FRANK 1 #151 Napisano 4 Lutego 2013 Uwazam,ze od Beckerow jednym z najlepszych jest kol amroziuk ze Swiebodzic.Prosze o foto calego mechanizmu łacznie ze srodkiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #152 Napisano 5 Lutego 2013 Dodaje zdjęcia.Zegar trochę odkurzyłem,bo było na nim centymetr kurzu Co myślicie?na chwilę obecna ląduje na strychu 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #153 Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) No super, tylko że to nie Becker...przenoszę w odpowiednie miejsce. Edytowane 5 Lutego 2013 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #154 Napisano 5 Lutego 2013 No super, tylko że to nie Becker...przenoszę w odpowiednie miejsce.Dziękuje za przeniesienie i przepraszam za umieszczenie zdjęć w nieodpowiednim dziale.Po prostu zmęczenie organizmu. 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #155 Napisano 5 Lutego 2013 No i co widzimy .Nie GB lecz bardzo ciekawego Lenza z 1918 roku.Gratuluje zdobyczy i zazdroszcze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #156 Napisano 5 Lutego 2013 Przepiękna tarcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #157 Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Dziękuję.Mechanizm ,jak w każdym swoim eklektyku,kominkowym, co kilka lat daje do czyszczenia,smarowania.A co ,myślicie o skrzyni?Ruszać ją ,czy zostawić taką jak jest?Tak z grubsza oglądałem,to jest bez robaczków.Jedynie lakier popękanyi nie wiem czy byście zalecali wyczyszczenie tarczy?Czy zostawić po starości?Machnąłem wahadłem.Uczta dla uszu ,jakże inna co w eklektyku z gongiem "okrągłym".Poezja Edytowane 5 Lutego 2013 przez Darek-zegarek 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #158 Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Z tarczą bym nie ryzykowała, no może nieco przeczysciłabym benzyną ekstrakcyjną - oczyści brudy, a patyna pozostanie nietknięta.Lakier? Jeśli to lakier, to bym go zmyła, i na to politura jak opisywał lusyk, rozcieńczona. Wypróbowałam ten sposób i rzeczywiście efekt jest fajny.Ale są tutaj na pewno bardziej doświadczeni, więc może niech sie wypowiedzą i doradzą. Edytowane 5 Lutego 2013 przez kasiaMF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #159 Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Oto ciekawy Lenzkirch model (...), Frank wybacz... http://www.youtube.com/watch?v=_eppR5093jA&feature=youtu.be Edytowane 5 Lutego 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #160 Napisano 5 Lutego 2013 Oto ciekawy Lenzkirch model ] Od teraz mowie Ci MISTRZU! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #161 Napisano 5 Lutego 2013 Ulan sie powtarza .A ja mowie WIELKI SZACUN !!!!!!!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #162 Napisano 8 Lutego 2013 mój nowy - stary lenz. następne fotki wstawię jutro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #163 Napisano 8 Lutego 2013 Hmm. Prezentacji rozpoczętej od d..y strony jeszcze nie mieliśmy. Napięcie rośnie 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #164 Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Też mam taki kocyk Edytowane 9 Lutego 2013 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #165 Napisano 9 Lutego 2013 Patrzac od tylu to na 100% jest Lenzkirch .Moze kolega krzykon1 bardziej lubi z tej strony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #166 Napisano 9 Lutego 2013 teraz troszkę więcej - prawy boczek, ale jeszcze od tyłu. (wszyscy zawsze chcą widzieć plecy zegara) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #167 Napisano 9 Lutego 2013 No,no!!! Jakis balkonowiec ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #168 Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) obstawiam to drogi Watsonie : Edytowane 9 Lutego 2013 przez fibo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #169 Napisano 9 Lutego 2013 Ksztalty patrzac do tylu u wszystkich sa jednakowe.Zgadzam sie z fibo to moze byc ta dziewczyna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #170 Napisano 9 Lutego 2013 GRATULUJĘ wczoraj przyjechał do mnie z Warszawy.Od tyłu nie ma tylu mankamentów co front, może inaczej się wyrażę, ktoś zafundował nu niezłą dawkę na szczęście politury, a nie czegoś innego. spotkałem się już kiedyś z grubo nałożonym utwardzalnym lakierem.moim zdaniem górny lauferek coś nie pasuje fotka z tyłu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #171 Napisano 9 Lutego 2013 Nie tylko środkowy, ale i boczne kulfony do pieca. Trzeba dorobić półeczkę ze wzmocnieniem na środku i poprosić kol. FRANKa o wzory sterczyn. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #172 Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Jest to model skrzyni nr 620 i faktycznie lauferek powinien byc inny -taki jak pokazal fibo powyzej.Sterczyny byly kwadratowe w ksztalcie wydluzonej piramidy . U gory w koronie i na dole pod barierka powinno byc po dwa otwory na wylot .Prawdopodobnie produkowano tez skrzynie bez tych otworow.Gratuluje bardzo ciekawy zegar. Edycja, nie kolejny post Edytowane 9 Lutego 2013 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #173 Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Nie tylko środkowy, ale i boczne kulfony do pieca. Trzeba dorobić półeczkę ze wzmocnieniem na środku i poprosić kol. FRANKa o wzory sterczyn. Zaraz tam do pieca. Jeśli to są stare "przeszczepy" (a w CK lubowali się w takich krótkich "gnypkach"), to zasługują sobie na szufladę... Edytowane 9 Lutego 2013 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #174 Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Zaraz tam do pieca. Jeśli to są stare "przeszczepy" (a w CK lubowali się w takich krótkich "gnypkach"), to zasługują sobie na szufladę...Zgadzam sie z kol tarantem do tych malych mozna dotoczyc i dokleic male łezki i beda pasowaly do skrzyni filipowskiej .Na srodku z tylu korony byl doklejony klocek , na ktorym byla mala polka i na niej sterczyna gorna (centralna). Edytowane 9 Lutego 2013 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #175 Napisano 10 Lutego 2013 Dziękuję za odpowiedzi i zabawę. Zastosuję się do uwag i fotki od fibo. Kulfonów nie spalę, mimo iż nie pasują to są stareńkie, niech sobie jeszcze pożyją w końcu po to ta nasza pasja aby ratować od zniszczenia i zapomnienia te piękne zegary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach