Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
tomek123er

Klub Miłośników Zegarków Nomos

Recommended Posts

Krótka recenzja Neomatika

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

W dniu 28.12.2022 o 21:14, exuus napisał(-a):

Gdzie najlepiej i najkorzystniej kupić Nomosa? Zastanawiam się nad Orionem albo Tangente.

Widzę te zegarki w polskich sklepach internetowych, ale przyznam, że mam pewne obawy.

Trochę odgrzebię temat, ale Twoje obawy trwają już prawie 3 lata.....nie pisz więcej już do mnie na priv w sprawie mojego Nomosa, szkoda mojego czasu.

Only vintage ....

IMG_1549.thumb.jpeg.87cd278615a67da55316b0f9cb0f1869.jpeg

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

W dniu 18.06.2025 o 10:57, Gregory_70 napisał(-a):

Trochę odgrzebię temat, ale Twoje obawy trwają już prawie 3 lata.....nie pisz więcej już do mnie na priv w sprawie mojego Nomosa, szkoda mojego czasu.

Naprawdę godne podziwu jest odgrzebywanie mojego posta sprzed 3 lat, tylko dlatego, że zadałem na priv jedno pytanie w jednej wiadomości w sprawie sprzedawanego Nomosa. Odgrzebanie posta zajęło jednak trochę Pana cennego czasu, tak samo jak pisanie do mnie kilku wiadomości na priv. Gratuluję.

8 godzin temu, exuus napisał(-a):

Naprawdę godne podziwu jest odgrzebywanie mojego posta sprzed 3 lat, tylko dlatego, że zadałem na priv jedno pytanie w jednej wiadomości w sprawie sprzedawanego Nomosa. Odgrzebanie posta zajęło jednak trochę Pana cennego czasu, tak samo jak pisanie do mnie kilku wiadomości na priv. Gratuluję.

W zadawaniu pytań nie widzę żadnego problemu, ale wypadałoby potem odpisać, tak przynajmniej w moim przekonaniu powinno się prowadzić konwersację. Życzę spełnienia zegarkowych marzeń.

Only vintage ....

Można oglądnąć, choćby dla relaksu.

Czy któryś z szanownych forumowiczów ma plany na pozbycie się club sporta w rozmiarze 37 :)?

Hej

Zaczne od tego ze super powrocic tu po latach :) Jakis czas temu dosc czesto tu zagladalem i nawet uzbieralem pare fajnych sikorow w tym i Nomosa Ludwiga (jego foto pewnie jeszcze tu gdzies wisi bo nieomieszkalem sie nim pochwalic :) Potem rodzina, dzieci - te sprawy, ale jakos znowu mnie tu przywialo. I jak juz jestem to mam pytanie. Po ile teraz biegaja takie Nomosy Ludwigi 38 datum? Numer 231 - z 2015r. Stan bez widocznych jakichkolwiek rys - elegancko dziala, Pudelko widac ze nie nowe ale klase trzyma. Wszystko jak nalezy. Nie wiem czy chce sprzedac szczerze mowiac i im dluzej tu siedze tym mniej chce sie z nim rozstawac :)  ale zycie.. Nie pytam o konkretna cene. Pytam o zakres. Tak zeby nie oddac swojego starego skarbu komus za grosze i zeby ktos kto go kupuje mial uczciwa cene. Z gory dziekuje. Sebastian 

12 godzin temu, Sebastian1978 napisał(-a):

Hej

Zaczne od tego ze super powrocic tu po latach :) Jakis czas temu dosc czesto tu zagladalem i nawet uzbieralem pare fajnych sikorow w tym i Nomosa Ludwiga (jego foto pewnie jeszcze tu gdzies wisi bo nieomieszkalem sie nim pochwalic :) Potem rodzina, dzieci - te sprawy, ale jakos znowu mnie tu przywialo. I jak juz jestem to mam pytanie. Po ile teraz biegaja takie Nomosy Ludwigi 38 datum? Numer 231 - z 2015r. Stan bez widocznych jakichkolwiek rys - elegancko dziala, Pudelko widac ze nie nowe ale klase trzyma. Wszystko jak nalezy. Nie wiem czy chce sprzedac szczerze mowiac i im dluzej tu siedze tym mniej chce sie z nim rozstawac :)  ale zycie.. Nie pytam o konkretna cene. Pytam o zakres. Tak zeby nie oddac swojego starego skarbu komus za grosze i zeby ktos kto go kupuje mial uczciwa cene. Z gory dziekuje. Sebastian 

Na forum nie wyceniamy zegarkow. Popatrz na watchrecon i watchcharts - zorientujesz sie, po ile dany model jest wystawiany. Chrono24 tez moze byc dobrym zrodlem.

[EDIT]: literówka

Edited by cordi7

W dniu 10.07.2025 o 21:40, Gugamat napisał(-a):

Czy któryś z szanownych forumowiczów ma plany na pozbycie się club sporta w rozmiarze 37 :)?

Ja będę wystawiał swojego, jak coś pisz pw 

Pozdrawiam :)

Nomos Tangomat, cal. DUW 5001, ref. 601.2

IMG20250806152217.jpg

IMG20250806161837.jpg

Edited by Gregory_70

Only vintage ....

Ahoi, taka dość frywolna nazwa modelu, jak na niemiecką firmę, ale od razu przypadła mi do gustu, podobnie jak sam zegarek.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1754488601753.jpg

@nav kupiłeś czy przymiarki? Bo nie kojarzę, żebyś miał?

19 minut temu, cordi7 napisał(-a):

@nav kupiłeś czy przymiarki? Bo nie kojarzę, żebyś miał?

Ahoi mam już z półtora roku, lub dłużej. Rzadko go noszę, podobnie zresztą, jak pozostałe zegarki, ale bardzo lubię ten model- pięknie wykonany, Bauhaus pełną gębą, no i mechanizm za przeszklonym deklem- piękny, lubię po prostu na niego patrzeć i oglądać jego pracę, jak dziwnie by to nie brzmiało ( :) ), ten zegarek to po prostu piękny przykład sztuki użytkowej.

4 godziny temu, nav napisał(-a):

Ahoi, taka dość frywolna nazwa modelu, jak na niemiecką firmę, ale od razu przypadła mi do gustu, podobnie jak sam zegarek.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1754488601753.jpg

Świetnie wygląda. Musisz czasami zakładać 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos