Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie fakt braku pudełka przy zakupie zegarka używanego nie ma w zasadzie znaczenia. Tym bardziej Alpinista, którego nie widziałem podrobionego. No i przede wszystkim pudełko nie jest wyznacznikiem oryginalności samego zegarka czy też jego pochodzenia :) Alpinist już chyba będzie tylko zyskiwał na wartości, a pudełko miał badziewne :)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to już wiem komu opylić jak mnie najdzie ochota na sprzedaż osobno zegarka a osobno reszty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Alpinist nie jest tym co szukam, ale tak z ciekawości się zastanawiam. Czy to promocji jest mniej czy może nikomu nie chce się za bardzo wrzucać tutaj w temacie promek?

Promocje miały się dużo lepiej gdy dolar stal niżej ;)

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promocje miały się dużo lepiej gdy dolar stal niżej ;)

Jest Ci to prawdą. Szkoda, ciekawe kiedy znowu zobaczymy fajne ceny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Namówiłem znajomego na zegarek z tej aukcji bo szukał też Alpinista.

Wczoraj przyszedł zegarek. Kumpel zadzwonił mówi że jest super. Wieczorem porównaliśmy oba i na pierwszy rzut wszystko ok, ale na drugi i kolejny już nie.

Tarcza ma sporo ciemniejsze nadruki, okienko daty jest inne. Co jeszcze jest do przyjęcia, bo być może była taka wersja w którymś momencie.

Cyfry 10 są jakby nierówne w stosunku do mojej wersji.

Najgorzej wygląda to jednak przy koronce, bo nie da się jej do końca dokręcić - zostaje minimalna luka - wygląda na to że kształt wycięcia jest nieco inny.

Wskazówki są idealne, tarcza kompasu też jest identyczna i działająca.

Wygląda na to, że część elementów jest oryginalna a część nie. Być może jakaś chałupnicza manufaktura poskładała z oryginalnych elementów od Seiko a brakujące jak tarcza dorobili. Ciekawa i dziwna sprawa.

Zegarki są dalej dostępne i już pojawiły się na allegro i olx. Co ciekawe sprzedający dostaje pozytywy od tych którzy kupili Alpinista.

Spotkaliście się z czymś takim kiedyś?

Edytowane przez keff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namówiłem znajomego na zegarek z tej aukcji bo szukał też Alpinista.

Wczoraj przyszedł zegarek. Kumpel zadzwonił mówi że jest super. Wieczorem porównaliśmy oba i na pierwszy rzut wszystko ok, ale na drugi i kolejny już nie.

Tarcza ma sporo ciemniejsze nadruki, okienko daty jest inne. Co jeszcze jest do przyjęcia, bo być może była taka wersja w którymś momencie.

Cyfry 10 są jakby nierówne w stosunku do mojej wersji.

Najgorzej wygląda to jednak przy koronce, bo nie da się jej do końca dokręcić - zostaje minimalna luka - wygląda na to że kształt wycięcia jest nieco inny.

Wskazówki są idealne, tarcza kompasu też jest identyczna i działająca.

Wygląda na to, że część elementów jest oryginalna a część nie. Być może jakaś chałupnicza manufaktura poskładała z oryginalnych elementów od Seiko a brakujące jak tarcza dorobili. Ciekawa i dziwna sprawa.

Zegarki są dalej dostępne i już pojawiły się na allegro i olx. Co ciekawe sprzedający dostaje pozytywy od tych którzy kupili Alpinista.

Spotkaliście się z czymś takim kiedyś?

A możesz wrzucić zdjęcia obu na raz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostaje + bo klienci nie mają z czym porównać. Im mniej wiedzą tym są bardziej szczęśliwi.

Kiedyś kupiłem inny produkt płacąc paypal. Okazał się podróbką. Sklep z Portugalii. Kilka dni wymienialismy między sobą maile. Cel sklepu to przeciąganie sprawy. To zgłosiłem transakcję do pp argumentując spór tym, że towar to podróbką. Wymieniłem szczegóły które się różniły. Tego samego dnia miałem eurosy na koncie pp. Po 2 dniach dostałem maila od sklepu z przeprosinami i napisali, że nie muszę odsyłać im tego produktu. Taki gest w moją stronę.

Jak kumpel nie chce mieć krost na skórze to niech zgłasza do pp.

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kumpel nie chce mieć krost na skórze to niech zgłasza do pp.

Napisał do niego że chce zwrócić zegarek, bo jego zdaniem nie jest oryginalny. Odpisał że, pochodzi od autoryzowanego handlowca z Japonii i jest oryginalny, ale nie ma problemu - może odesłać jak chce.

Nie działa opcja "zwrot" na eBay bo on ustawione ma, że nie przyjmuje zwrotów.

Mam nadzieję, że jak odeśle do niego bez pomocy eBay to nie będzie akcji, że nie dostał czy coś.

Za chwilę wrzucę fotkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I fotka, musiałem złączyć 2 różne w jedną, bo światło inaczej pada.

Zdjęcia nie są super jakości - robione na szybko telefonem.

Tak jak wcześniej pisałem widać inne nasycenie napisów i inne wykończenie okna daty, ale to moim zdaniem jest możliwe, ale mogę się mylić.

Niestety na zdjęciach to słabo widać - koronka nie jest dokręcona do końca, zostaje odrobinę luzu. I zauważyliśmy dzisiaj na koronce lekką wadę - jest w jednym miejscu jakby odrapana.

Ciekawy jestem waszych opinii.cb246d33a080cf628d85af772314cd29.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko powiedzieć po tych zdjęciach. Ale wydaje mi się, że 10 ma też większy odstęp między cyframi. Okno daty ohydne.

Oprócz ebay, może jeszcze uderzyć bezpośrednio do paypal. To pp daje ochronę.

Ale jak nie ma problemu ze zwrotem to ok

2, 4, 6 też mi nie pasuje. są jakby niechlujnie wykonane, nie do końca obrobione.

ale wrzuć może lepsze fotki do działu o sarbach, a nie tu

SARBY  

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądam sobie te zdjęcia z olx i z wątku o sarbach co koledzy wrzucali. jest zdecydowanie różnica w indeksach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy w innym odcieniu i innym miejscu ( wskazówka minutowa mimo takiego samego położenia w obu zegarkach inaczej zakrywa część napisu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wydały się podobne. Ale jeżeli to nie on to przepraszam kolegę, który pewnie i tak się nie dowie o rzuconym oskarżeniu. I ja też nigdy nie dowiem się kto robi takie bydło. W każdym razie wymierające linie seikaczy doczekały się podróbek. Będzie trzeba uważać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest wiele różnic. przejrzałem wątek seiko i grafiki w necie. nigdzie nie ma okienka daty bez ramki.

ale, jak sarb017 skończył się u producenta, to wchodzą do gry "modele kolekcjonerskie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wydały się podobne. Ale jeżeli to nie on to przepraszam kolegę, który pewnie i tak się nie dowie o rzuconym oskarżeniu. I ja też nigdy nie dowiem się kto robi takie bydło. W każdym razie wymierające linie seikaczy doczekały się podróbek. Będzie trzeba uważać.

Nic nie szkodzi. Ten z olx wygląda identycznie. Pewnie pochodzi od tego samego sprzedającego. Widziałem dzisiaj że znowu były dostępne 3 sztuki na eBay.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie szkodzi. Ten z olx wygląda identycznie. Pewnie pochodzi od tego samego sprzedającego. Widziałem dzisiaj że znowu były dostępne 3 sztuki na eBay.

I na aledrogo jeden za 1900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) piątka keff.

Będą rzucali po 3-4 "ostatnie sztuki" żeby zamiast przyglądać się zdjęciom szybko klikać i płacić.

Edytowane przez sielwolf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co w środku siedzi?

Sprawdzać nie będziemy, ale ustawiliśmy wczoraj czas taki jak u mnie i dzisiaj była jakaś sekunda różnicy tylko.

Na allegro widziałem wcześniej - jest od kilku dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) piątka keff.

Będą rzucali po 3-4 "ostatnie sztuki" żeby zamiast przyglądać się zdjęciom szybko klikać i płacić.

Nie ma zdjęć, jest tylko grafika z oryginalnym zegarkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi