Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Waldzior - górne. Świetne światło. Czerwona strzałka koło przycisku ABC zdaje się świecić :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje spostrzeżenie odnośnie synchro: miejsce jest mniej ważne od kierunku ustawienia zegarka. To widocznie wynika ze specyfikacji anteny w zegarku - dokładnie zwracają na to uwagę w instrukcji. Mój Romek na noc MUSI być skierowany idealnie 12 godziną w stronę okna (okna na S). Może być przy oknie, albo pare metrów od okna, ale idealnie 12 do okna - kilka stopni położę go niedokładnie i brak synchro. Kładę go tarczą do dołu, przy okazji nie męczę paska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że dla niektórych przebrnięcie przez instrukcję zdaje się trudne.

A jak przebrną to skąd mają wiedzieć gdzie jest godzina 12, skoro wieczorem jest 22:45 na wyświetlaczu? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Moje spostrzeżenie odnośnie synchro: miejsce jest mniej ważne od kierunku ustawienia zegarka. To widocznie wynika ze specyfikacji anteny w zegarku - dokładnie zwracają na to uwagę w instrukcji. Mój Romek na noc MUSI być skierowany idealnie 12 godziną w stronę okna (okna na S). Może być przy oknie, albo pare metrów od okna, ale idealnie 12 do okna - kilka stopni położę go niedokładnie i brak synchro. Kładę go tarczą do dołu, przy okazji nie męczę paska.

To zależy gdzie mieszkasz, sygnał jest nadawany na falach długich, więc w środku jest coś w rodzaju anteny ferrytowej. Odpowiednie jej ustawienie, pozwala na zmniejszenie zakłóceń i wzmocnienie sygnału

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy gdzie mieszkasz, sygnał jest nadawany na falach długich, więc w środku jest coś w rodzaju anteny ferrytowej. Odpowiednie jej ustawienie, pozwala na zmniejszenie zakłóceń i wzmocnienie sygnału

Mieszkam w Sosnowcu czyli Śląsk/Zagłębie ale myślę, że to nie ma znaczenia. Okna mam na południe, ale pierwszej nocy wiedząc, że nadajnik jest na zachodzie ustawiłem zegarek na parapecie i skierowałem go 12 na zachód. i d*pa - bez synchro, natomiast łapie 12 w stronę okna z różnych miejsc w mieszkaniu - może to będzie wskazówka dla tych co mają problemy z synchronizacją.

i nowa fotka z przed chwili:

gallery_84945_2477_508569.jpg

Edytowane przez deregul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostro-żnie ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie to tylko moja ukochana wiatrówka :)

Ale czy przycisk od zrzucania magazynka z czymś Wam się nie kojarzy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Hehe dobre

tapnięte z między jej nóg :P

xxKX6W8.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety po dwóch Romanach ostał mi się tylko tłuczek i schabowe jak swoją żonkę ładnie poproszę  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Niestety po dwóch Romanach ostał mi się tylko tłuczek i schabowe jak swoją żonkę ładnie poproszę  ;)

Mam identyczny wynik jeżeli chodzi o romany , ale tłuczek w gorszym stanie, bo ja biję schaboszczaki  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie może to głupio  zabrzmi ale jak postawię zegarek przy oknie to  zasłonięte rolety w oknie mają jakieś znaczenie ???Chodzę szukam po mieszkaniu dobrego miejsca i jedynie w jednym pokoju w nocy  w ustalonej pozycji na parapecie  zaczyna się synchronizować . Denerwuje mnie te ustawianie zegarka za każdym razem gdzie niektórzy opisują że im na ręku się synchronizuje nawet :/. Ps, Muszę coś kłaść na pasek żeby zegarek stał pionowo ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś poczytał wątek Mudmastera, to byś się dowiedział, że 3/4 posiadaczy w/wym. zegara kupiło temat u Gościa, o którym wspominasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablos100 - specjalnie dla ciebie zrobiłem fotkę instruktażową:

20151024_105041_zpskvbnvmxt.jpg

Kwiatek nie jest potrzebny ;)

Pamiętaj by ustawiać klamerką w stronę okna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi