Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Rekomendowane odpowiedzi

To jest ceramika czy ceratanium ?

Zegarek ten pochodzi z linii Pilot’s i posiada ceramiczną kopertę o szerokości 41,9 mm. Wyposażony jest w mechanizm IWC o kalibrze 69380 i 46-godzinnej rezerwie chodu. Stalowy dekiel chroni mechanizm przed działaniem pola magnetycznego. Świetnie przylegający do nadgarstka, gumowy pasek o szerokości 20 mm posiada system EasX-CHANGE ułatwiającym jego wymianę. Zegarek wyposażony jest w przydatne funkcje chronografu oraz datownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MocnyFull napisał(-a):

Hej Panowie, zarezerwowałem ten model. Na dniach muszę podjąć decyzje i wiem, że to moja decyzja ale czasem miło dostać od Was przysłowiowego kopa w dupe I dowiedzieć się, że lepiej odpuścić tą ceramikę bo spadnie i się rozsypie a rysy będę musiał codziennie gumka od ołówka ścierać bo tyle ich będzie a rezerwa 46 godzin to mało ale może też z usłyszę, że spoko model i warto brać bo może się podobać… Bo dobrze się nosi bo dobrze trzyma czas itp. Nigdy nie miałem IWC i nigdy nie miałem Chrono, chciałem suba ale się dogadać z nim i z krukiem nie mogę, a omeg już sporo przerobiłem. Ten to dla mnie nowa świeżość i jestem bardzo na tak ale przed zakupem warto posłuchać ekspertów bo może jest coś o czym nie wiem :) Z góry dziękuję…
209d150db1a519a875585e75ba614d89.jpg

No jeśli Tobie się podoba, to i tak kupisz. A z ceramiczną kopertą, to tak , jak napisałeś, jak uderzysz i się ukryszy, to nie naprawisz (i żadne klejenie nie pomoże), stalowa koperta się porysuje i będziesz miał rysę, i co najwyżej porysowany zegarek. Ja bym ceramicznej koperty nie kupił, ale to moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przedmówca. Ceramicznej bałbym się kupować z racji tego, że czasem zdarzy mi się zawadzić o coś ręką. U mnie by to nie przeszło. Stal, tytan lub coś, co nie jest kruche tak. Chyba właśnie ceratanium to stop ceramiki i tytanu, więc to mogłoby mieć sens. Jeśli Ci się podoba i wiesz, że nie naparzasz po futrynach nadgarstkiem, to bierz. Jeśli czujesz, że możesz na niego wydać grube pieniądze i za 2 miesiące wrzucać zdjęcia z urwanym uchem, to rozważ inny materiał koperty - może karbon albo stal z czarnym PVD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dziękuje. Faktycznie kilka razy w życiu udało mi się zestawić połączenie zegarka z futryną więc może nie ma co. To zostaje stal… Pomyślę. Thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi