Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Każda kobieta Ci powie: dobrze, że patrzysz na wnętrze Romana, ale patrz też jak go można ubrać ;)

Do każdej okazji, na spacer po lesie, spływ kajakiem i do kolacji we dwoje. No i do nowej torebki :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że chyba sami odlewają te części. Fajne zdjęcia mają na swojej stronce.

Nikt od nas nie ma żadnego real foto po kilu miesiącach używania?

Cześci mają z Malezji i od Zibi.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba coraz bardziej mnie zachęcacie, żeby od nich kupić :) U nas mało modów robimy, a jak już to takie delikatne.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo długiej przerwie spowodowanej miłością do automatów, znowu na ręce

40eaafeccf02e71338d5d4a1260375ea.jpg

Tapatok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo że zegarek jest duży ma naprawdę porządny i ładnie wyprofilowany pasek. Np. pasek w maleństwie jakim jest AWG-M100 odstaje bo szlufka jest za nisko osadzona przy zapięciu na 4 pozycje. Tej sytuacji nie ma w przypadku GW-9400 gdzie zapięcie na czwartą pozycje nie powoduje odstawiania paska.

Nie to żebym krytykował AWG-M100 bo to porządny analog z solarem i multibandem i jest diablo wygodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze w majówke tez miałem mojego range'a na łapie i mam 17,5cm i zapinam na 4 pozycje, to tak wracając do mojego pytania na którą zapina kolega z 16cm. 

Nie zmienia to faktu, że wygodny jest skubaniec fajnie czasem go ubrac i uwolnic sie od tych wszystkich analogów które jednoznacznie zaczynaja mi sie kojarzyc z praca.

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygodny Roman? ... dobre sobie hehe

Przyjdzie Piotrek i Was naprostuje ;)

Pasek w nim to tragedia, spróbujcie Gieza, Gulfmastera lub Froga, reszta pasków od innych G to plastikowy badziew :)

Romana można cenić i lubić za inne cechy ale nie za wygodę noszenia, zlitujcie się :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się Romka wygodnie nosi i absolutnie nie mam do wygody uwag, nie zlituję się :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słońce a próbowałeś wyżej wymienionych? ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A muszę by wiedzieć, że Roman jest wygodny w noszeniu? :lol::rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz ale się przekonasz że są wygodniejsze :)

Druga sprawa że np. Ktoś ... taki np. jednozegarkowiec wejdzie w ten temat posiadając np. Gieza i przeczyta że Roman to wygodny skubabiec i szlak go trafi jak kupi i się przekona osobiście :P

No ale zasada to co mam to chwalę i jest najlepsze obowiązuje i wszystkim klapki na oczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie nosiłem żadnego innego G-shocka, wiec moja opinia moze byc tylko na bazie romka i tego, że tak na prawde nie oczekiwałem, że będzie wygodny ;)

Kupilem go bo chcialem spelnic jedno z mlodzienczych marzen i miec g-shocka w kolekcji.

Z tej perspektywy jest dla mnie wygodny.

Biorąc pod uwage cene gulfa czy froga to z zalozenia powinny to byc zegarki wygodniejsze ;)

Przyjdzie pewnie jeszcze czas na mnie zeby je przymierzyc i sie przekonac.

Jednak jak szukałem g shocka dla siebie to juz przy romku obawialem sie czy nie bedzie za duzy na moj nadgarstek

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A muszę by wiedzieć, że Roman jest wygodny w noszeniu? :lol::rolleyes:

Porównanie jest wskazane aby upewnić się w opinii ;)

Tragedii nie ma - ale jak pisze Tomek są wygodniejsze "G" - pasek od GWF (który moim zdaniem jest najwygodniejszym paskiem wśród "G")  podchodzi do Romana, zastanawiam się czy nie sprawdzić jak będzie leżał taki "przesunięty"

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy kontakt z Romanem ;) Do tej pory nie mogłem się przemóc. Nawet wersja DC mnie nie skusiła. Żółtkowi jednak nie dałem rady się oprzeć...

27017618297_f974230179_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy kontakt z Romanem ;) Do tej pory nie mogłem się przemóc. Nawet wersja DC mnie nie skusiła. Żółtkowi jednak nie dałem rady się oprzeć...

Żółtek super jest. Brawo Ty.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubie ten zestaw kolorow, zoltego z czarnym, podobnie jak czerwonego z czarnym, to bardzo dynamiczne zestawienie, zegareczek jest zaje#isty..graty..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx. Zastanawiam się właśnie nad dodatkowym paskiem i bezelem w kolorze czerwonym na sezon jesień-zima ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx. Zastanawiam się właśnie nad dodatkowym paskiem i bezelem w kolorze czerwonym na sezon jesień-zima ;)

9430 jest świetny - ale żółte ubranko to tak na krótka metę raczej bo qrewsko się paprze ;) ale jest na to lekarstwo... smołowanie ;):ph34r:

DSC00099.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie muszę się nacieszyć "jajecznicą", a później zobaczymy :) Twojego czarnego smołowańca widziałem już wcześniej, pozazdraszczałem trochę i nie ukrywam, że był jednym z powodów zakupu żółtka, choćby z uwagi na taką właśnie przebierankę.

Zobaczymy, czy wytrzyma próbę czasu u mnie. Na razie jestem pod wrażeniem, ale chyba bardziej z uwagi na kolor, niż na model (to pierwszy Rangeman, z którym mam do czynienia). Jestem wielkim fanem Mud'a 9300 i nie wykluczam nabycia kolejnej wersji, która za mną chodzi od jakiegoś czasu (GW-9330A). Zobaczymy, czy żółtek dotrzyma kroku Mud'owi (pisząc to w wątku poświęconym GW-9400 poddaję się dobrowolnie karze, idę nalać sobie kolejną karną kolejkę whisky) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pięknie, wszystkie Romany dalej w rodzinie. Graty clusca, ja też teraz żółtka ujeżdżam ale dcj.

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz ale się przekonasz że są wygodniejsze :)

Tomaliusz, a Ty miałeś kiedyś G-100?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ale dawno temu i krótko, oddałem koledze z pracy i chyba nawet ma go do dziś :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygodny Roman? ... dobre sobie hehe

Przyjdzie Piotrek i Was naprostuje ;)

Pasek w nim to tragedia, spróbujcie Gieza, Gulfmastera lub Froga, reszta pasków od innych G to plastikowy badziew :)

Romana można cenić i lubić za inne cechy ale nie za wygodę noszenia, zlitujcie się :P

Nie wspomniałeś o pasku od GW-5000 ☺

Z resztą sie zgadzam

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygoda noszenia to kwestia bardzo indywidualna, subiektywna.

Jednemu pasuje Romek innemu mniej.

Mamy różne łapki więc sprawa jest oczywista. Przymiarka jest istotna.

Nie zmienia to faktu, że zegar jest zacny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakiś sprawdzony sposób na ta metalowa szlufka? Ciągnie za włoski na ręku i przyszczypie czasami. Kazda nawet gumowa z innego gshocka będzie pasowała do tego jak przełożę? Np z ga100 jest tam gumowa szlufka i tam nie odczuwałem żadnego dyskomfortu i czy z tego pasować będzie? A Wy nie macie żadnych odczuć odnośnie wygody Romka? Poprzednio nosiłem ga 100 i ten był dużo wygodniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi