dziadyga 20 #51 Napisano 21 Marca 2014 Jak już dostaniesz przesyłkę, to pochwal się na forum fotkami i wrażeniami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cylon 0 #52 Napisano 22 Marca 2014 Cyknąłem jedną fotkę w wątku policzmy monstery. Mam takie pytanie, bo widziałem różne filmiki na yt i w sumie nie mam pewnośc czy to dotyczy wszystkich modeli czy są różne wersjei. W moim modelu SRP307K1 niedziela na tarczy nie jest podpisana, tylko ma czerwony kwadrat - spotkał się ktoś z tym? Druga sprawa, jak kręcę bezelem to ten dźwięk przekręcania jest strasznie cichy. Nie to, żeby mi to przeszkadzało, ale w moim SNZF17K1 kręcenie bezelem jest z 3-4 razy głośniejsze, bez kitu. Ma ktoś może monstera z drugiej generacji i może się coś o tym wypowiedzieć? Dzięki z góry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #53 Napisano 22 Marca 2014 W moim modelu SRP307K1 niedziela na tarczy nie jest podpisana, tylko ma czerwony kwadrat - spotkał się ktoś z tym? Seiko stosuje różne wersje datownika, poza angielskimi skrótami które występują w każdej wersji, drugą opcją może być np. język francuski, arabski, japoński albo rzymskie numerki jak u Ciebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wulfgar 509 #54 Napisano 22 Marca 2014 Witam.Mam pytanko dotyczace mostera: Dlaczego niektore monstery maja w dolnej czesci tarczy informacje o mechanizmie a niektore nie. Dla porownania monster ze stronki: http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=SRP307K1 -bez informacji i z amazona : http://www.amazon.co.uk/Seiko-Generation-Black-Monster-SRP307K1/dp/B00AJK9CW8/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1395524199&sr=8-4&keywords=seiko+black+monster ,ktory posada takie info. ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wulfgar 509 #55 Napisano 22 Marca 2014 Witam.Mam pytanko dotyczace mostera: Dlaczego niektore monstery maja w dolnej czesci tarczy informacje o mechanizmie a niektore nie. Dla porownania monster ze stronki: http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=SRP307K1 -bez informacji i z amazona : http://www.amazon.co.uk/Seiko-Generation-Black-Monster-SRP307K1/dp/B00AJK9CW8/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1395524199&sr=8-4&keywords=seiko+black+monster ,ktory posada takie info. ?tutaj blizej: http://scr.hu/27im/2a20f 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #56 Napisano 22 Marca 2014 To tylko grafika poglądowa, w Monsterze nie występują tarcze bez żadnych napisów, w każdym razie ja jeszcze takiej nie widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wulfgar 509 #57 Napisano 24 Marca 2014 mysle o zakupie monstera , teraz nowa generacja czy starsza? mechanizm? gabaryty (lubie duze zegarki) , moze ktos mial oba modele i podzieli sie uwagami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #58 Napisano 24 Marca 2014 Zewnętrznie (poza koronką) to identyczne zegarki, więc i rozmiar jest taki sam. 4R36 ma dokręcanie i stopsekundę, poza tym bez różnic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #59 Napisano 25 Marca 2014 w nowym sa ladniejsze indeksy bardziej "potworne" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dico 13 #60 Napisano 26 Marca 2014 Witam, mam pytanie odnośnie Monstera. Ostatnio, po dość dlugim czasie nieużywania, "nakręciłem" zegarek i chciałem ustawić czas oraz datę. Z pierwszym nie bylo problemu, natomiast jeżeli chodzi o datę to nie mogłem w nią jakby "trafić" koronką (mam nadzieję, że wiecie o co chodzi). Dodam, że wcześniej mi się już to zdarzyło, ale przy drugiej czy trzeciej próbie datę udawało się ustawić, a teraz lipa.. W czym może leżeć problem i ile ewentualnie mogłaby kosztować naprawa? Zastanawiam się, czy opłaca się iść do majstra, czy sprzedać zegarek w takim stanie, bo i tak praktycznie leży nieużywany.Dział byc może nie do końca odpowiedni, ale chciałbym się tylko wstępnie zorientować co z tym fantem zrobić. Za wszelkie informacje dziękuję i pozdrawiam. E: pokręciłem trochę koronką i w koncu data zaczęła przeskakiwać. Problem jednak chyba nadal jest aktualny, bo w porównaniu z drugim monsterem nie czuć tego kliknięcia między ustawianiem godziny i daty, tu trzeba jakby bardziej to wyczuć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5854 #61 Napisano 26 Marca 2014 w nowym sa ladniejsze indeksy bardziej "potworne"Taaaa... moja 5-cio letnia chrześnica stwierdziła że nowy monster wygląda jak; cytuję "kwiatuszek"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #62 Napisano 27 Marca 2014 dzieciak za duzo oglada Monster High a do mnie dzis dolecial minimonster ala cyganstyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PustyRZE 69 #63 Napisano 27 Marca 2014 Fajny ten "cygan". Gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1933 #64 Napisano 27 Marca 2014 Fajnie pasek współgra z tarczą. To fabryczne zestawienie? Można go kupić z bransoletą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #65 Napisano 27 Marca 2014 Zegarek jest fabrycznie z kajdanem, taki sam jak w klasycznym monsterze. Moim zdaniem kajdan nie pasuje dlatego zalozylem tego parciaka od gerlachow, pasuje idealnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1933 #66 Napisano 27 Marca 2014 Już dojrzałem w innym miejscu Niegłupio wygląda na parciaku. Będzie jakaś recenzja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #67 Napisano 27 Marca 2014 Bedzie ale trzeba poczekac, moj operator zmienia stan osobowy rodziny i nie ma na nic czasu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4225 #68 Napisano 5 Kwietnia 2014 Zegarek jest fabrycznie z kajdanem, taki sam jak w klasycznym monsterze. Moim zdaniem kajdan nie pasuje dlatego zalozylem tego parciaka od gerlachow, pasuje idealnie. Widziałem "na żywo", kolega pokazał przy okazji zakupów i na tym parciaku wygląda świetnie.Ma coś takiego przyciągającego. Nazwa "cygan" bardzo do niego pasuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doczu 4 #69 Napisano 8 Maja 2014 Widzę że temat zakupów poza UE jest Ci obcy, więc wyjaśnię:Kupić tanio dolary w powyższy sposób jest łatwo i o tym nie dyskutujemy, trudniej nimi zapłacić.Chciałbyś płacić przelewem walutowym??Zapłacić możesz Paypalem lub kartą, natomiast jeżeli karta nie jest obsługiwana w walucie w której kupujesz zawsze zapłacisz za przewalutowanie (często podwójne) lub po zbójeckim przeliczniku banku lub Paypala.Tyle w temacie.Zanim sobie z kogoś podworujesz, to warto by jednak zapoznać się z przedstawioną ofertą.Otwierając konto w kantorze internetowym Aliora jednocześnie otrzymujesz kartę obsługiwaną w walucie, którą sobie wybierzesz (do wyboru sa USD, EUR i GBP) i płacisz nią lub możesz wybierać gotówkę z bankomatów w wybranej walucie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4550 #70 Napisano 8 Maja 2014 Skoro kupiłeś Monstera, może dokładniej opiszesz swoją płatność i jak Ci to przeliczyli ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doczu 4 #71 Napisano 8 Maja 2014 Nie kupowałem Monstera. Robiłem zakupy elektroniczne i AGD.Jak przeliczyli ? Nijak.Kupujesz walutę w kantorze Aliora i w ten sposób "ładujesz" sobie konto na karcie którą dostałeś.Następnie płacisz tą kartą w sklepie internetowym i wszystko.Cały "przelicznik" to tyle po ile kupisz walutę.Z karty zeszło dokładnie tyle $ ile zapłaciłem w sklepie internetowym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swiatus85 3 #72 Napisano 16 Maja 2014 Pytanie, a jeśli jest w sklepie jest tylko płatność paypal to można podczepić karte z Aliora i paypal nie skasuje za przewalutowanie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doczu 4 #73 Napisano 19 Maja 2014 Nie mam pojęcia, ale podejrzewam że jeśli kartę da się "podpiąć" pod paypal i płatnośc będzie dokonywana w walucie na jaką karta została wydana, to nie powinni robić zadnego przewalutowania, bo i z czego ?Ale to takie tam moje gdybanie. Nie testowałem takiej opcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #74 Napisano 19 Maja 2014 Pytanie, a jeśli jest w sklepie jest tylko płatność paypal to można podczepić karte z Aliora i paypal nie skasuje za przewalutowanie ?Myślę, że każdą kartę można podłączyć. Nie ma praktycznych przeszkód.Korzystałem swego czasu z walutowej karty do transakcji internetowych z BRE w PayPalu. Działała bez problemu. Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doczu 4 #75 Napisano 22 Maja 2014 Myślę, że każdą kartę można podłączyć. Nie ma praktycznych przeszkód.Korzystałem swego czasu z walutowej karty do transakcji internetowych z BRE w PayPalu.No właśnie nie do końca. Niektóre karty debetowe nie dawały się podpiąć pod PayPal. Nie wiem jak jest obecnie.Nawet debetówki z mBanku kiedyś nie można było podpiąc, ale nie pamiętam czy to było jeszcze za czasów gdy zakładałem konto na paypalu zagranicznym, czy na PL też. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach