Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Autor1984

Stowarzyszenie
  • Liczba zawartości

    2200
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana Autor1984 w dniu 6 Marca

Użytkownicy przyznają Autor1984 punkty reputacji!

Reputacja

10273 Guru zegarmistrzostwa

O Autor1984

  • Tytuł
    Przyjaciel Klubu

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    53.15 = 53° 8′ 59″ φ N, 18 = 18° 0′ 0″ λ E
  • Hobby
    Strzelectwo bojowe, motoryzacja, zegarki.

Ostatnie wizyty

10712 wyświetleń profilu
  1. Dziękuję Pawle. Dodam od siebie że staram się aby moje recenzje były możliwie zwięzłe i treściwe w duchu formatu przypominającego krótkie materiały tj. wideo rolki na YouTube gdzie liczy się maksimum treści przy ograniczonej objętości. Chodzi o to by nie zniechęcać czytelnika nadmiarem tekstu przy jednoczesnym zachowaniu wartości merytorycznej Naturalnie w przypadku konstrukcji bardziej złożonych czy to pod względem technicznym wykończeniowym czy konceptualnym forma recenzji będzie odpowiednio odpowiednio rozszerzona. Dla przykładu zegarki pokroju F.P. Journe czy Greubel Forsey* wymagają już innego podejścia redakcyjnego niż modele o typowo użytkowym i klasycznym charakterze jak choćby Epos który celuje w zupełnie inny segment rynku. * - życzę sobie, abym miał kiedyś możliwość recenzowania takich wybitnych dzieł konstrukcyjnych.
  2. Na portalu pojawiła się kolejna recenzja mojego autorstwa, zainteresowanych zapraszam. https://kmziz.pl/artykul/recenzja-epos-3401c-pilot
  3. Zainteresowanych zapraszam do mojej kolejnej recenzji. https://kmziz.pl/artykul/recenzja-epos-3401c-pilot
  4. Mariusz! Masz rację, VI pkt 1 lit. f - jasno wskazuje, że tutaj rozmowa idzie w złym kierunku. @Bogdan-1źle to rozegrałeś - negocjujesz/licytujesz zawsze z wysokiej stawki. Jeden zegarek?? W przypadku odmowy, z czego będziesz zmniejszał pakiet? Poprosisz o samą kopertę, bransoletę, wskazówkę sekundową? Cała męska kolekcja + udziały w SG. To dobry punkt wyjścia. Jeśli nadal będą nieugięci – dodaj do pakietu; stadion, jacht i wyspę. Możesz to naprawić! Zażądaj teraz dwóch zegarków, później trzech, aż dojdziesz do udziałów, jachtu i wyspy.
  5. Autor1984

    Podkasty

    Waldku, przesłucham cały podcast w drodze do pracy, ale już teraz mała podpowiedź. Warto od początku zadbać o obraz - na początek wystarczy smartfon, a z czasem można dorzucić dodatkowe kamery. Nawet zwykłe cięcia między różnymi ujęciami rozmówców (tak jak robią to Żurnalista czy Górczyk) sprawiają, że materiał wygląda profesjonalnie, naturalnie i wprowadza dynamikę. Ponieważ temat dotyczy Włoch, można dodatkowo wzbogacić nagranie o przebitki - zdjęcia, krótkie klipy czy nawet proste animacje. To rozwiązanie bliższe kanałom podróżniczo-kulturalnym i moim zdaniem świetnie by się tu sprawdziło. Oprócz tego warto zainwestować w mikrofony (bo dźwięk jest kluczowy) i podstawowe oświetlenie jakiś ring light. Oczywiście kanał już subskrybuję .
  6. Autor1984

    Jak wyglądamy?!

    Najlepsza ekonomia. Mi wystarczą 3 na pełnym i już jest fajnie. A spust mam wyjątkowy
  7. Autor1984

    Jak wyglądamy?!

    Ja pierdyle. Przypomniał mi się mój drugi pobyt na Teneryfie. Mieliśmy 41,5 w cieniu... Myślałem, że zdechnę, to męka nie urlop. Teraz wyloty tylko maj/koniec września/październik/grudzień. Płyny uzupełniaj
  8. Sandacz to jedna z najlepszych ryb, okonia też uwielbiam. Sandacza czasem jadam u rodziców. A okonia pospolitego już dawno nie miałem w ustach 😕
  9. Żona ma rewelacyjne przepisy, które realizuje przy rybach. Jak będę pamiętał, to wrzucę z relacją fotograficzną. Łosoś w sosie kurkowym, Łosoś z pesto, Łosoś w sosie szpinakowo paprykowym, Dorsz w botwince, Dorada nadziewana i pieczona, Labraks podobnie, Miętus duszony. Ogólnie to lubimy ryby bardzo
  10. Andrzej widzę, że "różyk" przypadł Ci do gustu. Zrobiłeś wiele fajnych zdjęc, wstępny opis. Może napisz recenzję - wyślij ją do @Krzysztof Skórkai wejdzie na portal. Recenzji fajnych zegarków nigdy za wiele, a ten nie ukrywam do tych się zalicza. Jest miły dla oka. Poproś @Wacoro aktywację konta, w razie co służę pomocą przy obsłudze panelu.
  11. Wiemy, wiemy Naczelny barista KMZiZ - GostRado! Dziczyznę uwielbiam - ale z dostępnością gorzej. U mnie głównie gotuje Żona, jednakże na pytanie, które już z zasady kieruję do moich Córek "kto robi najlepsze naleśniki na Świecie" odpowiedź jest zawsze jedna! - TATA
  12. U mnie gołąbki robi Żona, ale do sosu nikogo nie dopuszczę, a jest zaje... Krótki przepis: Passata Mutti u mnie często dwie butelki idą. Normalna, nie ta z bazylią. Cebule 4 - 5 szt. Czosnek główka, Cukier trzcinowy, Sól, Pieprz, Majeranek, Zioła prowansalskie, Bazylia - suszona. Tymianek - suszony, Oregano - suszone. Cebulę szklę i dodaję czosnek (olej rzepakowy). Dodaję przyprawy i zalewam odrobiną wody z gołąbków. Trzymam jeszcze chwilę na patelni i przerzucam do garnka zalewając pasattą. Do smaku sól, cukier, pieprz. Jak zacznie bulgotać - blenduję całość - nawet gorący musi być gęsty. Jest to prosty, ale świetny sos. W zasadzie typowy włos sos pomidorowy(sugo al pomodoro)... Z nutą Polsko - Francuską (Majeranek + Zioła prowansalskie)
  13. Ja robię świetny żurek i flaki!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.