Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

W dutyfreeisland mała dostawa zegarków. Kilka Orientów w dobrych cenach. Warto zajrzeć.

Pojawił się Ray II. Kusi mnie żeby kliknąć ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.timebyme.com/pl/lip-man-watch-himalaya-black-silver-black-671589-40mm-automatic.html

Wlasnie zakupilem. Na rzeczonej stronie. Mechanizm miyota 9122. Z promocja pietnascie procent do konca tygodnia wyszlo 650 zl i jeszcze zostalo na zapalki. Chyba ladna cena. Maja wiecej Lipów Za fajne pieniadze. Plus wspomniane 15% w dol na kazdy inny zegarkowy deal. I jest paypal.

50 post. Jak nie sprosta oczekiwaniom moge w koncu i oficjalnie wrzucic na bazarek ;)

Edytowane przez sielwolf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogole. Znalazlem ta strone trzy godziny temu. Kupilem i zaplacilem paypalem. Teraz wrocilm ze spaceru z psiakiem i mam maila, ze transakcja anulowana a kwota zostala zwrocona. Kupilem jeszcze raz. Ale obawiam sie, ze jednak zamaiast kury znoszacej zlote jaja trafilem na buga strony, ktora zmianila walute na pln ale nie zmienila kwoty. Zobaczymy. Jak przyjdzie bedzie fajnie jak zwroca ponownie pieniadze mowi sie trudno. A informacja o ( darmowej ) przesylce dhl mowila o 30 b.m.

Edytowane przez sielwolf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tu wychodzi ze ten "twój" 699 euro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile trwa wysyłka z

ASHTONA

Jomashop

RookJapan

Czy Watchia.com ( sklep w UK) jest sprawdzony + ile trwa wysyłka.

Proszę o informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam zakupów na ashford, wysyłają tylko UPS-em

Do tego nie dokładają do przesyłek faktur z wyszczególnionymi kosztami wysyłki = wysokie opłaty ( ups liczy opłaty od kosztów wysyłki z tabeli 100usd)

Potrafią wysłać jedno zamówienie w kilku paczkach = dodatkowe koszty w ups ( odprawa każdej paczki to 68 zł netto + znowu vat od kosztów wysyłki 100usd ) itd itd

Często wartość faktur nie pokrywa się z wartością zakupu - kolejne walki z ups

Naprawdę szkoda zdrowia a zwłaszcza nerwów

Przerobiłem temat kilkukrotnie i definitywnie kończę tam zakupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10% zniżki na stronie zegarek.net z kodem: 

NDKK10

oraz

ZEGAREKLOVE

sprawdzałem oba, działają. 

Ticking away the moments that make up a dull day.

To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, bo gdy dodaje do koszyka testowo, koszt wysyłki FEXEX/UPS jest szacowany na 30 USD a nie żadne 100 USD. To że naliczy się vat od 30 USD.... bez różnicy...

Prosił bym o  doprecyzowanie aspekty czasu trwania dostawy/wysyłki.

Edytowane przez apodyktyczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś, koszt wysyłki to 29,90 usd ale z racji tego że na FV włożonej do paczki tego nie będzie UPS policzy Ci vat od kwoty 100usd ( tak mają w tabeli )

Paczka przyjdzie do PL w ciągu 2-3 dni a potem to loteria.Moja ostatnia przesyłka leżała tydzień zanim ups zaczął procedury celne

Do tego mogą dojść koszty np fracht 430 zł - taki mi ostatnio doliczył ups - dlaczego ? nikt nic nie wie - trwa reklamacja, mają miesiąc na rozpatrzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczta Polska liczy Vat od dokumentu potwierdzenia zakupu, np wydruk z Paypala czy ze sklepu internetowego. Kwota sumaryczna włącznie z wysyłką. + koszty odparawy dosłownie kilkanaście zł.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem:

UPS robi sam odprawe wg wyceny z faktury ( o ile ta faktura tam jest) a jako iż nie ma na niej pozycji kosztów dostawy, to prócz Vatu za cene zegara, dolicza Vat za 100USD kosztów dostawy ?

Czy ktoś też miał takie przygody z ashtomem i sumarycznie ile wam wychodził czas dostawy, od złożenia zamówienia?

Podbijam też poprzedni post by nie utoneło

Ile trwa wysyłka z

ASHTONA

Jomashop

RookJapan

Czy Watchia.com ( sklep w UK) jest sprawdzony + ile trwa wysyłka.

Proszę o informacje.

do kolegi niżej

Pytam o dni a nie godziny czy minuty, no ale rozumiem, żekolega postanowił pośmieszkować. Jest różnica między 7 a 21 dniami <_<  Prosił bym raczej o konkretne informacje gdyż "dziwne opłaty"  nic mi nie mówią. Przecież to nie ashford nalicza, jak sugerujesz tylko UPS, no chyba, że to tylko błąd stylistyczny z twojej strony.

Edytowane przez apodyktyczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zamawiałem z Ashford i też nie polecam bo dodają sobie jakieś dziwne opłaty tan jak wspomniał Kolega wyżej. Ile wg Ciebie może iść przesyłka kurierska? Nawet zza oceanu? To nie Poczta Polska, tylko kurier. Powinno być sprawnie. Liczysz, że ktoś Ci poda dokładną ilość godzin? 

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczta Polska liczy Vat od dokumentu potwierdzenia zakupu, np wydruk z Paypala czy ze sklepu internetowego. Kwota sumaryczna włącznie z wysyłką. + koszty odparawy dosłownie kilkanaście zł.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem:

UPS robi sam odprawe wg wyceny z faktury ( o ile ta faktura tam jest) a jako iż nie ma na niej pozycji kosztów dostawy, to prócz Vatu za cene zegara, dolicza Vat za 100USD kosztów dostawy ?

Czy ktoś też miał takie przygody z ashtomem i sumarycznie ile wam wychodził czas dostawy, od złożenia zamówienia?

Podbijam też poprzedni post by nie utoneło

do kolegi niżej

Pytam o dni a nie godziny czy minuty, no ale rozumiem, żekolega postanowił pośmieszkować. Jest różnica między 7 a 21 dniami <_<  Prosił bym raczej o konkretne informacje gdyż "dziwne opłaty"  nic mi nie mówią. Przecież to nie ashford nalicza, jak sugerujesz tylko UPS, no chyba, że to tylko błąd stylistyczny z twojej strony.

Kolego, obserwuje Twoje posty od założenia konta i moja uwaga to: uspokój się trochę, bo wyglądasz jakbyś 24/7 chciał się kłócić. Przez to nie masz czasu na czytanie ze zrozumieniem i przeglądanie forum. Częstą praktyką w wysyłce kurierem, jeżeli na fakturze, która jest dodana do paczki nie ma wyszczególnionego kosztu wysyłki, jest to, że liczą VAT i od zegarka ORAZ OD USTALONYCH PRZEZ SIEBIE 100$ (za wysyłkę). Także płacisz VAT i od zegarka i od wysyłki. Czas: kurier zawsze idzie szybko. Np dutyfree w 4 dni robocze z Singapuru, a watchshop w 2 z UK. Eglobal to około 8 dni roboczych z UK, ale to przesiadkę mam z Singapuru. Poczta Polska idzie nawet do 2 msc, zależy skąd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mi brzydko "pachną" takie promocje ale wrzucę trzy hamiltony za "darmo"

Ale bym przytulił tego Intra-matica... Niby same pozytywne opinie i jakaś ochrona Amazon cokolwiek to znaczy... Ehh... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi