Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Ankieta będzie jutro. Nigdzie Panowie się nie śpieszy. Projekt i tak nie zostanie zrealizowany wcześniej niż Chrono. Poza tym to co sobie narysowaliśmy trzeba jeszcze wyprodukować dobrać komponenty co nie jest łatwe i być może czekają nas jeszcze poprawki uwzględniające możliwości techniczne.

Do zaprojektowania jest koperta. Ona będzie tylko inspirowana tą z Nomosa Oriona. Nawet jakbyśmy chcieli to nie skopiujemy jej bo mamy do dyspozycji innej grubości mechanizm. Wyższa koperta będzie wymagała pewnie większego nagięcia uszu w dół aby zegarek dobrze układał się na nadgarstku.

Jesteście za przeszklonym czy pełnym deklem. Na pełnym deklu możemy coś ciekawego wyrzeźbić :-) ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1A , 3A

john.doe czy probowałeś zrobić sekundnik szerokości 0,2mm?

Zastanawiam sie jak to będzie wyglądać i czy tyle nam wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1A i 3A - biore oba.

Komu wplacac kase? :)

Co do dekla, to jest mi obojetne.

Ale za to na koronce, moglby byc grawer delikatny z literka V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteście za przeszklonym czy pełnym deklem. Na pełnym deklu możemy coś ciekawego wyrzeźbić :-) ???

Przeszklony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak dla mnie wszystkie projekty są genialne i to kawał dobrej roboty. Jeśli miałbym wybierać: 

1A + 1B i na którykolwiek z nich bym się w ciemno decydował. Z sekundą znacznie lepiej. Okrągłe okno to zło. 

Ewentualnie 3A + 3B. Szara tarcza jakoś mi nie podchodzi.

Dekiel przeszklony! 

Kiedy lista? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersje A są świetne. Wszystkie 3. Jeżeli mechanizm nie zdobiony to lepszy pełny dekiel.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, może przegapiłem ale napisz Marcin czy jest tak naprawdę na co popatrzeć pod szkiełkiem, bo jak nie to lepiej pełny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1A , 3A

john.doe czy probowałeś zrobić sekundnik szerokości 0,2mm?

mniej więcej tak, ale oddanie skali nie jest takie proste, przy zupełnie płaskim projekcie można wrysować wskazówkę o szerokości 0,2 mm, przy wizualizacjach zawsze jest minimalna niedokładność.

i1g9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1A na 100% biorę :)

Co do dekielka to proponuję zrobić dwie wersje i poddać pod dyskusję/głosowanie. Jeżeli dekielek miałby być pełny, to trzeba pomyśleć o jekimś ciekawym motywie i coś ładnego wyrzeźbić. Jeżeli przeszklony, to proponuję coś ładnego wygrawerować na wahniku (który koniecznie powinien być moim zdaniem wycięty w środku żeby było widać możliwie dużo mechanizmu.Cały czas chodzi mi po głowie coś choć odrobinę podobnego do tego:

24fcqz6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, tak, jak pytał Xylog - a co z datą taką jak np. 28, 30 skoro 7 czy 8 zajmuje całe okienko?

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Wybieram 2A do pracy i 3A do gier i zabaw towarzyskich.

John, a dlaczego nie pokażecie daty np. 22 czy 28?
Z pojedynczą cyfrą to wygląda dobrze, zobaczmy z szeroką podwójna ( nie 11)

Popieram.

Dekiel:

1. pełny z fajnym grawerem odnoszącym się do bauhausu - najprostsza wersja to po prostu wygrawerowane logo bauhausu, albo

2. przeszklony z typowymi akcentami kolorystycznymi dla bauhausu na wybranych elementach mechanizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lewica rządzi ;) Wybieram 2A do pracy i 3A do gier i zabaw towarzyskich.

Popieram.

Dekiel:

1. pełny z fajnym grawerem odnoszącym się do bauhausu - najprostsza wersja to po prostu wygrawerowane logo bauhausu, albo

2. przeszklony z typowymi akcentami kolorystycznymi dla bauhausu na wybranych elementach mechanizmu.

Coś takiego na pełny dekiel lub w miejsce "orzełka" ze zdjęcia dekielka przeszklonego (?):

bauaus_logo.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel pełny.

Bo raczej nie będzie czego oglądać przez szkło ;-)

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smyr przecież odpowiedziałem Ci już kiedyś, nie ma możliwości grawerowania wahnika w zegarku za 750-800zl i przy 300 sztukach.

Mechanizm będzie wyglądał tak:

GRAF_ZEPPELIN_LZ129_MOVE1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Coś takiego na pełny dekiel lub w miejsce "orzełka" ze zdjęcia dekielka przeszklonego (?):

bauaus_logo.gif

Tak, albo po prostu na cały dekiel:

bauhausface.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta wersja moglaby tez byc wlaczona do przyszlej ankiety?:

7mnr9b1lkxwf.jpg

Wedlug mnie jak dotychczas najciekawsza.

Nie wiem jaka jest przewidywana grubosc koperty ale dzieki usunieciu sekundy i daty moze udaloby sie uzyskac nieco szczuplejsza koperte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, tak, jak pytał Xylog - a co z datą taką jak np. 28, 30 skoro 7 czy 8 zajmuje całe okienko?

Masz jakiś zegarek z datownikiem ? :-) Pokręć pokrętłem zmiany daty i zobacz jak to wygląda :-) Pojedyncza cyfra zawsze jest większa od podwójnej. Podwójna jest po prostu mniejsza aby zmieściła się w oknie :-)

Minimalne wymiary okna określa szczegółowa specyfikacja mechanizmu. Okno będzie wykonane według specyfikacji. Don't worry be happy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta wersja moglaby tez byc wlaczona do przyszlej ankiety?:

7mnr9b1lkxwf.jpg

Wedlug mnie jak dotychczas najciekawsza.

Nie wiem jaka jest przewidywana grubosc koperty ale dzieki usunieciu sekundy i daty moze udaloby sie uzyskac nieco szczuplejsza koperte.

Ta wersja przepadła, "uśmiech większości się nie podobał"  aktualna podziałka jest znacznie lepsza.

Nie ma znaczenia czy usuniesz datownik. Mechanizm pozostanie ten sam ( Miyota 9130 z rezerwą) jakbyś zrezygnował z rezerwy to wtedy mechanizm Miyota 9015 - cieńszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śledziłem od początku wątków dotyczących tego Bauhausa. O co chodzi z tą nazwą "Vratislavia Conceptum"? Co to jest i gdzie (wątek, numer postu) ewentualnie mogę o tym przeczytać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecna podzialka rezerwy chodu jest niekoniecznie lepsza - wydaje sie byc raczej bardziej zagmatwana.

Nie za bardzo podobaja sie tez skrocone indeksy na 11 i 1. Wydaje sie tez, ze "lepsza" i mniej burzaca lad jest opcja wyroznienia jedynie 12tki.

No coz, jesli juz za pozno..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

NIE. Logo Bauhausu prawdopodobnie jest zastrzeżone.

No to się nim tylko zainspirujmy. Może coś zaprojektują studenci z ASP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.