Gość xylog #76 Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Ja właśnie ten dylemat rozwiązałem, odebrałem swojego drugiego Ryżowca. Od kolegi z forum Edytowane 16 Października 2013 przez xylog 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #77 Napisano 16 Października 2013 tomaliusz, ileż to razy ja składałem takie oświadczenia. Po sprzedaży Monstera już tego nie powiem nawet o Giezie. Myślę, że nawet w przypadku ewentualnego zakończenia produkcji, części zamienne do tak popularnego modelu będą dostępne jeszcze przez długi czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #78 Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Seven no może troszeczkę odjechałem Tak też myślałem o DW-5600 i sprzedałem ale na pewno kiedyś wrócę do niego, tym bardziej jeśli będą chcieli zaprzestać produkcji :|A powiesz gdzie słyszałeś o końcu produkcji Risemana? Może Rysiek zdrożeć Edytowane 16 Października 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #79 Napisano 16 Października 2013 Dwie takie dyskusje pojawiły się dzisiaj na WUS: http://forums.watchuseek.com/f17/has-riseman-been-discontinued-929117.htmlhttp://forums.watchuseek.com/f17/rip-riseman-929135.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #80 Napisano 16 Października 2013 A jakiś mniejszy następca będzie? Mniejszy mam na myśli mniejszy od Rangemana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1929 #81 Napisano 16 Października 2013 Kurde to trzeba Risemana kupić, póki jeszcze zalega na magazynie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #82 Napisano 16 Października 2013 Risemanów tyle na rynku, że na pewno uda się jakiegoś dorwać, nawet jeśli zakończą produkcję. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #83 Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Pełno ich jak DW5600 Edytowane 16 Października 2013 przez Pawelm87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #84 Napisano 16 Października 2013 A gdzie można dostać kompas do paska . Myślałem o analogu do Risemana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #85 Napisano 17 Października 2013 Jeśli czegoś nie ma na ebayu, to takie coś po prostu nie istnieje... http://www.ebay.pl/itm/2CM-WATCH-STRAP-BUTTON-COMPASS-FIT-UP-TO-22MM-STRAPS-IDEAL-FOR-BUSHCRAFT-/120977882779?pt=UK_Collectables_Militaria_LE&hash=item1c2ad7fe9b&_uhb=1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #86 Napisano 17 Października 2013 (edytowane) Pełno ich jak DW5600 Na ulicy widzę właśnie najczęściej Risemana, DW-5600 i białe i inne modowe wypusty. Edytowane 17 Października 2013 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #87 Napisano 17 Października 2013 W środę (23 X) Rangeman ma podobno pojawić się w TT (Arkadia W-wa) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AddMaster 34 #88 Napisano 17 Października 2013 Ja Risemana w ciągu 3 miesięcy widziałem dwa razy, w tramwaju i na siłowni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #89 Napisano 17 Października 2013 O, to ja znacznie częściej. Czasami Mudmany się zdarzają, Gulfmany. Raz to nawet Froga widziałem. Jednak teraz najczęstsze G to niestety te modowe... 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #90 Napisano 17 Października 2013 W środę (23 X) Rangeman ma podobno pojawić się w TT (Arkadia W-wa) Dobra wiadomość, muszę zobaczyć ten zegarek na żywo. Moim zdaniem warto zainteresować się Rangeman-em - sterowanie tym zegarkiem to mała rewolucja.A Riseman trąci już trochę starością (moim zdaniem) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #91 Napisano 17 Października 2013 Riseman może stary ale jary Natomiast Rangemana niech najpierw dobrze przetestują a może coś ukrywa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #92 Napisano 17 Października 2013 Jeśli czegoś nie ma na ebayu, to takie coś po prostu nie istnieje... http://www.ebay.pl/itm/2CM-WATCH-STRAP-BUTTON-COMPASS-FIT-UP-TO-22MM-STRAPS-IDEAL-FOR-BUSHCRAFT-/120977882779?pt=UK_Collectables_Militaria_LE&hash=item1c2ad7fe9b&_uhb=1Dobrze odczytuję?, na Risemana wejdzie (pasek 22 mm.)Na allegro znalazłem ale na pasek 20 mm. A może znajdzie się gdzieś w Polsce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #93 Napisano 17 Października 2013 (edytowane) AndrzejMick masz rację ja Risemana i Mudmana widziałem tylko raz, a tych modowych to już nie zliczę A co do Rangemana to strasznie mi się w nim podoba szybkość odczytu Edytowane 17 Października 2013 przez Pawelm87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #94 Napisano 17 Października 2013 Jak dla mnie Riseman jest optymalny. Kompas czy zachody słońca są mi niepotrzebne, więc pozostanę przy Ryżym.A ten przy okazji jest chyba cieńszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #95 Napisano 17 Października 2013 Właśnie nad tym ubolewam, bo już Riseman dla mnie osobiście jest za gruby... 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #96 Napisano 17 Października 2013 Rangeman ma coś, czego brak Risemanowi. Są to przecież G-Shocki i służą nam w ciężkich warunkach - wilgoć, pył, kurz, starty naskórek - generalnie czasem masakra. I tu jest przewaga Rangemana, który ma płaski prosty spód idealny do spłukania syfu wodą i przetarcia - nic nie zalega i nie śmierdzi. Riseman niestety ma ten plastikowy pierścień przykrywający częściowo stalowy dekiel i tam zbiera się cały syf.Dla mnie właśnie to oraz mało czytelna godzina (poprzeczka rzucająca cień na górną część cyfr) sprawiają że raczej przesiądę się na Rangemana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #97 Napisano 17 Października 2013 (edytowane) Przecież tą poprzeczkę niby rzucającą cień ma też Rangeman? Chociaż ja tam tego problemu u siebie nie widzę . Fakt, ten pierścień może zbierać bród, ale raz na jakiś czas można go zdjąć i wyczyścić .A i mi tam nic nie śmierdzi , chociaż nie taplam się w błocie Edit: Kiedyś ( 7 lat temu ) szukałeś do Risemana kompasu, znalazłeś? (http://zegarkiclub.pl/forum/topic/9686-kompas-na-pasek/?hl=%2Bkompas+%2Bpasek) Edit2: taka szlufka też byłaby zajebiaszcza: Edytowane 17 Października 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #98 Napisano 18 Października 2013 Rangeman ma tą "poprzeczkę" jednak nieco wyżej i mam nadzieję, ze nie będzie jak w Risemanie. Co do zdejmowania plastiku z dekla to życzę powodzenia z odkręcaniem tych wkrętów Otwory w plastiku zaraz się wyrobią i w sumie zegarek do wymiany.Risemana używałem w ciężkich warunkach i właśnie ten zabudowany dekiel go dyskwalifikuje, w godzinę też trzeba dobrze się wpatrywać w słońcu żeby odczytać. Zresztą kiedyś już pisałem, że optymalny pod względem wyrazistości wyświetlacza był stary dobry Mudman. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #99 Napisano 18 Października 2013 A co do kompasu to polecam Rectę. Przynajmniej to prawdziwy kompas a nie zabawka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badboy84 0 #100 Napisano 18 Października 2013 Dzięki za ten temat, już wiem co będzie następcą mojego g9000, chyba na gwiazdkę sobie zrobie prezent a miałem do tej pory dosyć duży dylemat, zacząłem nawet rozglądać się za edificem. Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach