rk7000 3645 #851 Napisano 3 Lipca 2019 Panowie - polecam książkę Aldony i Cezarego. Świat wyścigów jest tam opisany przez pryzmat kariery Roberta ale doskonale jest opisane jak można "sterować" wynikami w obrębie jednego zespołu czyli między dwoma kierowcami. I to już w seriach juniorskich.Williams znany jest z tego, że w przeszlosci wielokrotnie faworyzował jednego kierowcę sabotując drugiego. Nie twierdzę, że tak jest teraz ale ostatni wyścig każdemu kto choć odrobinę się zna daje dużo do myślenia. Robert przyszedł ponownie do F1 leki "podrdzewialy" i dobrze o tym wiedział. George idzie jak burza przez wszystkie serie juniorskie ale Robert to był naturalny talent który sam sobie przecierał ścieżkę i dziś z każdym wyścigiem powinien być bliżej Georga a w ostatnim wyscigu tracił najwięcej. Przecież przez tydzień nie zapomniał jak się jeździ.Mam tylko nadzieję na przyszly sezon, że Robert dostanie szansę w zespole któremu będzie zależało na wyniku a nie na tym kto z kierowców ma być nr1.I mam nadzieję że Robert takie kroki podjął już w ubiegłym sezonie a ten jest po prostu testem czy da radę pojechac na każdym torze. To tak życzeniowo z mojej strony i w oczekiwaniu na Hungaro 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kon1981 18 #852 Napisano 3 Lipca 2019 Dobrze napisane. Co do Hungaro, to dzisiaj zakupiliśmy bilety na PKP, wiec jesteśmy w pełni gotowi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3645 #853 Napisano 3 Lipca 2019 Na którą trybunę? Może się złapiemy 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kon1981 18 #854 Napisano 3 Lipca 2019 Gold 4, dohamowanie do pierwszego zakrętu. Chętnie wymienię uścisk dłoni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3645 #855 Napisano 3 Lipca 2019 No to zazdraszczam serdecznie - najlepsza trybuna. Ja na Red Bull tylko czyli ostatni zakręt Cały weekend jesteś? Jeśli tak to jakoś się zgadamy. Będę od czwartku. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kon1981 18 #856 Napisano 3 Lipca 2019 Jestem od piątku rano, wiec coś wymyślimy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #857 Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) A tak z ciekawości się zapytam, nie przyszło nikomu do głowy że może z wujowym samochodem Russell radzi sobie poprostu dużo lepiej niż RK?Nie ma takiej możliwości, musisz być sabotaz wewnątrz zespołowy? pytam tylko jako laik, bez dostępu do tajnych wiadomości z zespołu Edytowane 3 Lipca 2019 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kon1981 18 #858 Napisano 3 Lipca 2019 Powodów może być cała masa i każdy ma jakieś wyrobione zdanie. Russel jest mega utalentowanym kierowcą, ale Robert w mojej opinii nic nie stracił ze starych lat. Różnica może być, ale taka rzędu 0.2, a nie sekunda na okrążenie. Cezary trafnie pisał przed sezonem, że modli się aby Williams miał samochód, który będzie w stanie walczyć o punkty, inaczej Robert może być spisany na straty. Ja trzymam się tej wersji, że Williamsowi nie opłaca się rozwijać obu samochodów, bo i tak nie ma szans punktować. Pod publiczkę i sponsorów, starają się pokazać „błysk” chociaż w jednym samochodzie, a że mają Brytyjczyka, w brytyjskim zespole i do tego protegowany naszego ukochanego wilczka, to jest jak jest. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #859 Napisano 3 Lipca 2019 Jeżeli jest tak jak piszesz to Roberta w Williamsie w przyszłym roku nie będzie a szanse na miejsce w innym zespole oceniam na około 0%. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3645 #860 Napisano 3 Lipca 2019 A tak z ciekawości się zapytam, nie przyszło nikomu do głowy że może z wujowym samochodem Russell radzi sobie poprostu dużo lepiej niż RK?Nie ma takiej możliwości, musisz być sabotaz wewnątrz zespołowy? pytam tylko jako laik, bez dostępu do tajnych wiadomości z zespołuKażdy normalny zadał sobie to pytanie Na pewno Russell na tym etapie i w tym zespole jest szybszy od Kubicy. Tylko myślę że na tym etapie i w tym zespole Kubicy nie zależy na tym żeby wygrywać z Russellem i zajmować 19/18 miejsce. To nie jego cel. Ale fakt jest taki, że po tym sezonie może się okazać, że nie dostanie szansy żeby o swoje cele powalczyć.Choć oczywiście życzę mu kontynuacji kariery w F1 ale na pewno nie w Williamsie. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #861 Napisano 28 Lipca 2019 Fajnie, że mokry wyścig :-) Ktoś ogląda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 353 #862 Napisano 28 Lipca 2019 W końcu będą jakieś emocje... choć pierwsze i ostatnie miejsce są już raczej znane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #863 Napisano 28 Lipca 2019 No tak... Coś tam na starcie Robertowi wyraźnie nie poszło... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 353 #864 Napisano 28 Lipca 2019 Wyścigi F1 powinny być rozgrywane tylko w deszczu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #865 Napisano 28 Lipca 2019 Jestem za, bo są emocje :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #866 Napisano 28 Lipca 2019 Cóż tam się dzieje, jeszcze 2 auta i ... ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19237 #867 Napisano 28 Lipca 2019 (edytowane) Myślałem, że Austrii już nic może nie przebić... No, także ten, tego Nie jestem znawcą, ale takich jaj w jednym wyścigu nie widziałem. Super Kvyat 3, Vettel z 20 na 2, Mercedesy bez pkt. Edytowane 29 Lipca 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #868 Napisano 28 Lipca 2019 Dobry wyścig, oby więcej takich :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #869 Napisano 28 Lipca 2019 Co za wyścig 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3645 #870 Napisano 28 Lipca 2019 Niesamowity wyścig Honda dwa auta na podium, Renault oba auta nie dojechały do mety. Kwiat, Stroll - wymarzone pozycje. Vetel z 20 na drugie.Robert 12 i przed Georgem. Co ciekawe - wyprzedzi chyba George'a w generalce Oby za tydzień były takie emocje:D 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #871 Napisano 28 Lipca 2019 Oby za tydzień był też deszczyk, bo jednak na Węgrzech, bez deszczu, przy w zasadzie jednym dogodnym miejscu do wyprzedzania, może być nudno ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #872 Napisano 28 Lipca 2019 I jeszcze taki news: http://www.sport.pl/F1/7,96296,25037051,robert-kubica-jednak-z-punktem-rywale-bliscy-dyskwalifikacji.html#s=BoxOpLink 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #873 Napisano 28 Lipca 2019 I jeszcze o tej sprawie, trochę szczegółów technicznych: https://www.racefans.net/2019/07/28/alfa-romeo-under-investigation-over-race-start-data/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #874 Napisano 28 Lipca 2019 Alfa ukarana. RK z punktem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 910 #875 Napisano 28 Lipca 2019 Kurde, F1 4x4, kolce i śnieeeeg! 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach