Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra cena na Omegę AT w Kruku

Niestety na bransolecie już "produkt chwilowo niedostepny".

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w Kruku jest jeszcze kilka marek w sensownych cenach, sporo Tagów, trochę Longinesów itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40% w Jubitomie na wybrane zegarki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Fiu fiu, co prawda Junghansy wyczyszczone od dłuższego czasu, ale ostała się jedna referencja Max Billa Chronoscope za 4,3 k zł. Akurat ta wersja mnie nie rajcuje, ale cena gniecie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabiję Was, albo żona moja Was zabije! Podaliście tę promocję na Max Billa Chrono i co? I go zarazerwowałem. A przed świętami kupiłem już Stowę Anteę, ale to promo na Max Billa takie dobre, zegar taki piękny, że nie mogłem się powstrzymać:-D pozdrawiam:-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabiję Was, albo żona moja Was zabije! Podaliście tę promocję na Max Billa Chrono i co? I go zarazerwowałem. A przed świętami kupiłem już Stowę Anteę, ale to promo na Max Billa takie dobre, zegar taki piękny, że nie mogłem się powstrzymać:-D pozdrawiam:-D

Tak trzymaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale już przystopuję, 6 zegarów wystarczy,a potem pójdę w jakość, a nie w ilość. Żona mi dała dwa lata temu pudełko na sześć zegarów, więc rozumiem, że tyle mogę mieć:-D. Sorry za offtop, ale się cieszę że trafiłem na Wasze forum parę lat temu:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę, żeby się podzielić wrażeniami na temat promocji w Jubitomie. Była promocja na Junghansa Max Bill Chronoscope 40%. Cena naprawdę dobra i uległem pokusie i zarezerwowałem (nie zapłaciłem jeszcze) zegarek z odbiorem osobistym w salonie w Galerii Mokotów. Dziś w salonie oglądam zegarek a tu tak: rysy na dekielku dookoła (ja wiem że on się rysuje od patrzenia, ale nie było żadnej folii), pasek przybrudzony od środka i wygnieciony troszkę od klamry i na dodatek włożona gwarancja od innego Junghansa podbita od 30.10.2017. Zbaranialem. Mówię że na stronie internetowej nie ma informacji że są to zegarki poekspozycyjne czy zwroty. A Pan, że sklep internetowy to jest coś niezależnego i oni tylko odbiory w salonie mają i jak chcę to żebym ze sklepem korespondował.

Tak tylko uprzedzam, jakby ktoś się zastanawial, bo jeszcze są tam promocje na zegarki. Napiszę do nich i zobaczę co odpowiedzą. Ale jestem bardzo zawiedziony. Wiem, że cena dobra, ale to chyba nie znaczy że można sprzedawać taki zegarek nie informując o jego stanie. Przed świętami zamówiłem Stowę od producenta w promocji adwentowej, była informacja że zegarek poekspozycyjny. Ale założony nowiutki, pachnący pasek, zero rysek, gwarancja pełne 2 lata, jakbym nie wiedział że poekspozycyjny to bym nie poznał w żaden sposób. A tu...

Edytowane przez makoleon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mnie zaskoczyłeś, nie spodziewałem się takiej maniany z ich strony. Ja osobiście przymierzałem  3 zegarki z "dużych" promocji Jubitoma/Time24. Max Billa sprowadzili dla mnie do przymiarki, Mega1000 i Mester były na miejscu w Galerii Malta w Poznaniu (Meister zresztą cały czas wisi na stronie). Wszystkie 3 były jak nowe, bez żadnych śladów użytkowania, w papiery zaś nie zaglądałem. 

Edytowane przez DonDiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sprzedawca powiedział, że oni nie prowadzą sprzedaży Junghansa. A ja mówię, że no przecież kupiłem w sklepie internetowym, a on że sklep to jest w Trójmieście niezależnie. Dziwne. Ale jeszcze wyślę maila i opiszę im sprawę, nie chce robić draki, bo to może być jednostkowy przypadek. Ale jakbym już z góry zapłacił, to bym był bardzo niezadowolony i zaniepokojony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to tylko dwa sklepy Jubitoma prowadzą sprzedaż stacjonarną Junghansów - Galeria Malta w Poz i Mokotów w Warszawie. Zakładam, że do każdego Jubitoma można zamówić nieodpłatnie dowolną referencję do przymiarki i ewentualnego zakupu. Ja zamawiałem zegarek ze sklepu warszawskiego, przymiarka w Poznaniu. Oferta Time 24 i Jubitoma jest ta sama, wystarczy porównać obie strony internetowe i ceny modeli. 

Edytowane przez DonDiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za dubel wyżej. Taka odpowiedź dostałem od Jubitoma:

Witam ,

Cały asortyment dostępny w sklepie internetowym znajduje się w Salonach Stacjonarnych.

Produkty te są prezentowane na wystawach. Nie są to produkty używane, lecz prezentowane, dlatego też nie zawierają foli zabezpieczających.

Z racji tego ,iż jest to ostatnia sztuka w sprzedaży -nie mamy możliwości sprowadzenia innej sztuki tego modelu na prezentację.

Edytowane przez makoleon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie są zegarki nowe w takim razie. Leża na tych wystawach miesiącami czy nawet latami, do tego co któryś klient sobie pokręci koronką wte i wewte, pomaca, pobawi się. Nowy produkt, to jest w foliach w pudełku, nieruszany. Także nie wiem co znaczy ich nie używane. Bełkot jakiś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie mam wątpliwości czy go jednak wziąć. Bo jak go na żywo zobaczyłem, to mi się bardzo podoba, a cena dobra. Ale po takich kombinacjach trochę im nie wierzę, wolałbym tu na forum na bazarku kupić od kogoś, bo tu uczciwie jest opisany stan i aktualne zdjęcia muszą być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj jeszcze ponegocjować:

Szanowni Państwo... Jestem bardzo niezadowolony... Skuszony Waszą ofertą zrezygnowałem z innej korzystnej transakcji... Okazało się, ze Wasza oferta handlowa wprowadza w błąd... Poniosłem z tego powodu wymierne straty... Oczekuję na rekompensatę...

Może się uda. A jak się nie uda, to złożysz skargę Urzędowi Ochrony Konkurencji, a wówczas może dwa razy się w Jubitonie zastanowią, czy taką sztuczkę stosować. 

Albo wygrasz tańszy zegarek dla siebie, albo wygrasz rzetelną ofertę dla innych :rolleyes:

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce robić zadymy. Ale uważam, że nieuczciwie jest pisać i uchwalić się, że jest promocja 40% bez podania informacji, że zegarek jest powystawowy z widocznymi śladami użytkowania. Napisałem jeszcze o gwarancję, czy dadzą pełne dwa lata gwarancji producenta, to się jeszcze zastanowię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skargi nic nie dadzą, strata czasu.

Bardzo nie lubię zegarków poekspozycyjnych i kwalifikowania ich jako nowe. W każdej instrukcji zegarka jest napisane, że jak się bezmyślnie kręci koronką to można uszkodzić mechanizm. Jaką masz pewność, że w tym przypadku tak nie było?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skargi nic nie dadzą, strata czasu.

Bardzo nie lubię zegarków poekspozycyjnych i kwalifikowania ich jako nowe. W każdej instrukcji zegarka jest napisane, że jak się bezmyślnie kręci koronką to można uszkodzić mechanizm. Jaką masz pewność, że w tym przypadku tak nie było?

Chyba jednak się skuszę, bo pytałem o gwarancję i ma być dwa lata od dnia zakupu, więc jakby się coś się miało skaszanić, to będę reklamował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi