Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Bartek19877

Nowy portal zegarkowy Zegarki i Pasja

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam przykładowo opracowanie "Zakazane zwroty"- http://zegarkiipasja.pl/zegarkowy-swiat/150-zakazane-zegarkowe-zwroty

Warto się zapoznać, myślę, że każd zgodzi się z sugestiami tam zawartymi.

Ciekawe. Popieram i kibicuję współczesnym pracom mającym na celu doprecyzowanie pojęć zegarkowych albo dostosowaniu ich do rzeczywistości..

Na co dzień wydaje się, że większość zwrotów i sformułowań jest jasna ale tak nie jest. Tym bardziej, że język ewoluuje i znaczenia się zmieniają itp. Na forum był niedawno temat w stylu "czy bezel jest w 100% zgodny z pojęciem lunety" i pomimo tylu forumowiczów... zabrakło tam jednoznacznego wniosku i podsumowania.

Ale nie ze wszystkim się zgadam w tym opracowaniu. Chociażby z kwestią właśnie bezela czy chronografu. Te pojęcia maja już własne autonomiczne życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartkowi życzę powodzenia - droga przed Tobą trudną i wyboista :)

Niestety, portal redagowany przez Władka, czyli właściciela salonu z zegarkami i sprzedawcę konkretnych marek wyklucza (moim zdaniem) jakąkolwiek wiarygodność czy niezależność - a szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj Łukasz , poza tym kto jak kto ale Ty powinieneś poznać gorzki smak wyssanych z palca zarzutów , więc myslałem że nie będziesz ich powielał w stosunku do innych ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj Łukasz , poza tym kto jak kto ale Ty powinieneś poznać gorzki smak wyssanych z palca zarzutów , więc myslałem że nie będziesz ich powielał w stosunku do innych ..

ależ to nie są wyssane z palca zarzuty, tylko fakty. Jak można liczyć na obiektywizm w przypadku serwisu o zegarkach redagowanego przez sprzedawce konkretnych marek? No nie można - po prostu... Zresztą znajdź mi na świecie inny serwis prowadzony przez tak zależną osobę. Zwyczajnie jedno wyklucza drugie.

Wyobraź sobie np., że jutro JA z Tomkiem otwieram salon zegarkowy z listą X marek, dalej prowadząc chronosa... no jak by to wyglądało :)

I jak napisałem, życzę Panom powodzenia, chociaż żałuje szczerze, że to nie jest portal niezależny. Im więcej takich w PL, tym lepiej dla całego rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ależ to nie są wyssane z palca zarzuty, tylko fakty. Jak można liczyć na obiektywizm w przypadku serwisu o zegarkach redagowanego przez sprzedawce konkretnych marek? No nie można - po prostu... Zresztą znajdź mi na świecie inny serwis prowadzony przez tak zależną osobę. Zwyczajnie jedno wyklucza drugie.

Wyobraź sobie np., że jutro JA z Tomkiem otwieram salon zegarkowy z listą X marek, dalej prowadząc chronosa... no jak by to wyglądało :)

I jak napisałem, życzę Panom powodzenia, chociaż żałuje szczerze, że to nie jest portal niezależny. Im więcej takich w PL, tym lepiej dla całego rynku.

SphinX - mogłoby, jeszcze raz podkreślę MOGŁOBY się wydawać że jedno ma coś wspólnego z drugim ale zapewniam Ciebie jak i wszystkich że w tym przypadku ma to zerowe znaczenie. To że Pan Władysław prowadzi swój sklep, to jego prywatna sprawa, a zarzuty tego typu, że portal nie będzie "obiektywny", "niewiarygodny" ze względu na to, są krzywdzące i nie na miejscu. Mam nadzieję, że jak ruszymy "pełną parą", to sam się przekonasz że błędnie nas oceniłeś. 

P.S

Już wkrótce pojawi się wiele ciekawych opracowań jak i opisów zegarków - w tym nawet takich o których Pan Władysław nie ma nawet pojęcia że istnieją, także nie wiem w czym problem :)

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartku - raz jeszcze - powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartku - raz jeszcze - powodzenia.

Dziękuję i liczę że kiedyś zrobimy coś razem fajnego, a nie będziemy sobie wchodzić w drogę, bo PASJA ma jednoczyć, a nie dzielić :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję i liczę że kiedyś zrobimy coś razem fajnego, a nie będziemy sobie wchodzić w drogę, bo PASJA ma jednoczyć, a nie dzielić :)

Pozdrawiam

Kto wie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym wierzyć, że Twoja i Tomka krytyka w tym wątku nie jest powodowana pojawieniem się (po prostu) konkurencji. 

...jak by to wyglądało, że dwoje redaktorów konkurencyjnego portalu w temacie 'inauguracyjnym' z zapałem wytyka błędy i brak wiarygodności nowej (konkurencyjnej) strony na samym jej początku? - trochę niewiarygodnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze raz powtórzę... konkurencji się nie boimy, bo ona może tylko zrobić dobrze całemu rynkowi, a więc i nam w rezultacie. A czy portal będzie dla Nas konkurencyjny - czas pokaże.

Błędy wytknął Tomek, bo były niestety ewidentne, i zostało to wyjaśnione.

A brak wiarygodności,w  wymiarze jaki podałem, jest moją oceną. Ja tak uważam, a mam tak, że piszę to co myślę :) Zresztą wątpliwości wyjaśniliśmy już Sobie z Bartkiem na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze raz powtórzę... konkurencji się nie boimy, bo ona może tylko zrobić dobrze całemu rynkowi, a więc i nam w rezultacie. A czy portal będzie dla Nas konkurencyjny - czas pokaże.

Błędy wytknął Tomek, bo były niestety ewidentne, i zostało to wyjaśnione.

A brak wiarygodności,w  wymiarze jaki podałem, jest moją oceną. Ja tak uważam, a mam tak, że piszę to co myślę :) Zresztą wątpliwości wyjaśniliśmy już Sobie z Bartkiem na PW.

OK, i ja też nie chcę Wam nic zarzucać, patrząc 'z boku' można to zwyczajnie tak odebrać. 

Ja jako bierny obserwator cieszę się, że takich portali jest coraz więcej bo to daje wybór i Was redaktorów mobilizuje wzajemnie. 

Liczę, że będzie się dobrze działo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodajcie proszę subskrypcje strony przez kanał RSS. Nie każdy ma czas zaglądać na stronę kilka razy dziennie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie, że pojawiła się kolejna polska strona o zegarkach. Brakuje mi tylko daty publikacji poszczególnych tekstów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodajcie proszę subskrypcje strony przez kanał RSS. Nie każdy ma czas zaglądać na stronę kilka razy dziennie. 

Może linkujcie nam w Nowościach ze świata zegarków nowe tematy tak jak to robi Watch Time czy Chronos? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może linkujcie nam w Nowościach ze świata zegarków nowe tematy tak jak to robi Watch Time czy Chronos? :)

Byłoby miło

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko będzie , tylko uporamy się z ostatnimi technicznymi problemami i zaraz będziemy uzupełniać treść :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
....

Ale nie ze wszystkim się zgadam w tym opracowaniu. Chociażby z kwestią właśnie bezela czy chronografu. Te pojęcia maja już własne autonomiczne życia.

Tak, masz rację,

One żyją już własnym życiem.

Te dałem pod "wątpliwe i dyskusyjne"

Ja nie zgadzam się z "bezelem", bo powinniśmy chronić język, bo nie jest nam potrzebny ten makaronizm

Znam rodowód i znaczenie Chronografu, ja sam nie chcę używać i zniechęcam do używania, ale to nie jest niepoprawne.

- zmieniłem tytuł i treść opracowania Nowy tytuł

pozdrawiam,

Władyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie. trzymam kciuki. 

Zmieszczone fotki macie z zaburzonymi proporcjami - albo ze skalowaniem był problem, albo niewłaściwie zmniejszone. Ale to "pikusie" do łatwej poprawy.

Kibicuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.