Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

muchacho_

Plany zegarkowe na 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Archimede ma piloty w mniejszych rozmiarach. No i Stowa, ale to już półka wyżej.<br /><br />

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAXBILL CHRONOSCOPE...ach no jeszcze nie 2014, może na 35 urodziny ;). 2014 mam nadzieję spędzić z którymś z modeli Junkers Bauhaus (chociaż troszkę przypomina wymarzonego Junghansa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

któryś z tych trzech .... ale znając życie będzie zupełnie inny :D8eza2e5u.jpgyjumaru3.jpgudeve6un.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helson Skindiver. Niestety w sprzedaży została już tylko wersja chrono więc będę pewnie szukał z drugiej ręki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega Seamaster , wszystko zależy od funduszy jak będzie krucho to zadowolę się Atlantic'em Worldmaster  a Omega zejdzie na dalszy plan. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w planach jest Forumowe Chrono /mam nadzieję, że mimo 20 pozycji na liście rezerwowej załapię się na limitkę, chociaż nielimitka też ładna jest/, oraz forumowy Bauhaus.

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden i drugi będą fajnymi zegarkami, a na meszu wyglądają jeszcze lepiej. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak skoncze wykanczac nowe mieszkanie to:

1272556d1383652250-gmt-challenge-omega-v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najładniejsza werjsa tego modelu Rolexa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja planuję kupić jakiś homage Submarinera. Chętnie wziąłbym Graala, ale portfel mówi "NIE". Czy to będzie Steinhart, czy Davosa, zobaczymy. Może forum w trakcie przemyśleń doradzi.A może Ocean vintage military...

0_0_productGfx_c32dc03efa023cbccec6cd94c493682d1349110376-davosa-ternos-161-555-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwoch zdecydowanie Steinhart. Steinhart przynajmniej oferuje wlasna interpretacje natomiast ta kalka w wykonaniu Davosy to juz lekkie przegiecie moim zdaniem  -_-

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też skłaniam się ku Stenhartowi. Na dodatek nie zawiodłem się na 2 kupionych modelach, a cena  Davosy jest wyższa niż produktu Guntera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własna interpretacja? :unsure: Dla mnie jeden i drugi bezczelnie kopiuje, ale chyba nie do takich dyskusji służy ten temat :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Ocean vintage military...

Zdecydowanie ten właśnie bym wybrał. Fajnie się wyróżnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczególnie, że ma indeksy old radium. Na skórzanym nato, vintage military wygląda obłędnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ocean vintage military - wklei ktoś?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Z tych dwoch zdecydowanie Steinhart. Steinhart przynajmniej oferuje wlasna interpretacje natomiast ta kalka w wykonaniu Davosy to juz lekkie przegiecie moim zdaniem  -_-

Własna interpretacja steinharta w modelu ocean one polega na zastosowaniu malowanego bezela zamiast ceramicznego i zwiększeniu rozmiaru z 40mm do 42mm. To ja dziękuję za taką własną interpretacje. Z homarów to ja polecam parnisa submariner. Jak się dobrze trafi to jakością nie odbiega od steinharta i davosy, za wyjątkiem bransolety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod pojeciem "interpretacja" mialem na mysli rozmiar, inne ogniwo laczace bransolete z koperta, inne proporcje tarczy wzgledem bezela, inny profil koperty, inne wykonczenie crown guarda, uszu i kilku innych drobnych szczegolow. Wiadomo, ze wciaz jest to bardzo mocna inspiracja, zeby nie uzyc slowa kopia, ale w przeciwienstwie do Davosa czy wspomnianego Parnisa nie jest to zrzynka 1:1 :)

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Główny cel :

post-27475-0-19698300-1387827473.jpg

Reszta planów zegarkowych na nadchodzący rok, to wciąż tylko gdybania... Z niecierpliwością czekam też na nowości zaprezentowane na Sihh i Basel :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał zagubiłem się, Ty w końcu zdecydowałeś się już na jakiegoś PP, czy to dopiero pierwszy?

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wow, ten Ball wymiata!

a czarny jest też super... będzie następny dylemat

pe5u6aru.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.