murcins 35445 #14051 Napisano 31 Stycznia 2020 Ja chyba wolę BJ ;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #14052 Napisano 31 Stycznia 2020 Myślałem, że będzie droższy.Jak zobaczę na żywo, to może zmienię o nim zdanie 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #14053 Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Jak ma Ktoś oliwkowe gacie na zbyciu to chętnie odkupię Edytowane 31 Stycznia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #14054 Napisano 31 Stycznia 2020 Niestety nie.Jednak tak. Moduł w GW-9400-1B, GW-9400NV-2 i GW-9400RD-4 jest identyczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11511 #14055 Napisano 31 Stycznia 2020 Jednak tak. Moduł w GW-9400-1B, GW-9400NV-2 i GW-9400RD-4 jest identyczny.Tomku skąd to info? Na żywo wygląda niemal jak od oliwki, chyba, że to inna, nowsza, partia wyświetlaczy, czyli gorsza jakość wykonania, a co za tym idzie kontrast również.Mój oryginalny NV był mega czytelny, później miałem BJ'a i był już troszkę mniej czytelny. Miałem też pozytywa z LCD od wersji RD i kontrast był też jednak gorszy niż w NV. Dziwne to.A tymczasem piątek Piątek, weekendu początek Chyba zasłużyłem na odpoczynek. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #14056 Napisano 31 Stycznia 2020 Wg katalogu serwisowego moduł jest ten sam, co w RD i NV:Sam lcd nie jest wyszczególniony, ale w poprzednich modelach ma przyporządkowane dwa numery:Pewnie jakieś wahanie jakości produkcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11511 #14057 Napisano 1 Lutego 2020 (edytowane) Wg katalogu serwisowego moduł jest ten sam, co w RD i NV:gw-9400 module.jpgSam lcd nie jest wyszczególniony, ale w poprzednich modelach ma przyporządkowane dwa numery:gw-9400 lcd.jpgPewnie jakieś wahanie jakości produkcji.Ale my nie rozmawiamy o module, wiadomo, że ten w każdej wersji kolorystycznej będzie ten sam. Chodzi o wyświetlacz. Wczoraj szukałem po stronach z częściami i nie znalazłem ani potwierdzenia, ani zaprzeczenia tezy, że LCD jest inny niż w NV, RD. Może słabo szukałem ale nie odpuszczę . Edytowane 1 Lutego 2020 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #14058 Napisano 1 Lutego 2020 Może poprostu najlepiej przejsc się do sklepu i jeśli jest taka możliwość porównać go na żywo z oliwka. Kurde kupiłbym tego Romka ale strasznie kłuje mnie w oczy ze dali srebne przyciski boczne i klamerka. Wiem ze idzie to zmienić ale osobiście nie lubię modowac fabryki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #14059 Napisano 1 Lutego 2020 Ale my nie rozmawiamy o module, wiadomo, że ten w każdej wersji kolorystycznej będzie ten sam. Chodzi o wyświetlacz. Wczoraj szukałem po stronach z częściami i nie znalazłem ani potwierdzenia, ani zaprzeczenia tezy, że LCD jest inny niż w NV, RD. Może słabo szukałem ale nie odpuszczę .Tomku, kolega @Ordoss potwierdził Ci to, co ja napisałem. Moduł zawiera już wyświetlacz, więc jeśli ma ten sam kod, co inne modele, to oznacza, że ma również taki sam wyświetlacz. Zupełnie osobnym tematem jest czytelność konkretnego egzemplarza, czy całej partii produkcyjnej danego modelu wyświetlacza. Miałem kiedyś sytuację, że trafiły mi się dwa egzemplarze GW-M5610-1, które miały tak nieczytelne wyświetlacze, że dramat, a jednocześnie dokładnie takie same wyświetlacze są stosowane w GW-5000-1 i po zdjęciach wielu forumowych kolegów i obejrzeniu kilku wyświetlaczy w tym modelu mogę spokojnie stwierdzić, że są bardzo czytelne. Dlatego przychylam się do teorii, że mogła się zmienić jakość partii produkcyjnej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11511 #14060 Napisano 1 Lutego 2020 Tomku, kolega @Ordoss potwierdził Ci to, co ja napisałem. Moduł zawiera już wyświetlacz, więc jeśli ma ten sam kod, co inne modele, to oznacza, że ma również taki sam wyświetlacz. Zupełnie osobnym tematem jest czytelność konkretnego egzemplarza, czy całej partii produkcyjnej danego modelu wyświetlacza. Miałem kiedyś sytuację, że trafiły mi się dwa egzemplarze GW-M5610-1, które miały tak nieczytelne wyświetlacze, że dramat, a jednocześnie dokładnie takie same wyświetlacze są stosowane w GW-5000-1 i po zdjęciach wielu forumowych kolegów i obejrzeniu kilku wyświetlaczy w tym modelu mogę spokojnie stwierdzić, że są bardzo czytelne. Dlatego przychylam się do teorii, że mogła się zmienić jakość partii produkcyjnej.Ok, muszę w takim razie uwierzyć w to co napisaliście Tak jak mówiłem, na żywo kontrast jest zbliżony do oliwki, ale czytelność jest jednak odrobinę lepsza.Wiem, że partia partii podzespołów często jest nierówna. Nawet w takich modelach jak MTG, przekonałem się o tym własnoręcznie.Z wyświetlaczami, podświetleniem jest podobnie, ale kurcze powinna być zachowana jakaś przyzwoitość (margines błędu). 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #14061 Napisano 1 Lutego 2020 Tylko pozytyw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #14062 Napisano 1 Lutego 2020 Może też być pozytyw i negatyw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #14063 Napisano 1 Lutego 2020 Ok, muszę w takim razie uwierzyć w to co napisaliście Tak jak mówiłem, na żywo kontrast jest zbliżony do oliwki, ale czytelność jest jednak odrobinę lepsza.Wiem, że partia partii podzespołów często jest nierówna. Nawet w takich modelach jak MTG, przekonałem się o tym własnoręcznie.Z wyświetlaczami, podświetleniem jest podobnie, ale kurcze powinna być zachowana jakaś przyzwoitość (margines błędu).A co w mtg się różniło? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11511 #14064 Napisano 1 Lutego 2020 A co w mtg się różniło? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkCzerwony kolor dodatków na tarczy. W jednym był jasnoczerwony, w drugim niemal bordowy. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #14065 Napisano 1 Lutego 2020 (edytowane) No w sumie mam teraz 2 szt i w jednym są żywsze kolory https://youtu.be/_BWNT63feis Edytowane 3 Lutego 2020 przez kacprzak1991 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #14066 Napisano 4 Lutego 2020 U mnie też już niebawem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #14067 Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) https://m.youtube.com/watch?v=jQc_r-YPGvE&feature=youtu.be&t=6 Edytowane 4 Lutego 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszok 4 #14068 Napisano 5 Lutego 2020 Dzięki Tomek . Bardzo na to czekałem Już wiem że nie kupię zostaje z GPRB1000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #14069 Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) (...)Bardzo na to czekałem Już wiem że nie kupię zostaje z GPRB1000Cieszę się, że chociaż pomogłem rozwiać wątpliwości. Edytowane 5 Lutego 2020 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #14070 Napisano 5 Lutego 2020 To dobry materiał. Zegarek jest fajny i znajdzie nabywców. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #14071 Napisano 6 Lutego 2020 Mi by pasował najbardziej z czarnymi przyciskami i pozytywnym wyświetlaczem 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #14072 Napisano 6 Lutego 2020 Mi by pasował najbardziej z czarnymi przyciskami i pozytywnym wyświetlaczemDo zrobienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Śl 3 #14073 Napisano 6 Lutego 2020 Kawa w dobrym towarzystwie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5680 #14074 Napisano 6 Lutego 2020 Mi by pasował najbardziej z czarnymi przyciskami i pozytywnym wyświetlaczem A ja nadal uważam że najmocniejszą stroną tego modelu jest czarne kółko sekundnika... Dzięki Tomek za filmik... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz 36 0 #14075 Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) ]witam mam problem z moim zegarkiem casio 9400 mianowicie zuwazyłem że mam pekniete mocowanie paska czyli trzeba by było wymienić korpus szkła oraz pokrywki tylnej , lecz szukam wszedzie i nie moge znalezć prosze o pomoc i czy wogole mozliwa jest wymiana tego elementu? szary element korpus na zdjeciu o to mi chodzi . Zaznaczone szczałkami elementy odpadły. Edytowane 9 Lutego 2020 przez Tomasz 36 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach