Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Orienty Light Powered 4000 w rewelacyjnej cenie (43$), jak ktoś szuka małego fajnego kwarca, to w tej cenie bez większej konkurencji :)

http://www.discountwatchstore.com/Home/Search?searchText=solar+cell+energy

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wprawdzie dość dawno, ale zamawiałem tam kiedyś zegarek wart ok. 200$, po mailu bezproblemowo wysłali airmailem za 10 czy 15$ :) zapytać zawsze można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W timetrend skończyła się promo na SNZH55K1 ale wskoczył SNZH53K1 za 489 polskich nowych. Taniej chyba nie będzie...

Można do tego dorzucić voucher: NTT2015 i wychodzi wtedy 449 PLN. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale uzywany

To jest Amazon Warehouse - z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to sa rzeczy nowe tylko wycofane ze sprzedazy, powystawowe, uszkodzone pudelka, otwarte opakowania, itp.

Musi byc opisany jako uzywany zgodnie z zasadami Amazona poniewaz jest niepelnowartosciowy. Z opisu wynika ze jest rysa na pudelku...

Jedyny problem to brak gwarancji, jedynie jest 30 dni na zwrot  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Komornik Sądowy

przy Sądzie Rejonowym dla Warszawy-Woli w Warszawie

Rafał Wojtyna

Kancelaria Komornicza Al.Solidarności 155/11, 00-877 Warszawa

tel. 22 6310833,35 fax 22 6310834 e-mail: [email protected]

www.komornikwarszawa.pl

Km 26093/15

OBWIESZCZENIE O LICYTACJI RUCHOMOŚCI

Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym dla Warszawy-Woli w Warszawie Rafał Wojtyna podaje do

publicznej wiadomości, że w dniu 28-05-2015 r. o godz. 12:00 w lokalu:

00-175 Warszawa, Aleja Jana Pawła II 82

Salon Jubilerski Excelsior

odbędzie się w trybie ustalonym w art. 867 kpc pierwsza licytacja ruchomości należących do dłużnika i

składających się z:

_______________________________________________________________________________________________________________________

Lp. Nazwa ruchomości Ilość Wartość szacunkowa Cena wywołania

_________________________________________________________________________________________________________________________

1. Zegarek Oris Automaic 0167475427154,

tytanowa obudowa 1 [szt.] 8 000,00 **) 6 000,00

2. Zegarek Oris Automatic 0173375914084

wraz z tempometrem 1 [szt.] 5 000,00 **) 3 750,00

3. Zegarek Oris Automatic 0173375944034 1 [szt.] 3 000,00 **) 2 250,00

4. Zegarek Oris Automatic 64475974051 1 [szt.] 5 000,00 **) 3 750,00

5. Zegarek Oris Automatic 0173375914054 1 [szt.] 5 150,00 **) 3 862,50

6. Zegarek Oris Williams F1 Team 63575604754R 1 [szt.] 3 500,00 **) 2 625,00

7. Zegarek Oris Automatic 73375944064LS 1 [szt.] 2 000,00 **) 1 500,00

8. Zegarek Oris Automatic 0173576344764 1 [szt.] 3 500,00 **) 2 625,00

9. Zegarek Oris Automatic 0173576514764 1 [szt.] 4 500,00 **) 3 375,00

10. Zegarek CertinaC158.9289.65.31

RFID 7U9WQL6FVNT4 SERIAL:13LA0004563 1 [szt.] 3 000,00 **) 2 250,00

11. Zegarek Certina 1888 C026.407.16.087.10

RFID VQEDOCHJX6J1 SERIAL: 14BC0309117 1 [szt.] 2 500,00 **) 1 875,00

12. Zegarek Certina 1888 C0274171105701

RFID K67LCVLHW095 SERIAL:148N0279631 1 [szt.] 1 500,00 **) 1 125,00

13. Zegarek Certina 1888 C0274171105701

RFID S500DN16DYEL SERIAL:146N0276455 1 [szt.] 1 500,00 **) 1 125,00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Jak można wziąć udział w tych licytacjach, czy tam kupić te zegarki? :)

Przystępujący do przetargu obowiązany jest złożyć rękojmię w wysokości jednej dziesiątej części sumy oszacowania. Rękojmię złożoną przez licytanta, któremu udzielono przybicia, zatrzymuje się; pozostałym licytantom rękojmię zwraca się niezwłocznie. Jeżeli nabywca nie wykonał w terminie warunków licytacji co do zapłaty ceny, traci rękojmię, a skutki przybicia wygasają. Z utraconej rękojmi pokrywa się koszty egzekucji związanej ze sprzedażą, a reszta wchodzi w skład sumy uzyskanej w egzekucji albo jeżeli egzekucja została umorzona jest przelewana na dochód Skarbu Państwa (art. 8671 kpc). W przetargu nie mogą uczestniczyć: dłużnik, komornik, ich małżonkowie, dzieci, rodzice i rodzeństwo, osoby obecne na licytacji w charakterze urzędowym oraz licytant, który nie wykonał warunków poprzedniej licytacji. Stawienie się jednego licytanta wystarcza do odbycia przetargu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby licytacja, więc nie wiadomo jak będzie cenowo, ale marka dość u nas niszowa, może pójdzie po dobrych pieniądzach:

http://allegro.pl/nowy-tudor-heritage-black-bay-bcm-i5236674586.html

Trochę daleko ta Grenada , raczej nie będzie możliwości obejrzenia zegarka przed zakupem o weryfikacji autentyczności nie wspominając .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sama kombinacja Hiszpania + transport w cenie + brak ceny minimalnej wydaje się bardzo podejrzany. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem od tego Pana kilka miesięcy temu Tag Heuera, którego osobiście odebrał mój znajomy w Hiszpanii. Zegarek był w pełni zgodny z opisem i oryginalny, nie mniej oczywiście reguły nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosiłem sprzedającego o zdjęcie dowodu zakupu, ale jakiś czas temu miał w domu pożar, w wyniku którego spłonęła cała zegarkowa dokumentacja. Oczywiście nie mówię, że tak nie było, ale mała ilość komentarzy na Allegro, aukcja na drugim końcu Europy i dostępność na rynku bardzo dobrej jakości podróbek BB karzą być ostrożnym. Bez kogoś odbierającego osobiście bym nie licytował.

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy pytałem o dokumentację TH, otrzymałem taką samą odpowiedź. Jeśli ktoś byłby konkretnie zainteresowany, mogę poprosić znajomego o weryfikację na miejscu (mieszka ok. 40km od Grenady).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze przeglądając historię aukcji tego sprzedającego można znaleźć aukcję sprzed niecałych 2 tygodni, w której oferował rakietkę do tenisa stołowego z możliwym odbiorem osobistym w Rzeszowie. Rakietkę można, zegarek za grube pieniądze nie. Znów, oczywiście niekoniecznie to coś znaczy, ale gdyby ktoś się mnie pytał o zdanie, to - pomimo Twojego pozytywnego doświadczenia - i tak zdecydowanie wszystkim bym odradzał.

Po co sprzedawać coś bez dokumentacji z drugiego końca Europy, czemu nie na miejscu w Hiszpanii. Małe doświadczenie na Allegro, brak faktury, bez ceny minimalnej, dobre podróby BB, ten numer z odbiorem osobistym rakietki itd. Wg mnie to się nie trzyma kupy.

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym bronić sprzedającego, tego zegarka nie widziałem, więc też go nie ocenię, nie mniej przed zakupem miałem podobne dylematy, wtedy wystawione były również przedmioty z odbiorem w Rzeszowie/Warszawie, pytałem o tę kwestię (chciałem odebrać zegarek w Rzeszowie, kupujący się nawet zgodził, nie mniej musiałbym czekać na jego przyjazd - zbyt długo), ponoć z tego konta korzysta również syn sprzedającego. 

Edytowane przez lukasz91rze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miał problemu z wysłaniem zegarka kurierem do Polski na Twój adres, ale nie pasowała mu wysyłka do syna, żebyś tam mógł odebrać osobiście? Mimo w większości wielu dobrych doświadczeń w zakupach przez internet, tutaj zapalają mi się czerwone lampki. 

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia tego zegarka pochodzą z forum rwf (replica watch forum). Można wyszukać po grafice Google. Teraz piszę z telefonu, także nie mam jak podać linka.

Edit. Znalazłem :)

http://www.rw-forum.com/topic/467-tudor-black-bay-79220rgen-vs-rep/?do=findComment&comment=2497

R.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Edytowane przez Bobert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi