkasz BER działa źle.

Jeśli będzie to samo i nawet w nocy nie złapie synchronizacji to próbuj w innych miejscach poza mieszkaniem.

Być może mieszkasz w miejscu, gdzie sygnały są przez coś tłumione i nic na to nie poradzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na noc daj go na parapet, najlepiej w pokoju na zachód.

Jak w instrukcji 12 w stronę okna.

Temperaturę musisz skorygować. Z moich obserwacji wynika, że ledwo wezmę zegarek do ręki a temperatura szybko rośnie.

Ale w normalnych warunkach fabryczne ustawienia są w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dochodzi jeszce problem  z temperaturą a mianowicie położyłem zegarek na stole w pokoju i termometr ustawiłem zgodnie z termometrem pokojowym na 25 stopni. Po kilku minutach na zegarku temperatura wynosi już 27 stopni. Zegarek cały czas leży w jedny miejscu , Co może być nie tak??Temperatura w pokoju na 100 % nie wzrosła...

A co ma być nie tak?

Termometr wskazuje temperaturę ale nie jest tak precyzyjny jakbyś chciał.

Skąd wiesz, że temperatura w pokoju nie wzrosła?

Skąd pewność, że termometr pokojowy wskazuje poprawnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dwóch termometrach pokojowych sprawdzałem i temp. jest taka sama a po skaliborwaniu zegarka temp wzrasta na nim po chwili o  ok 2 stopnie. To ładny gips z tym sygnałem jeśli zegarek mi się nie będzie synchronizował w mieskaniu to albo zmienic mieszkanie albo zegarek ;) ehhhhh,.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich obserwacji im większy gshock im więcej materiału stali czy kosmicznej technologi ;) tym słabiej działa synchro. Wiem że może to irytować, ale sikor nie musi się synchronizowac co dziennie(a jak nam bardzo zależy można zrobić to ręcznie ) raz, dwa na miesiąc w zupełności wystarczy żeby być punktualnym :) co nie zmienia faktu,że też lubię jak synchro odbywa się co noc ;)

P.s

W ten likend zmiana czasu(powinni to zlikwidowac)wiec trzeba trzymać kciuki ze się uda z automatu ( bo to miło jak się coś samo dzieje ;) )

Edytowane przez Dzidu79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich obserwacji im większy gshock im więcej materiału stali czy kosmicznej technologi ;) tym słabiej działa synchro.

Nie ma to ze sobą nic wspólnego.

Moje synchronizują się codziennie w każdym pomieszczeniu w domu a mam ustawioną strefę PAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast na pewno jest zależne od danego modelu. 

Najgorzej z moich łapał Riseman.

Najlepiej GW-M850 - nawet z szafy w przedpokoju się synchronizował  :P

Reszta podobnie, co ciekawe nie koniecznie okno na zachód. U mnie za dnia łatwiej łapie sygnał od wschodniego okna  :)

W nocy bez różnicy nawet na ręku pod kołdra ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Ja zrobiłem różne testy w domu, gdzie najlepiej zegarek łapie sygnał i się synchronizuje. Z początku również miałem problemy ze złapaniem sygnału. Wystawialem go na parapet na noc przy różnych oknach i nic, ani razu się nie zsynchronizował. Dopiero pomogło ustawianie go na noc w kierunku szafy. Wiem, że brzmi to śmiesznie, ale na noc kładę go na półce nad łóżkiem skierowanego na szafę i rano zawsze mam zsynchronizowana godzinę. Dodam, że szafa jest przed ścianą a za nią jest następne pomieszczenie i wiele budynków za ścianą domu. Teraz przez kilka dni zrobiłem kolejny test. Śpię z zegarkiem na ręku i rano również codziennie się synchronizuje. Widocznie moje ciało działa jak antena odbiorcza ☺Tak, że z moich doświadczeń wynika, że nie koniecznie należy trzymać zegarek na parapecie, chociaż rzeczywiście to może komuś pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam mój Rysiek też łapał praktycznie wszędzie i zawsze najlepiej i zawsze na ręce podczas snu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dwóch termometrach pokojowych sprawdzałem i temp. jest taka sama a po skaliborwaniu zegarka temp wzrasta na nim po chwili o  ok 2 stopnie. To ładny gips z tym sygnałem jeśli zegarek mi się nie będzie synchronizował w mieskaniu to albo zmienic mieszkanie albo zegarek ;) ehhhhh,.........

Wzrasta temp bo zegar w trakcie ustawiania nagrzał się trochę od Twoich rąk, a zanim to ciepło przeniknie przez obudowę do czujnika to trochę czasu mija.

Najlepiej zostaw zegar przy jakimś termometrze na conajmniej godzinę, skalibruj szybko, poczekaj znów godz i wprowadź ew poprawki.

W wodzie też można to zrobić...

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielu próbach ok godz 1 w nocy udało mi się zsynchronizować recznie zegarek kładąc go na parapet. Jeżeli to zrobiłem sam to w nocy ok 3 godz dodatkowo mi sie nie powinien sam zsynchronizować automatycznie jeśli mam to ustawione ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielu próbach ok godz 1 w nocy udało mi się zsynchronizować recznie zegarek kładąc go na parapet. Jeżeli to zrobiłem sam to w nocy ok 3 godz dodatkowo mi sie nie powinien sam zsynchronizować automatycznie jeśli mam to ustawione ??

Jeśli masz włączoną automatyczną synchronizacje to mimo ręcznej synchronizacji np o 1 w nocy zegarek i tak wykona automatyczną synchronizację o 3 z minutami..

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, mimo ręcznej synchronizacji jeśli masz ustawioną automatyczną i nie masz alarmu burzowego to powinien dodatkowo się zsynchronizować  ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, mimo ręcznej synchronizacji jeśli masz ustawioną automatyczną i nie masz alarmu burzowego to powinien dodatkowo się zsynchronizować  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorzej jest chyba w pomieszczeniach z grubego żelbetu. Zakłócenia pewnie są zbyt duże.

pablos100, popróbuj w różnych miejscach i za kilka dni będziesz miał rozeznanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również w nocy zawsze mam Range na ręku i zawsze mi się synchronizuje, więc może coś w tym być ;) . A co do termometru to wbrew pozorom jest bardzo czuły i uważam,że po wzięciu go ze stołu do ręki pokazywana temperatura napewno dość szybko zmieni swoją wartość tym bardziej, że różnica temperatur stół/ręka jest dość znaczna - przypuszczam, że w granicach 10-15 stopni.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Ponawiam info ze sprzedam Romka z drugim kompletem ubranka.

37c4f7c377bce746664768f5755f9300.jpg

tapnięte z między jej nóg :P

xxKX6W8.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

6250 pierwszy pancerny telefon

tapnięte z między jej nóg :P

xxKX6W8.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx