Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jojoro

Zegarki z polskim datownikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Czy są jakieś zegarki (nie musza być polskie) które posiadają polską tarczę daty? Chodzi mi o to, aby zamiast SAT było napisane SOB itp.

Mechanizm dowolny - automat/kwarc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że tak. Nawet Omega vintage.

Nie jest to zjawisko powszechne, ale spotykane.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z vintage poszukaj na forum fajnej Certiny, jaka jeden z kolegów kupił na Allegro  - nawet z kartą gwarancyjną bodajże z 1972 lub 1973r. Były też takie Atlantiki. Trafiają się jeszcze takie oferty.

P>S> Inna ale taka sama Certina http://zegarkiclub.pl/forum/topic/30962-certina-certiday/

Ze współczesnych coś takiego wypuściła Polpora http://zegarki.info.pl/polpora_polski_kalendarz/

Ale nie wiem czy znajdzie się coś takiego w bardziej przyjaznych cenach - może otwiera się kolejna nisza, dla polskich producentów... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epos "czwartek" to jedna z najfajniejszych propozycji, przy okazji chyba jedyna współczesna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jest taka wersja mechanizmu, i to szwajcarskiego, to może jakiś polski producent by się pokusił o zastosowanie takiej polskiej daty?

Byłby dodatkowy smaczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Epos jest genialny. Nie znam się na mechanizmach - oceniam jedynie jego wizualną stronę. Z ciekawości przejrzałem kilka sklepów internetowych i w większości widzę na zdjęciach angielskie nazwy dni tygodnia. Czy jest to jakaś specjalna edycja na Polskę dostępna w oficjalnym kanale sprzedaży, czy też wszystkie Eposy sprzedawane w PL mają polskie daty a jedynie sprzedawcom ni chciało się zrobić zdjęć?

Szkoda, że z trochę niższej półki cenowej nie ma niczego współczesnego :(

A tak swoją drogą - czy obecnie jest jakaś polska firma produkująca w pełni polskie zegarki automatyczne? Chodzi mi o samodzielnie skonstruowany mechanizm, zaprojektowane wszystkie (lub większość) elementów i składane w PL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy takiej firmy nie było i chyba długo nie będzie..........produkującej polskie zegarki ;) -może tylko kolega Paweł próbuje......

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ostatnio cos takiego wpadlo w rece.

Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Genevy z 1977 roku właśnie z polskim kalendarzem...te zegarki pojawiają się dość rzadko...

mój ma oryginalne pudełko, folię i rachunek od Jubilera...z ceną :)

OMEGA AUTOMATIC Geneve Day-Date PL

Mogę powiedzieć jedno - kupiłem ją właśnie ze względu na ten polski akcent i jest to obecnie jeden z moich ulubionych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladna ta omega i rzeczywiscie ten datownik + papiery robią swoje

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladna ta omega i rzeczywiscie ten datownik + papiery robią swoje

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Mnie się Twoja Certina też bardzo podoba, także jest 1:1 ;)

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekna certina - miałem kiedys podobną ale sprzedałem forumowemu koledze za psie pieniądze :lol:

Też miała pdwójny datownik i Polski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekna certina - miałem kiedys podobną ale sprzedałem forumowemu koledze za psie pieniądze :lol:

Też miała pdwójny datownik i Polski

To teraz pewnie troszkę żałujesz ;)

...w Polsce ogólnie DS-2 nie pojawiają się często...a takie komplety i do tego dni tygodnia w PL to już absolutny rarytas...dlatego bardzo cieszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę żałuje ale wiem że trafiła w dobre łapy - została przywrócona do doskonałości

Teraz ma ją Gregory_70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.