Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

shadow876

Seiko Monster

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już dostaniesz przesyłkę, to pochwal się na forum fotkami i wrażeniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyknąłem jedną fotkę w wątku policzmy monstery. :)

Mam takie pytanie, bo widziałem różne filmiki na yt i w sumie nie mam pewnośc czy to dotyczy wszystkich modeli czy są różne wersjei. W moim modelu SRP307K1 niedziela na tarczy nie jest podpisana, tylko ma czerwony kwadrat - spotkał się ktoś z tym?

Druga sprawa, jak kręcę bezelem to ten dźwięk przekręcania jest strasznie cichy. Nie to, żeby mi to przeszkadzało, ale w moim SNZF17K1 kręcenie bezelem jest z 3-4 razy głośniejsze, bez kitu. Ma ktoś może monstera z drugiej generacji i może się coś o tym wypowiedzieć?

Dzięki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim modelu SRP307K1 niedziela na tarczy nie jest podpisana, tylko ma czerwony kwadrat - spotkał się ktoś z tym?

Seiko stosuje różne wersje datownika, poza angielskimi skrótami które występują w każdej wersji, drugą opcją może być np. język francuski, arabski, japoński albo rzymskie numerki jak u Ciebie.

day-date%20disc%207S26.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam pytanko dotyczace mostera: Dlaczego niektore monstery maja w dolnej czesci tarczy informacje o mechanizmie a niektore nie. Dla porownania monster ze stronki:    http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=SRP307K1 -bez informacji i  z amazona :

http://www.amazon.co.uk/Seiko-Generation-Black-Monster-SRP307K1/dp/B00AJK9CW8/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1395524199&sr=8-4&keywords=seiko+black+monster ,ktory posada takie info.

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam pytanko dotyczace mostera: Dlaczego niektore monstery maja w dolnej czesci tarczy informacje o mechanizmie a niektore nie. Dla porownania monster ze stronki:    http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=SRP307K1 -bez informacji i  z amazona :

http://www.amazon.co.uk/Seiko-Generation-Black-Monster-SRP307K1/dp/B00AJK9CW8/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1395524199&sr=8-4&keywords=seiko+black+monster ,ktory posada takie info.

?

tutaj blizej: http://scr.hu/27im/2a20f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko grafika poglądowa, w Monsterze nie występują tarcze bez żadnych napisów, w każdym razie ja jeszcze takiej nie widziałem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle o zakupie monstera , teraz nowa generacja czy starsza? mechanizm? gabaryty (lubie duze zegarki) , moze ktos mial oba modele i podzieli sie uwagami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zewnętrznie (poza koronką) to identyczne zegarki, więc i rozmiar jest taki sam.

4R36 ma dokręcanie i stopsekundę, poza tym bez różnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w nowym sa ladniejsze indeksy bardziej "potworne"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie Monstera. Ostatnio, po dość dlugim czasie nieużywania, "nakręciłem" zegarek i chciałem ustawić czas oraz datę. Z pierwszym nie bylo problemu, natomiast jeżeli chodzi o datę to nie mogłem w nią jakby "trafić" koronką (mam nadzieję, że wiecie o co chodzi). Dodam, że wcześniej mi się już to zdarzyło, ale przy drugiej czy trzeciej próbie datę udawało się ustawić, a teraz lipa.. W czym może leżeć problem i ile ewentualnie mogłaby kosztować naprawa? Zastanawiam się, czy opłaca się iść do majstra, czy sprzedać zegarek w takim stanie, bo i tak praktycznie leży nieużywany.

Dział byc może nie do końca odpowiedni, ale chciałbym się tylko wstępnie zorientować co z tym fantem zrobić. Za wszelkie informacje dziękuję i pozdrawiam.

E: pokręciłem trochę koronką i w koncu data zaczęła przeskakiwać. Problem jednak chyba nadal jest aktualny, bo w porównaniu z drugim monsterem nie czuć tego kliknięcia między ustawianiem godziny i daty, tu trzeba jakby bardziej to wyczuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w nowym sa ladniejsze indeksy bardziej "potworne"

Taaaa... moja 5-cio letnia chrześnica stwierdziła że nowy monster wygląda jak; cytuję "kwiatuszek"...

b45e4c5a.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieciak za duzo oglada Monster High

a do mnie dzis dolecial minimonster ala cyganstyle :)

2db9u9f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie pasek współgra z tarczą. To fabryczne zestawienie? Można go kupić z bransoletą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest fabrycznie z kajdanem, taki sam jak w klasycznym monsterze. Moim zdaniem kajdan nie pasuje dlatego zalozylem tego parciaka od gerlachow, pasuje idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dojrzałem w innym miejscu :)  Niegłupio wygląda na parciaku. Będzie jakaś recenzja? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie ale trzeba poczekac, moj operator zmienia stan osobowy rodziny i nie ma na nic czasu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest fabrycznie z kajdanem, taki sam jak w klasycznym monsterze. Moim zdaniem kajdan nie pasuje dlatego zalozylem tego parciaka od gerlachow, pasuje idealnie.

Widziałem "na żywo", kolega pokazał przy okazji zakupów i na tym parciaku wygląda świetnie.

Ma coś takiego przyciągającego. Nazwa "cygan" bardzo do niego pasuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:

Widzę że temat zakupów poza UE jest Ci obcy, więc wyjaśnię:

Kupić tanio dolary w powyższy sposób jest łatwo i o tym nie dyskutujemy, trudniej nimi zapłacić.

Chciałbyś płacić przelewem walutowym??

Zapłacić możesz Paypalem lub kartą, natomiast jeżeli karta nie jest obsługiwana w walucie w której kupujesz zawsze zapłacisz za przewalutowanie (często podwójne) lub po zbójeckim przeliczniku banku lub Paypala.

Tyle w temacie.

Zanim sobie z kogoś podworujesz, to warto by jednak zapoznać się z przedstawioną ofertą.

Otwierając konto w kantorze internetowym Aliora jednocześnie otrzymujesz kartę obsługiwaną w walucie, którą sobie wybierzesz (do wyboru sa USD, EUR i GBP) i płacisz nią lub możesz wybierać gotówkę z bankomatów w wybranej walucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro kupiłeś Monstera, może dokładniej opiszesz swoją płatność i jak Ci to przeliczyli ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupowałem Monstera. Robiłem zakupy elektroniczne i AGD.

Jak przeliczyli ? Nijak.

Kupujesz walutę w kantorze Aliora i w ten sposób "ładujesz" sobie konto na karcie którą dostałeś.

Następnie płacisz tą kartą w sklepie internetowym i wszystko.

Cały "przelicznik" to tyle po ile kupisz walutę.

Z karty zeszło dokładnie tyle $ ile zapłaciłem w sklepie internetowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie, a jeśli jest w sklepie jest tylko płatność paypal to można podczepić karte z Aliora i paypal nie skasuje za przewalutowanie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia, ale podejrzewam że jeśli kartę da się "podpiąć" pod paypal i płatnośc będzie dokonywana w walucie na jaką karta została wydana, to nie powinni robić zadnego przewalutowania, bo i z czego ?

Ale to takie tam moje gdybanie. Nie testowałem takiej opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie, a jeśli jest w sklepie jest tylko płatność paypal to można podczepić karte z Aliora i paypal nie skasuje za przewalutowanie ?

Myślę, że każdą kartę można podłączyć. Nie ma praktycznych przeszkód.

Korzystałem swego czasu z walutowej karty do transakcji internetowych z BRE w PayPalu. Działała bez problemu.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że każdą kartę można podłączyć. Nie ma praktycznych przeszkód.

Korzystałem swego czasu z walutowej karty do transakcji internetowych z BRE w PayPalu.

No właśnie nie do końca. Niektóre karty debetowe nie dawały się podpiąć pod PayPal. Nie wiem jak jest obecnie.

Nawet debetówki z mBanku kiedyś nie można było podpiąc, ale nie pamiętam czy to było jeszcze za czasów gdy zakładałem konto na paypalu zagranicznym, czy na PL też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.