Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomek123er

Klub Miłośników Zegarków Nomos

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótka recenzja Neomatika

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.12.2022 o 21:14, exuus napisał(-a):

Gdzie najlepiej i najkorzystniej kupić Nomosa? Zastanawiam się nad Orionem albo Tangente.

Widzę te zegarki w polskich sklepach internetowych, ale przyznam, że mam pewne obawy.

Trochę odgrzebię temat, ale Twoje obawy trwają już prawie 3 lata.....nie pisz więcej już do mnie na priv w sprawie mojego Nomosa, szkoda mojego czasu.

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_1549.thumb.jpeg.87cd278615a67da55316b0f9cb0f1869.jpeg

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.06.2025 o 10:57, Gregory_70 napisał(-a):

Trochę odgrzebię temat, ale Twoje obawy trwają już prawie 3 lata.....nie pisz więcej już do mnie na priv w sprawie mojego Nomosa, szkoda mojego czasu.

Naprawdę godne podziwu jest odgrzebywanie mojego posta sprzed 3 lat, tylko dlatego, że zadałem na priv jedno pytanie w jednej wiadomości w sprawie sprzedawanego Nomosa. Odgrzebanie posta zajęło jednak trochę Pana cennego czasu, tak samo jak pisanie do mnie kilku wiadomości na priv. Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, exuus napisał(-a):

Naprawdę godne podziwu jest odgrzebywanie mojego posta sprzed 3 lat, tylko dlatego, że zadałem na priv jedno pytanie w jednej wiadomości w sprawie sprzedawanego Nomosa. Odgrzebanie posta zajęło jednak trochę Pana cennego czasu, tak samo jak pisanie do mnie kilku wiadomości na priv. Gratuluję.

W zadawaniu pytań nie widzę żadnego problemu, ale wypadałoby potem odpisać, tak przynajmniej w moim przekonaniu powinno się prowadzić konwersację. Życzę spełnienia zegarkowych marzeń.

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można oglądnąć, choćby dla relaksu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy któryś z szanownych forumowiczów ma plany na pozbycie się club sporta w rozmiarze 37 :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Zaczne od tego ze super powrocic tu po latach :) Jakis czas temu dosc czesto tu zagladalem i nawet uzbieralem pare fajnych sikorow w tym i Nomosa Ludwiga (jego foto pewnie jeszcze tu gdzies wisi bo nieomieszkalem sie nim pochwalic :) Potem rodzina, dzieci - te sprawy, ale jakos znowu mnie tu przywialo. I jak juz jestem to mam pytanie. Po ile teraz biegaja takie Nomosy Ludwigi 38 datum? Numer 231 - z 2015r. Stan bez widocznych jakichkolwiek rys - elegancko dziala, Pudelko widac ze nie nowe ale klase trzyma. Wszystko jak nalezy. Nie wiem czy chce sprzedac szczerze mowiac i im dluzej tu siedze tym mniej chce sie z nim rozstawac :)  ale zycie.. Nie pytam o konkretna cene. Pytam o zakres. Tak zeby nie oddac swojego starego skarbu komus za grosze i zeby ktos kto go kupuje mial uczciwa cene. Z gory dziekuje. Sebastian 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 godzin temu, Sebastian1978 napisał(-a):

Hej

Zaczne od tego ze super powrocic tu po latach :) Jakis czas temu dosc czesto tu zagladalem i nawet uzbieralem pare fajnych sikorow w tym i Nomosa Ludwiga (jego foto pewnie jeszcze tu gdzies wisi bo nieomieszkalem sie nim pochwalic :) Potem rodzina, dzieci - te sprawy, ale jakos znowu mnie tu przywialo. I jak juz jestem to mam pytanie. Po ile teraz biegaja takie Nomosy Ludwigi 38 datum? Numer 231 - z 2015r. Stan bez widocznych jakichkolwiek rys - elegancko dziala, Pudelko widac ze nie nowe ale klase trzyma. Wszystko jak nalezy. Nie wiem czy chce sprzedac szczerze mowiac i im dluzej tu siedze tym mniej chce sie z nim rozstawac :)  ale zycie.. Nie pytam o konkretna cene. Pytam o zakres. Tak zeby nie oddac swojego starego skarbu komus za grosze i zeby ktos kto go kupuje mial uczciwa cene. Z gory dziekuje. Sebastian 

Na forum nie wyceniamy zegarkow. Popatrz na watchrecon i watchcharts - zorientujesz sie, po ile dany model jest wystawiany. Chrono24 tez moze byc dobrym zrodlem.

[EDIT]: literówka

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wakacyjnie 58ebdd8ba9c8c08782fc9a5ad4b8e915.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.07.2025 o 21:40, Gugamat napisał(-a):

Czy któryś z szanownych forumowiczów ma plany na pozbycie się club sporta w rozmiarze 37 :)?

Ja będę wystawiał swojego, jak coś pisz pw 

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporcik w akcji 😅

20250716_142122.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi