Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Bartek19877

Nowy portal zegarkowy Zegarki i Pasja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich po długiej przerwie!

Chciałbym poinformować że stworzyłem przy pomocy kilku osób nowy portal zegarkowy www.zegarkiipasja.pl.

Dużo pracy za nami, dużo pracy przed nami ale mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobrą stronę :) 

Na razie jest jeszcze kilka mankamentów, które na bieżąco są korygowane ale w najbliższym czasie zostaną usunięte, także kilka rzeczy jeszcze się zmieni :)

Może zdarzyć się tak że strona zostanie dzisiaj w nocy zablokowana z powodu przeprowadzanych prac przez naszego informatyka. 

Proszę o wyrażanie swoich opinii na temat strony w tym tej negatywnej - konstruktywna krytyka jest zawsze wskazana :)

Osoby które chciałby współpracować i wspólnie z nami tworzyć i rozwijać portal proszę o kontakt na PM.

Z góry przepraszam moderatorów i proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu - oczywiście jak umieściłem źle.

Pozdrawiam,

Bartek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenie bardzo przyjazne, fajna kolorystyka, piękny tykający Epos. Merytorycznie jeszcze się nie wczytałem. Jedno co zauważyłem to brak "home". Ktoś kto nie korzysta z internetu na bierząco może mieć problem ze skojarzeniem logo jako powrót do strony głównej.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi strony nie przeskalowało na telefonie, wie nie dało sie jej oglądać, bo w bok też nie przewijało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajne pierwsze wrażenie, dobrze to wygląda,

gratuluję.

To miło , że coraz więcej stron z info na temat zegarków.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tykający Epos śpieszy się minutę  :D

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Partnerem jest nasze stowarzyszenie?

Epos się spieszy!

Pierwsze wrażenie poprawne!

Na oceny zdecydowanie za wcześnie

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, 

dzięki za dobre słowa :) wszystkie mankamenty zostaną usunięte, w tym skalowanie strony na urządzeniach mobilnych - jak najszybciej.

Logo oczywiście zostanie zmienione, dostaliśmy pozwolenie na użycie starego do czasu usunięcia problemów :)

Więcej ciekawych artykułów w kategorii zegarki(wiem, jest mało treści za co przepraszam - to chwilowe) i nie tylko już niebawem :)

Także warto śledzić nas na fb : https://www.facebook.com/pages/Zegarki-i-Pasja/177068755835082?fref=ts

szczególnie że pojawią się konkursy :)

P.S 

Co do Eposa - faktycznie! Z informatykiem zachodzimy w głowę jak to możliwe skoro czas ciągnie z atomowego zegara :P - postaramy się zniwelować ten problem. 

Pozdrawiam,

Bartek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że pasja owocuje powstawaniem kolejnych serwisów o zegarkach. Za każdą taką inicjatywę trzymam kciuki, ale...

No właśnie. Nie podoba mi się kilka rzeczy.

Po pierwsze, że właściciele zegarkiipasja.pl skopiowali ze strony chronos24.pl (specjalnie ujednolicone) logotypy marek. Zrobiono to do tego stopnia bez zahamowań, że nie dość iż rozmiary są identyczne (waga plików również), to nawet nazwy plików pozostały takie same!

post-24212-0-57865000-1394608006_thumb.gif

Stopka też wydaje się być "nieco" inspirowana tą na chronos24.pl:

post-24212-0-51554500-1394608017_thumb.gif

Życzę powodzenia i liczę na to, że artykuły nie będą pisane w podobny sposób :)

Mam też nadzieję, że przywołane przeze mnie elementy (przynajmniej pliki z logotypami) zostaną przez właścicieli stworzone od podstaw.

CH24.PL - polski portal o zegarkach luksusowych
Dołącz do CH24.PL na Instagramie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do samej strony, to wydaje mi się trochę chaotyczna, mrugające reklamy, 3 wielkie zdjęcia, a obok dziura. Na dole w stopce lista kategorii, ale nie wszystkich.

Może to kwestia przyzwyczajenia, ale na razie ciężko mi się w tym połapać.

Plus za szczerość, że strona powstała żeby wspierać biznes firm handlujących zegarkami, a nie jest tylko czystą inicjatywą hobbystyczną.

Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że pasja owocuje powstawaniem kolejnych serwisów o zegarkach. Za każdą taką inicjatywę trzymam kciuki, ale...

No właśnie. Nie podoba mi się kilka rzeczy.

Po pierwsze, że właściciele zegarkiipasja.pl skopiowali ze strony chronos24.pl (specjalnie ujednolicone) logotypy marek. Zrobiono to do tego stopnia bez zahamowań, że nie dość iż rozmiary są identyczne (waga plików również), to nawet nazwy plików pozostały takie same!

attachicon.gifporownanie_logotypy.gif

Stopka też wydaje się być "nieco" inspirowana tą na chronos24.pl:

attachicon.gifporownanie_stopka.gif

Życzę powodzenia i liczę na to, że artykuły nie będą pisane w podobny sposób :)

Mam też nadzieję, że przywołane przeze mnie elementy (przynajmniej pliki z logotypami) zostaną przez właścicieli stworzone od podstaw.

Tak zmiany zostaną wprowadzone, te kafeli to tylko test , a stopka również zostanie zmieniona.

Wyjaśniłem już tą sprawę na mailu :)

Także kielas nie musisz się tym przejmować :)

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do samej strony, to wydaje mi się trochę chaotyczna, mrugające reklamy, 3 wielkie zdjęcia, a obok dziura. Na dole w stopce lista kategorii, ale nie wszystkich.

Może to kwestia przyzwyczajenia, ale na razie ciężko mi się w tym połapać.

Plus za szczerość, że strona powstała żeby wspierać biznes firm handlujących zegarkami, a nie jest tylko czystą inicjatywą hobbystyczną.

Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk

Dzięki Astral na opinię , mrugające reklamy(masz na myśli białe kafelki?) - one zostaną zmienione.

Co do zdjęć i tej luki jak i tytułów też będzie zmiana - myślę że do piątku wszystko zostanie poprawione.

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna inicjatywa, gratulację za wykonaną pracę. To bardzo budujące, że są ludzie w naszym kraju, którym się chce. Dziękuję.

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już was polubiłem na FB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...liczę na to, że artykuły nie będą pisane w podobny sposób :)

Ja też na to liczę i szczerze wam tego życzę ;)

Miło, że rodzą się nowe portale o tematyce zegarkowej - myślę, że większa konkurencja wpłynie na ich jakość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na chromie też nie odpala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strona się nie odpala - mam firefoxa :(

na chromie też nie odpala

Spokojnie, to nie wina przeglądarek, tylko strona nie działa :P

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padł serwer(atak) na którym mamy stronę, czekamy aż sobie poradzą .…. ;// 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że powstał nowy portal. Zawsze kibicuję takim inicjatywom i cieszę się, że są :)

Niestety, jak na razie ten portal wydaje mi się strasznie chaotyczny - trudno się zorientować, co tak naprawdę zawiera. Coś takiego jest mocno zniechęcające - przynajmniej dla mnie. No i trochę tych "migaczy" za dużo, jak na mój gust. To jest męczące.

Mam nadzieję, że to wszystko zostanie dopracowane, bo przecież nie od razu Kraków...

Trzymam kciuki i pozdrawiam

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sobie poradzili :)

Strona spoko, jako filolog cieszę się, że skupiacie się także na poprawnym języku opisu czasomierzy :)

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny artykuł o Panu Szwaji.Gratuluję nowego projektu i 3mam kciuki za rozwój portalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Jako Redaktor Naczelny, jestem odpowiedzialny za publikowane na portalu Zegarki i Pasja opracowania.

Mam nadzieję, że jest sporo interesującego materiału i zadaniem Bartka jest, by było ich dużo, a moim, by były merytorycznie poprawne i na odpowiednim poziomie.

Polecam przykładowo opracowanie "Zakazane zwroty"- http://zegarkiipasja.pl/zegarkowy-swiat/150-zakazane-zegarkowe-zwroty

Warto się zapoznać, myślę, że każd zgodzi się z sugestiami tam zawartymi.

Poprawność określeń najlepiej sprawdzić samemu odnosząc je do innej dziedziny techniki.

Przykład: "Automat", "Zegarek automatyczny", "Zegarek z automatycznym naciągiem"

Jeśli odniesiemy do samochodu z automatyczną skrzynią biegów, to widzimy, że:

"Automat" - jest OK i tu i tu, o ile jest to powiedzenie potoczne

"Samochód z automatyczną skrzynią biegów", "zegarek z automatycznym naciągiem" - tak jest Ok i tu i tu

"Samochód automatyczny", "zegarek automatyczny" - i tu i tu jest niepoprawnie

pozdrawiam,

Władysław

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.